VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top Discovery Vara 2015
Iulie 2015, Nr. 132-133

Top Discovery Vara 2015

Comentează   |   Cuprins

Mănânci struguri şi slăbești

 Consumul de struguri contribuie la pierderea kilogramelor în plus. Recent s-a descoperit că acest efect se datorează substanţei numite resveratrol, care catalizează transformarea grăsimii obișnuite albe în grăsime brună, consumatoare de calorii.

Experimentele pe șoareci au arătat că indivizii care au fost hrăniţi cu resveratrol au acumulat cu 40 % mai puţin în greutate decât cei care nu consumau resveratrol. În organismul uman resveratrolul poate produce efecte asemănătoare.

Este important de menţionat că în resveratrol sunt bogaţi strugurii proaspeţi. Vinul este mult mai sărac în această substanţă și e departe de a avea proprietăţile curative pe care și le închipuie consumatorii de alcool.

Să ne vaccinăm şi împotriva prostiei

 În ultima vreme crește incidenţa unor boli infecţioase, ca poleomielita, tetanosul, difteria, rujeola, hepatita, care în alte decenii păreau să fi dispărut pentru totdeauna.

E din cauza că unii părinţi suferă de „fobia vaccinurilor”, sunt dezinformaţi, apleacă urechea la diferite zvonuri și ipoteze pseudoștiinţifice. Acești părinţi sunt induși în eroare de mișcarea antivaccin și, crezând ca le fac copiilor un bine, îi expun unor riscuri majore.

În România, Ministerul Sănătăţii a hotărât să ia măsuri de urgenţă pentru prevenirea izbucnirii unor epidemii. Părinţii vor fi responsabilizaţi, se vor propune restricţii pentru copiii nevaccinaţi. Aceştia nu vor putea accede în creşe, grădiniţe sau şcoli, fiindcă ar putea reprezenta un pericol pentru colectivitate.

Ar fi cazul ca și Ministerul Sănătăţii din Republica Moldova să ia niște măsuri mai prompte în acest sens. Sunt încă destui moldoveni care consideră că vaccinul e un lucru aproape diavolesc, care dăunează mai mult decât ajută. Iar ceapa, usturoiul și rachiul sunt mai eficiente decât medicamentele de ultima generaţie în combaterea maladiilor infecţioase.

E grav când această „cultură medicală” a maselor se impune la nivel social și expune riscului alţi mii de oameni nevinovaţi și neprotejaţi în faţa anarhiei celor afectaţi de fobii și „teorii ale conspiraţiei”.

image001.psd

Statutul social şi infidelitatea femeilor

Suntem obișnuiţi cu numeroasele știri despre atleţi, actori, politicieni și businessmeni care au comis adultere. Statutul social îi predispune spre aceasta și le facilitează accesul la femei. Cercetătorii olandezi au constatat însă că nu doar bărbaţii, ci și femeile care obţin un statut social înalt sunt mai dispuse să se implice în relaţii extraconjugale.

În cadrul unui studiu efectuat pe un eșantion format din 610 manageri, bărbaţi și femei, cercetătorii au stabilit că aproximativ 9 % dintre persoanele cu funcţii de management de rang inferior au mărturisit că au fost infideli; 24 % dintre managerii de nivel mijlociu au spus că au fost infideli şi 37 % dintre persoanele care sunt manageri de top au recunoscut că şi-au înşelat partenerii de viaţă.

În toate epocile bărbaţii aflaţi la putere își puteau permite să ia tot ce doresc și frecvent doreau mai multe femei. În cazul femeilor, probabil că funcţia înaltă pe care o obţin le dezinhibează, iar mediul social le deschide mai multe oportunităţi pentru cuplarea cu bărbaţi dominanţi.

 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău