VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top cărți martie 2016
Martie 2016, Nr. 138

Top cărți martie 2016

Comentează   |   Cuprins

„Mințile lui Billy Milligan”

Autor: Daniel Keyes

Ed. Youngart 2015

William Stanley Milligan, în vârstă de 22 ani, e arestat în urma săvârșirii celor trei violuri care au dat peste cap viața campusului Universității de Stat din Ohio. Invocând incapacitatea mintală datorată tulburării de personalitate multiplă de care suferă, Milligan devine prima persoană din istoria SUA declarată nevinovată ca rezultat al unei astfel de apărări, în ciuda delictelor grave pentru care fusese acuzat.

Daniel Keyes spune povestea adevărată a lui Billy Milligan și a celor douăzeci și patru de personalități care îl alcătuiesc. Ambițioasa și complicata misiune a scriitorului are drept rezultat o carte captivantă și cutremurătoare. 

Cum să vorbim în public”

Autor: Dale Carnegie

Ed. Curtea Veche 2008

În acest manual despre discursul de orice fel, autorul vă pune la dispoziție metode, tehnici practice și sugestii care, odată însușite, vă vor ajuta să vă adresați în mod eficient oamenilor pe care îi întâlniți.

Începând din 1912, peste 500 de mii de bărbați și femei au participat la cursurile de public speaking folosind metodele din „Cum să vorbim în public”.

 

„Coco Chanel”

Autor: Edmonde Charles-Roux

Ed. RAO 2011

Gabrielle Chanel a fost o femeie misteriosă și în afara tiparelor, o persoană în afara normelor într-o societate conformistă, și poate că nu trebuie să căutăm altundeva secretul prodigioasei ei reușite. Prin această carte, Edmonde Charles-Roux, editoarea revistei „Elle”, a fost nevoită să demistifice întreaga viață a acestei femei.

 


„Девушка в поезде”

Autor: Paula Hawkins

Ed. Издательство „АСТ” 2015

Rachel merge în fiecare dimineață cu același tren. Știe că va aștepta la același semnal defect, timp în care va urmări ritualul de dimineață al unui cuplu ce locuiește într-o casă de lângă calea ferată. I-a botezat „Jess și Jason” și viața lor i se pare perfectă. Dar ceva o face să-și schimbe viziunea...

 


„Монах, который продал свой феррари”

Autor: Robin Sharma

Ed. Издательство „АСТ” 2015

Scrisă ca o fabulă spirituală, cartea este povestea lui Julian Mantle, un avocat strălucit care, aflat pe culmile succesului și ducând un stil de viață dezechilibrat, pornește într-o odisee extraordinară a unei culturi vechi ce îl va învăța să trăiască plenar fiecare moment al vieții.

 

Lectura, pentru mine, este o formă de plonjare dintr-un timp în altul, pentru a pătrunde şi a cunoaşte esenţa vieţii în toate culorile ei.

În puținul timp pe care îl petrec citind, dau preferință genului dramatic și genului liric, cum ar fi poeziile, dar și prozei unor scriitori, printre care romancierul francez Émile Zola, dramaturgul sovietic Mihail Bulgacov, romancierul şi nuvelistul român Mihail Drumeş etc. Cărțile la care revin sunt, de obicei, cu conținut istoric, îndesebi cărțile care descriu viaţa şi activitatea voievozilor Ţării Româneşti.

De fapt, lecturile mele depind de echilibrul meu emoţional. Așa că în biblioteca mea veți găsi cărți foarte diferite, începând cu volume procurate prin anii 1980 – în special literatură clasică universală – și continuând cu opere ale clasicilor români şi cărţi ale scriitorilor şi ale poeţilor contemporani. Cărţile de căpătâi îmi sunt cele scrise de Mihai Eminescu, de Adrian Păunescu, de Grigore Vieru, de Dumitru Matcovschi, precum şi cartea originilor – Geneza. Că tot vorbeam de „plonjoane” prin lectură, cartea pe care am citit-o recent, romanul „Învaţă-mă să mor” de Igor Volniţchi, m-a transferat în zona misterului şi a fantasticului existenţial.

 

Top 3 cărţi

„Thérèse Raquin”, Émile Zola
„Pururea adu-ţi aminte”, Valentin Rasputin
Viaţa unei nopţi sau Tötentanz (Jurnalul menajerei)”, Claudia Partole

 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău