VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top Film (Iulie-august 2012)
August 2012, Nr. 99

Top Film (Iulie-august 2012)

Comentează   |   Cuprins

The Dark Knight Rises
Regizori: Christopher Nolan
Distribuţia: Christian Bale, Michael Caine, Gary Oldman, Anne Hathaway, Tom Hardy
Buget: 250 mln usd
Se pare că sfârşitul epopeii super-eroului în negru a luat sfârşit. După celebrele ecranizări Batman Begins (2005) şi The Dark Knight (2008), regizorul Chris Nolan a decis să filmeze ultimul film din seria „Batman”. Scenariul filmului nu diferă de celelalte două părţi – în oraş apare un erou negativ, iar după un scurt timp, în care acesta distruge totul… apare şi Batman, care îi salvează pe toţi. De data aceasta, eroul în negru revine după opt ani în care a stat ascuns pentru că şi-a asumat crimele făcute de procurorul Harvey Dent. El este provocat de un super-erou negativ – Bane. După cum a declarat regizorul filmului, Bane a fost special creat pentru a fi mai puternic decât Batman şi a face ca pelicula să fie mai incitantă. Cu toate acestea, cu ajutorul noii sale super-maşini, al armelor şi al dragostei, Batman va învinge (ca de obicei).

The Expendables 2
Regizor: Simon West
Distribuţia: Sylvester Stallone, Bruce Willis, Chuck Norris
Este un film pentru iubitorii filmelor de acţiune din anii ’90. Actorii antrenaţi în luptele de stradă pentru salvarea lumii pot spune totul despre acţiunea peliculei. Astfel, pe lângă actorii menţionaţi mai sus, îi vom revedea pe Jet Li, Dolph Lundgren, Jean-Claude Van Damme şi Arnold Schwarzenegger. Genericul filmului ar fi „Pensionarii se întorc”!

The Bourne Legacy
Regizor: Tony Gilroy
Distribuţia: Jeremy Renner, Rachel Weisz, Albert Finney
De mult timp omenirea se străduieşte să creeze un om cu puteri supranaturale. Un om care ar fi un soldat perfect. Dar, în goana după perfecţiune, aceşti „creatori” uită de faptul că încearcă să modifice unul dintre cele mai complicate mecanisme – organismul uman. Şi, astfel, „omul perfect”, înţelegând că este minţit, se va revolta împotriva creatorilor săi.

Cosmopolis
Regizor: David Cronenberg
Distribuţia: Robert Pattinson, Paul Giamatti, Samantha Morton
Filmul povesteşte viaţa unui milionar care se uită la lumea din jur prin fereastra limuzinei sale. Astfel, Eric Packer, un milionar de 28 de ani, se porneşte la frizerul său. Drumul prin cartierul Manhattan se transformă într-o adevărată Odisee plină de întâlniri accidentale cu diferite persoane ciudate care, de fapt, ne prezintă viaţa în lumea modernă a Occidentului.

Nati Vozian
Blogger
În 2000 l-am descoperit pe Lars von Trier, mai apoi pe Almodóvar şi de atunci am realizat că am atins acel punct de saturaţie pentru filmul american, uşor digerabil, cu mesaje simpliste şi cu bugete uriaşe.  Acum caut altceva în filme. Caut subiecte originale, mesaje codificate, naturaleţe, teme ce-ţi dau de gândit, alţi actori, alte impresii.  Caut filme necomerciale, filme de nişă, filme care să mă marcheze, scene memorabile.

Filmul european şi cel rusesc sunt de o altă factură. De o factură pe care sufletul meu o doreşte. Sufletul nu caută prezenţa unor nume sonore, premiere mondiale şi bugete astronomice, ci cunoaştere, originalitate, carismă.

După vizionarea peliculei «Сынок» (2009) , am rămas cu multe întrebări la care şi acum caut răspunsuri. Copilul din mine încerca să justifice comportamentul rebel, egoist şi crud al adolescentului, în timp ce maturul era înduioşat de dragostea necondiţionată, dăruirea şi grija tatălui care îşi creşte feciorul de unul singur. Filmul are o doză mare de intrigă, care te ţine captiv până la sfârşitul peliculei. Momentele de monotonie şi dramatism alternează, redând şi mai profund subiectul filmului. Pe Victor Suhorukov, care interpretează rolul tatălui, l-am mai urmărit în «Кошечки»  şi  «Остров». L-am găsit genial şi încercam să explic genialitatea lui. În «Сынок» am găsit răspunsul. Are acel har artistic de a intra în pielea şi inima personajului, de a-l înţelege din interior, de a trăi împreună cu el emoţii şi stări.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău