VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top Cărți Vara 2015
Iulie 2015, Nr. 132-133

Top Cărți Vara 2015

Comentează   |   Cuprins

„Trandafiri”


Autor: Leila Meacham

Ed. 2010

 La începutul secolului XX, într-o vreme în care onoarea şi sacrificiul sunt încă principii călăuzitoare, un orășel din zona estică a Texasului e guvernat de două familii cu origini străvechi. Copiii lor, frumoasa şi încăpăţânata Mary Toliver, şi delicatul, dar puternicul Percy Warwick, sunt eroii unei poveşti de dragoste dramatice. Astfel, Leila Meacham oferă cititorilor o saga ce se întinde pe mai multe generaţii (1914-1985). E o iubire dincolo de limite şi un blestem al pământului care umbreşte dintotdeauna destinul familiei Toliver, un splendid buchet de sentimente în care se împletesc pasiunea, răzbunarea şi o mulţime de „ce-ar fi fost dacă”.

Scan-150616-0003.psd

„Cartea pierdută a vrăjitoarelor”

Autor: Deborah Harkness
Ed. 2012

În inima Bibliotecii Bodleiene din Oxford, profesorul universitar Diana Bishop descoperă un manuscris alchimic ce va atrage pe urmele sale demoni, vrăjitoare și vampiri. Printre ei se află și Matthew Clairmont, un vampir genetician pasionat de teoriile lui Darwin, pe cât de periculos, pe atât de enigmatic.

 

Scan-150616-0004.psd

„Regina Sudului”

Autor: Arturo Pérez-Reverte
Ed. 2012

Femeie de afaceri inteligentă și îndrăzneaţă, puternică, dar și temută, Teresa Mendoza duce o viaţă discretă, în deplină singurătate. Din praful străzilor mexicane în apele scânteietoare ale coastelor marocane, în Gibraltar și în Spania, „biografia” ei dezvăluie viaţa unei femei care nu are decât o alegere: să supravieţuiască.

Scan-150616-0002.psd
Scan-150616-0006.psd„Vieţi de tinichea”

Autor: Paul Harding
Ed. 2013

Ţintuit în patul său de bolnav, George, un fost ceasornicar, simte că timpul se scurge și că lumea lui se închide. În haosul acestei agonii, îl năpădesc amintirile, mai ales cele despre tatăl său, un om „ciudat și blând”. Un roman plin de vibraţii, o meditaţie elegiacă despre iubire și despre frumuseţea sălbatică a naturii.

 

Scan-150616-0005.psd

„Pelerinul Kamanita”

Autor: Karl Gjellerup
Ed. 2013

Un roman despre căutarea împlinirilor lumești, dar, după cum spune Ioana Drăgan, și despre o iubire indiană ce te duce cu gândul la romanul „Maitreyi” de Mircea Eliade și la „Siddharta” de Hermann Hesse, cel care a lăudat romanul lui Karl Gjellerup și l-a inspirat în scrierile sale.
Svetlana Matvievici

Fondatoarea blogului Orheianca.eu

Deși trăim în era digitală, sunt o cititoare de modă veche. Îmi place să răsfoiesc cărţile, să le simt mirosul de tipar, să le „uit” pe raft și să revin la ele acolo unde mi-am lăsat semnul de carte. Citesc cărţi ce mă rup de realitate, mă fac să mă teleportez în timp, să intru în pielea personajelor și îmi dezvoltă imaginaţia. De exemplu, „Dragostea în vremea holerei” de Gabriel Garcia Marquez am citit-o dintr-o răsuflare. O purtam cu mine peste tot – am citit-o în parc, în transport, la spital, dar mai ales noaptea, la lumina veiozei, când în casă domnește liniștea și gândurile se agaţă mult mai ușor de litere. Unul dintre citatele mele preferate desprinse din această carte sună așa: „Memoria inimii evită amintirile dezagreabile, exaltându-le numai pe cele plăcute, artificiu graţie căruia reușim să ne suportăm trecutul.” Sunt cărţi care au puterea să-ţi schimbe modul de gândire și să te elibereze de propriile frici. Dar există și cărţi pe care nu sunt pregătită să le primesc în viaţa mea, căci totul se întâmplă la timpul potrivit…

TOP cărţi:

1 „Puterea magică a gândului”
David J. Schwartz

2 „Liniștea vorbește”
Eckhart Tolle

3 „Dragostea în vremea holerei”
Gabriel Garcia Marquez

 
Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău