VIP Magazin
28 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
Top Film (Iunie 2012)
Iunie 2012, Nr. 98

Top Film (Iunie 2012)

Comentează   |   Cuprins

Prometheus 3D
Regizor: Ridley Scott
Distribuţie: Michael Fassbender, Noomi Rapace, Charlize Theron
Buget: 160 mln usd
Acţiunea acestui film ştiinţifico-fantastic se desfăşoară cu 30 de ani înaintea evenimentelor din filmul original „Alien” din 1979, regizat tot de Ridley Scott. Echipajul de exploratori de pe nava „Prometheus” face o călătorie tulburătoare spre cele mai întunecate colţuri ale Universului, unde descoperă fiinţe extraterestre gigantice şi luptă pentru salvarea rasei umane. Toate astea în format 3D!

Snow White and the Huntsman
Regizor: Rupert Sanders
Distribuţie: Charlize Theron, Kristen Stewart, Chris Hemsworth
Încă o ecranizare a celebrei poveşti. De această dată, este un film de acţiune. Regina cea Rea îi ordonă vânătorului să o ducă pe Albă ca Zăpada în pădure şi să o omoare, dar el o eliberează şi o învaţă să lupte şi să supravieţuiască.

Magic Mike
Regizor: Steve Soderbergh
Distribuţie:  Channing Tatum, Matthew McConaughey, Olivia Munn
Mike, un striper cu experienţă, îl ia sub aripa sa pe unul mai tânăr – The Kid, şi îl învaţă secretele meseriei – distracţie, femei şi mulţi bani. Şi se îndrăgosteşte de sora lui, între timp…




Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Regizor: Timur Bekmambetov
Distribuţie: Benjamin Walker, Dominic Cooper, Mary Elizabeth Winstead
Tânărul Abraham declară război vampirilor după ce aceştia îi ucid mama. Filmul e inspirat de romanul omonim al lui Seth Grahame-Smith şi foloseşte evenimente reale pentru a crea o istorie alternativă a preşedintelui american: războiul civil şi ascensiunea lui politică lui sunt doar consecinţe ale vrajbei cu vampirii.

Olga Ţurcanu
Director ICS RTC
Radu Trading Company SRL
Astăzi, oferta de filme de pe piaţă este mult mai vastă decât altădată. Din păcate, majoritatea dintre ele nu au niciun fel de mesaj, sunt doar nişte imagini cu efecte speciale, care impresionează doar prin aspectele tehnice. Le lipseşte esenţa, conţinutul, mesajul şi partea umană. De asta prefer filmele mai vechi. Îmi plac în special filmele autohtone. Cred că Emil Loteanu merită mult mai multă atenţie din partea noastră, iar creaţia lui ar trebui să stea la loc de frunte în cinematografia şi cultura din Republica Moldova. E bine că avem un cinematograf care îi poartă numele, dar cred că este loc şi de mai mult. Nu înţeleg de ce nu se mai difuzează filmele lui Loteanu sau alte filme vechi de valoare. Îmi place foarte mult filmul „Tabor uhodit v nebo” şi cred că ar trebui să se regăsească în colecţiile private ale oamenilor care se respectă. Este şi în limba română, cu titlul „Şatra”, dar eu prefer să-l vizionez în original, în rusă. Şi „Tunul de lemn” e un film autohton de excepţie, pe care îl revăd cu mare plăcere.
Din cinematografia internaţională, cred că o capodoperă este filmul „Gone with the wind”. Plăcerea de a-i revedea pe Clark Gable şi Vivien Leigh e la fel de mare.

TOP filme:
1. „Tabor uhodit v nebo” („Şatra”)
2. „Tunul de lemn”
3. „Gone with the wind”

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon






* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău