VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top Film (Aprilie 2012)
Aprilie 2012, Nr. 96

Top Film (Aprilie 2012)

Comentează   |   Cuprins

American Pie 4: Band Camp
Regizori: Jon Hurwitz şi Hayden Schlossberg
Distribuţia: Jason Biggs, Alyson Hannigan, Chris Klein, Thomas Ian Nicholas, Eddie Thomas

Luna aprilie este considerată luna umorului. Însă în acest an ne surprinde cu o comedie romantică. După zece ani eroii din „American Pie” se reîntâlnesc şi îşi amintesc cum, în vara anului 1999, patru tineri, care învăţau într-o şcoală din Michigan, au descis să devină nu numai absolvenţi, ci şi „liberi” de virginitate. Anii au trecut, iar acum prietenii de altă dată se întorc acasă, unde din nou se pun pe şotii şi pe „vânat” fete. Criticii consideră că filmul este bazat pe un umor american ieftin. Cu toate acestea, încercările regizorilor europeni (în special ale celor francezi) au eşuat. Ce mai pot face nişte adulţi realizaţi copleşiţi de adolescenţă? Ca să găsiţi răspunsul, cumpăraţi ingredientele necesare, coaceţi o coptură americană şi mergeţi la film.

Pentru Terguță
Jurnalist

Se întâmplă din ce în ce mai rar să privesc un film la întâmplare, aşa cum o făceam în adolescenţă, fără a avea atâtea opţiuni de a zapa. Astăzi, televizorul este ultima opţiune la care apelez pentru a privi un film. Cu cinematograful e aproape la fel de trist. După ce ni s-a furat dreptul de a privi un film în limba originară, acum suntem stresaţi şi mai mult de improvizaţia de subtitre într-o română stâlcită mai ceva decât afişul.

Singura opţiune în viaţă este internetul şi ce ne-a mai rămas din dreptul de a privi filme online. Slavă Domnului că măcar aici opţiunile sunt mai numeroase. Optez de fiecare dată pentru varianta originală a filmelor, subtitrată în română. Le aleg cu mare grijă. Am şi un cont pe un site de specialitate, unde verific toate notele şi criticile. Tot acolo păstrez lista de filme pe care vreau să le văd, dar şi cele pe care deja le-am privit. Secretul meu e simplu: imprevizibilul şi morala sunt pariul meu de toate zilele.

Dincolo de toate, recomandarea veşnică şi cu care nu am dat-o niciodată în bară este „Închisoarea îngerilor” (The Shawshank Redemption). Cred că mai e şi acum primul în topul IMDB. Urmează „Jocuri, poturi şi focuri de armă” (Lock, Stock and Two Smoking Barrels) şi „Fantomele lui Goya” (Goya's Ghosts) – alte două filme la care revin mereu cu plăcere. Dar pentru iubitorii de senzaţii noi, recomand „Invincibilii” (The Intouchables) şi „Nader şi Simin, o despărţire” (Jodaeiye Nader az Simin).
Restul recomandărilor le postez periodic pe Facebook.

TOP filme:

Шпион (Spionul)
Regizor: Alexei Andrianov
Distribuţia: Danila Kozlovkii, Fiodor Bondarciuk, Vladimir Epifanţev
Primăvara anului 1941. În centrul Moscovei are loc un tensionat duel între cele mai mari servicii secrete ale timpului – nazist şi sovietic. Scopul operaţiunii secrete a lui Hitler este de a-l dezinforma pe Stalin referitor la invazia ce trebuia să urmeze. Evident că totul nu are loc în absenţa eroilor. Totuşi se apropia 9 mai.

StreetDance 2 (3D)
Regizor: Max Giwa şi Dania Pasquini
Distribuţia: Diversity, Flawless, George Sampson
Libertatea mişcării şi măiestria improvizaţiei, tentaţiile plasticităţii corpului şi pasiunea faţă de „Sala” – toate acestea sunt parte din dans. Dans, dans, dans….peste tot numai dans, fie pe străzile Romei, ale Parisului, Londrei sau ale New Yorkului. În acest film, cei mai buni dansatori ambulanţi din lume se adună într-o echipă care vrea să cucerească titlul mondial la Street Dance.

Свидание (Rendez-vous)
Regizor: Iusup Bahşiev
Distribuţia: Vladimir Kristovskii, Ecaterina Klimova, Serghei Badiuk
Ce se poate întâmpla dacă o femeie bea prea mult alcool? Şi ce se poate întâmpla când un bărbat bea prea multă tărie? Dar ce se poate întâmpla când ambii consumă prea mult alcool şi îşi pierd minţile? Răspunsul îl găsim în acest film, unde două persoane se trezesc din beţie şi îşi dau seama că sunt îndrăgostiţi. C2H5OH + C2H5OH = Dragoste!

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău