VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top Cărți Noiembrie 2015
Noiembrie 2015, Nr. 136

Top Cărți Noiembrie 2015

Comentează   |   Cuprins

„Discover Moldova”

Autor: Iurie Raileanu

Ed. Combinatul Poligrafic 2013

Regăsindu-se în topul celor mai vândute zece cărți de Librarius în 2013, albumul „Discover Moldova” lansează invitația de a cunoaște într-o manieră inedită ținutul dintre Nistru și Prut. Pe lângă textul accesibil în trei limbi – română, engleză și rusă, albumul conține și imagini frumoase ce surprind monumentele arhitecturale, natura, tradițiile, literatura, istoria, obiceiurile, bucătăria, oamenii din Moldova. Cu alte cuvinte, splendoarea și bogăția acestei țări.

„Primul pas”

Autor: Klaus Iohannis

Ed. Curtea Veche 2015

Continuând bestsellerul „Pas cu pas”, „Primul pas” nu e doar o cronică a campaniei electorale pentru preşedinţie din toamna anului 2014, ci şi o analiză critică şi constructivă a modelelor de conduită politică manifestate în jocul electoral şi în viaţa publică în general.


„Shantaram” vol. 1, 2

Autor: Gregory David Roberts 

Ed. Allfa 2012

În romanul său de inspirație autobiografică, G.D. Roberts spune povestea australianului Lindsay, unul dintre cei mai vânați oameni ai planetei. Dependent de heroină și încarcerat pentru jaf armat, Lindsay evadează și se stabilește la Bombay, unde numele său va deveni Shantaram – adică, om al păcii.

 

Хоббит” („Hobbitul”)

Autor: John R. R. Tolkien

Ast Publishers 2015

 

Deși a fost scris acum 78 de ani, acest roman de fantezie încă prezintă viu interes atât pentru copii (anume ei fiind cititorul-țintă), cât și pentru adulți. Or, „Hobbitul” oferă și unora, și altora posibilitatea de a trăi experiența unei călătorii pline de peripeții fascinante.

 

Семь навыков высокоэффективных людей

Autor: Stiven Kovey

Ed. Alpina Publisher 2015

 

Bill Clinton a numit această carte a lui Covey drept una indispensabilă pentru fiecare dintre acei care vor să aibă succes, fiind inclusă în topul celor mai bine vândute cărți de business de până acum. Iar după Thomas J. Peters, ea are puterea de a schimba vieți.

 

Cristina Mîțu

Membră a Consiliului Coordonator al Audiovizualului

 

Cărțile care m-au marcat au apărut mereu la momentul potrivit, găsindu-mă când căutam un răspuns, aveam nevoie de o emoție nouă, istorii, personaje din alte secole și alte continente.

Am o relație specială cu cărțile: cred că anume ele mă aleg, și nu viceversa. În studenție aveam o predilecție pentru monografii, autobiografiile marilor politicieni, gânditori politici, fapt ce m-a ajutat să mă descopăr, să înțeleg ce îmi doresc și mi-a influențat alegerile ulterioare. O altă perioadă a fost când în capul listei erau romanele istorice, îmi plăcea aventura pe care mi-o ofereau; mă teleportam într-un alt secol și urmăream firul războaielor, imperiilor, moravurilor și al artei.

Acum, citesc lucrări care mă relaxează, îmi oferă o poveste, pasiune și emoție.

Fiecare dintre cele trei cărți menționate în top m-a influențat în felul său. Hillary Clinton m-a fermecat cu memoriile sale și m-a ținut captivă până la ultimul cuvânt citit, Druță m-a sensibilizat la maximum, iar Llosa m-a sorbit într-o aventură fascinantă.

 

Top cărți:

  1. „Istorie trăită”, Hillary Clinton
  2. „Povara bunătății noastre”, Ion Druță
  3. „Rătăcirile fetei nesăbuite”, Mario Vargas Llosa

 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău