VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top Film (Ianuarie-februarie 2012)
Februarie 2012, Nr. 93-94

Top Film (Ianuarie-februarie 2012)

Comentează   |   Cuprins

„Star Wars: Episode I - The Phantom Menace 3D”
Regizor: George Lucas
Distribuţia: Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman, Jake Lloyd, Ian McDiarmid
Buget: 115 mln usd
Cine nu a auzit de cavalerii Jedi? Anul acesta ei revin în partea a patra a cunoscutei saga ştiinţifico-fantastice „Star Wars” pentru a salva Republica de un nou război. Acum spectatorii îşi vor revedea eroii îndrăgiţi precum: Obi-Wan Kenobi, roboţii stelari C-3PO şi R2-D2 sau maestrul puternic şi înţelept Yoda. De data asta, regizorii pun accentele pe know-how-ul peliculei – formatul 3D. Totuşi, criticii spun că, dincolo de efectele speciale, scenariul filmului este destul de simplist şi denaturează sensul din alte episoade. Dar, fiind vorba între noi, cinefilii, filmul este o poveste frumoasă şi captivantă, în care Federaţia de Comerţ şi planeta Naboo intră în război cu regina Amidala. De partea reginei şi a Republicii vor lupta doi cavaleri Jedi: profesorul Qui-Gon-Jin şi elevul său Obi-Wan Kenobi... Înainte de film, nu uitaţi să vă procuraţi o sabie laser!

„The Devil Inside”
Regizor: William Brent Bell
Distribuţia: Fernanda Andrade, Simon Quarterman, Evan Helmuth
Este un film interzis cardiacilor. Întreaga sa viaţă, Isabella Torelli credea că mama ei, într-o criză de nebunie, a ucis cu brutalitate trei persoane. Într-o zi, ea află că această crimă a avut loc în timpul unui ritual de exorcizare. Dorind să-şi salveze mama, Isabella pleacă în Italia, unde, împreună cu o echipă de cercetători, se implică într-o serie de exorcizări.


„Safe House”

Regizor: Daniel Espinosa
Distribuţia: Denzel Washington, Ryan Reynolds, Sebastian Roché
De multişor nu l-am văzut pe Denzel Washington. În această peliculă de acţiune apare în rolul unui agent CIA, care deţine informaţii secrete. Un alt agent, mai tânăr şi fără experienţă, încearcă să îl salveze de „mafia” serviciilor secrete.  Scenele de luptă şi schimburile de focuri se petrec în unul dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii – Cape Town…

„Август. Восьмого”
(„În August 2008”)
Regizor: Djanik Faiziev
Distribuţia: Svetlana Ivanova, Maksim Matveev, Alexandr Oleşko
Un film despre conflictul din Osetia de Sud, care a început în august 2008. Xenia, o tânără de 23 de ani, decide să îşi trimită copilul la tatăl său militar în Ţskhinvali. Vacanţa acestuia însă este întreruptă de război, iar mama decide să-şi salveze fiul. Ea le lasă pe toate şi trece de una singură după linia interzisă.
Alecu Mătrăgună

Prezentator „Jurnal TV”

În ultima vreme, nu prea am timp pentru filme, deşi, recunosc, ador să mă delectez cu pelicule de calitate, ce au scenarii bine gândite, bine jucate şi presărate cu ironie. Aproape toate genurile îmi plac, cu excepţia filmelor de groază, cu din alea e împânzit buletinul de ştiri.

Din seriale, privisem „Dr. House” şi „Grey's Anatomy”, savurasem „Bob’s Burgers”, „American Dad” şi „The Simpsons”, zâmbisem la „Californication” şi „Seinfeld”, visasem la „StarTrek” şi „Beverly Hills, 90210”.

Lista, bineînţeles, ar putea continua. Niciun un film însă nu se compară cu cel pe care-l trăieşti alături de persoana iubită. Pentru că super-actorii din acest blockbuster de milioane sunt extrem de vii, naturali şi aproape. Actori care nu mai au nevoie de măşti şi scenarii tipărite.

Din colecţia mea nu vor lipsi:
„Talk to Her” (2002)
„Groundhog Day” (1993)
„The Big Lebowski” (1998)
„La vita è bella” (1997)
„Forrest Gump” (1994)
„Pulp Fiction” (1994)
„The Sea Inside” (2004)
„No Man's Land” (2001)
„City of angels” (1998)
„Gladiator” (2000)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău