VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top 50 cele mai influete vedete 2012 (locurile 41-50)
Noiembrie 2012, Nr. 102

Top 50 cele mai influete vedete 2012 (locurile 41-50)

Comentează   |   Cuprins

41. Ionel Istrati
Interpret

Interesul publicului: 6
Accesări pe Google.com: 147 mii (locul 16)
Apariţii mass-media: 5
Apariţii în presa scrisă: 9 (locul 23)
Difuzări TV/Radio: 5862 (locul 16)
Stare financiară: 3
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 3
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 17 puncte

Unul dintre cei mai activi şi solicitaţi interpreţi de la noi, mai ales în rândul adolescentelor, Ionel Istrati a avut un an plin de concerte în toată ţara – peste 50 de spectacole, dar şi în străinătate. A fost invitat şi la Moscova să evolueze de ziua oraşului în unul dintre spectacolele organizate cu acest prilej. A înregistrat patru piese noi, iar la două dintre acestea („Одиноко” şi „Eu, numai, numai”) va lansa curând videoclipuri, acum fiind implicat în filmări. O altă piesă lansată în 2012, „Te caut”, a intrat în Top 10 la radio şi TV, fiind una dintre cele mai vizualizate şi comentate ale momentului – 22 de mii de intrări pe Youtube în doar două zile. Site-ul oficial al lui Ionel Istrati găzduieşte unul dintre cele mai populare fan-cluburi printre artiştii din ţară, având peste 500.000 de vizitatori unici în cei doi ani de la lansare. Site-ul este administrat de un blogger din Rusia care are în palmares şi moderarea portalurilor fan-cluburilor Lady Gaga şi Madonna din această ţară. La moment, Ionel locuieşte într-un apartament cu două odăi în capitală şi intenţionează să-şi procure în curând un automobil.

42. Doina Sulac
interpretă

Interesul publicului: 6
Accesări pe Google.com: 124 mii (locul 18)
Apariţii mass-media: 3
Apariţii în presa scrisă: 14 (locul 19)
Difuzări TV/Radio: 1369 (locul 32)
Stare financiară: 5
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 3
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 17 puncte

Marele eveniment din 2012 ce ţine de numele regretatului maestru Nicolae Sulac este numirea scenei nr. 1 din ţară, Palatul Naţional, în cinstea cântăreţului. Tot în acest an, fiica mai mică a maestrului, a patentat numele tatălui său şi a interzis interpretarea pieselor lui Nicolae Sulac fără acordul ei. Doina a intrat într-o polemică publică cu Nicolae Botgros, în timp ce maestrul pregătea organizarea următoarei ediţii a Festivalului-concurs în memoria lui Nicolae Sulac, interzicând desfăşurarea acestuia. Doina a repetat nu o dată în media că este singura moştenitoare legală a artistului. Purtătoarea unei familii de valoare pentru întreaga noastră cultură, Doina Sulac îşi doreşte o altfel de promovare a numelui lui Nicolae Sulac şi bineînţeles să-i prelungească creaţia inclusiv prin propria carieră de interpretă, care este abia la început. 

43. Valentin Boghean
interpret

Interesul publicului: 4
Accesări pe Google.com: 32,9 (locul 34)
Apariţii mass-media: 3
Apariţii în presa scrisă: 5 (locul 35)
Difuzări TV/Radio: 1625 (locul 31)
Stare financiară: 5
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 5
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 17 puncte

Sfârşitul de an îl găseşte pe Valentin Boghean în febra pregătirilor pentru primul său concert solo la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”. Ca şi mulţi alţi instrumentişti, care consideră că au încă multe de spus în muzică, a decis să meargă în 2012 pe cont propriu. Trupa care îl acompaniază se numeşte „Valy Boghean & band” şi are un repertoriu variat, de la folk, jazz, pop, toate genurile care, de fapt, l-au consacrat pe Valentin. După mai bine de doi ani de la lansare, piesa „Boschetar” s-a învrednicit în 2012 de un videoclip. Una dintre importantele realizări ale interpretului şi compozitorului Valentin Boghean este muzica scrisă pentru comedia „12 scaune”, de Ilf şi Petrov, în regia lui Petru Hadârcă, de la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”. Cel care şi-a lăsat mulţi ani inima în proiecte valoroase precum „Trigon” şi „Transbalkanica”, unde a cântat la caval, fluier, chitară etc. se ocupă astăzi de propriul management. Baladele scrise în ultimii ani vor apărea în curând pe un album, „Iubito”, „Boschetar”, „Dacă aş putea”, „Unde-i dragostea”, „Doar ea”, „Dimineaţa”.

44. Lili Lozan
prezentatoare, Publika tv

Interesul publicului: 2
Accesări pe Google.com: 5,6 mii (locul 44)
Apariţii mass-media: 6
Apariţii în presa scrisă: 4 (locul 39)
Difuzări TV/Radio: Emisiunea "Live cu Lili Lozan" la Publika TV
Stare financiară: 3
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 4
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 15 puncte

Anul 2012 i-a adus frumoasei prezentatoare TV şi radio postul de director de programe la postul „MuzTV Moldova”. În afară de această noutate, „Live cu Lili Lozan”, emisiunea sa de la Publika TV, pas cu pas, şi-a câştigat auditoriul şi ponderea pe segmentul de divertisment în televiziune, care, pe piaţa media autohtonă, are mari carenţe  comparativ cu cel politic sau economic. Emisiunea a crescut în rating faţă de 2011 şi a suferit unele schimbări ce ţin de grafică, iar telespectatorul acesteia va avea parte, pe parcurs, şi de alte câteva elemente noi. Şi, pentru că prima dragoste nu se uită, focoasa brunetă nu a renunţat la radio – Kiss FM continuă să ocupe un loc important şi să fie parte din viaţa ei. În contul Liliei mai adăugăm şi prezentări de evenimente: pentru cele organizate de autorităţi, percepe onorarii de 2000-3000 de lei. Dacă spectacolele sunt sponsorizate de anumite firme şi companii mari, atunci acestea trebuie să scoată din buzunar cel puţin 4000 de lei – depinde de volumul şi timpul de muncă. Lili Lozan este prezentă şi în paginile revistelor de la Chişinău, în diferite topuri, este prinsă şi de evenimentele mondene – cu un asemenea program, nici nu miră faptul că, în aspect personal, nu se poate lăuda cu mari schimbări. În schimb, se laudă cu noul „Peugeot 308”, pe care şi l-a făcut cadou de ziua ei.

45. Dorel Burlacu
instrumentist

Interesul publicului: 2
Accesări pe Google.com: 6,3 mii (locul 43)
Apariţii mass-media: 2
Apariţii în presa scrisă: 1 (locul 49)
Difuzări TV/Radio: 345 (locul 37)
Stare financiară: 5
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 6
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 15 puncte

Anul acesta, muzicianul şi-a împlinit unul dintre cele mai frumoase vise ale sale, cel de a crea o orchestră simfonică şi de estradă. Publicul l-a descoperit pe artistul Dorel Burlacu în timpul concertului dedicat Doinei şi lui Ion Aldea-Teodorovici, unde Dorel a avut grijă să readucă pe note vii şi moderne inconfundabila creaţie a compozitorului. A dirijat cu o deosebită măiestrie acest concert, contopindu-se până şi cu ultima zvâcnire a viorii. Tot în acest an, împreună cu Cristi Aldea-Teodorovici a lansat un proiect comun de muzică jazz. Printre concertele anului se numără cele dedicate sărbătorilor naţionale, iar în noiembrie, Dorel, în calitate de dirijor al „Dorel Burlacu band”, va avea la Sala Palatului din Bucureşti un concert alături de Fuego. Şi, la decernarea anuală a „Potcoavei de aur”, toate vedetele noastre vor cânta sub acompaniamentul orchestrei „Dorel Burlacu band”. E un an extrem de roditor, având în vedere că în 2012 formaţia „Trigon”, în care Dorel este solist, a împlinit 20 de ani. Tot în acest an, Dorel s-a însurat cu Anna, psiholog şi profesoară de limba rusă, ambii petrecând un concediu binemeritat pe litoralul Bulgariei.

46. Anatol Melnic
Showman, prezentator Jurnal TV

Interesul publicului: 2
Accesări pe Google.com: 2,3 mii (locul 47)
Apariţii mass-media: 5
Apariţii în presa scrisă: 2 (locul 44)
Apariţii TV/Radio: Emisiunile „Deşteptarea de Weekend", Jurnal TV şi „X te iubeşte", Jurnal FM
Stare financiară: 4
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 4
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 15 puncte

A ajuns să fie numit „Regele farselor” graţie proiectului său „X te iubeşte”, care acum este difuzat pe „JurnalFM” şi care contribuie şi el la creşterea audienţei postului respectiv. În 2012 a realizat prima farsă care a depăşit 100 de mii de vizualizări pe Youtube.com, având alte cinci aproape de această performanţă. Farsele i-au adus lui Anatol şi primul proces în instanţă, pe care l-a şi câştigat. Din august curent, a plecat de la „RU TV Moldova”, după care i s-a propus un contract cu „JurnalTV” pentru postul de prezentator al emisiunii „Deşteptarea de Weekend”, unde munceşte alături de Alex Gurdila. 2012 i-a adus mult mai multe evenimente şi spectacole în calitate de prezentator – preselecţia naţională Eurovision (camera verde) a fost un moment în care a demonstrat că merită mai mult şi este pregătit pentru un alt nivel. Munca de la radio şi TV îi aduce un venit lunar mediu de 10 mii de lei, iar petrecerile şi alte feluri de evenimente pe care le prezintă – până la 2500 de euro. Acest an a fost primul în care nu a arbitrat niciun meci de fotbal şi care i-a adus-o pe lume pe Camelia – primul său copil.

47. Cristina Croitoru
interpretă

Interesul publicului: 3
Accesări pe Google.com: 17 mii (locul 38)
Apariţii mass-media: 5
Apariţii în presa scrisă: 8 (locul 24)
Difuzări TV/Radio: 5345 (locul 18)
Stare financiară: 4
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 3
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 15 puncte

A trecut treptat de la statutul de aspirantă la scenă spre cel de vedetă, este invitata emisiunilor de specialitate, îi este solicitată părerea vizavi de un subiect sau altul, este prezentă în paginile revistelor mondene, este „faţa” ciocolatei „Korona” în Moldova, ea fiind protagonista spotului video al acestui produs şi „vocea” clipului. Anul  2012 a fost unul productiv pentru Cristina Croitoru – şi-a lansat primul videoclip solo la piesa „Fight for love”, bucată cu care a participat, în acest an, la preselecţia naţională a concursului cântecului european, Eurovision. A fost activă în diferite proiecte, spectacole, concerte de caritate şi recepţii mondene. În 2012 şi-a procurat propriul apartament, în care s-a şi mutat deja.

48. MC Mike
showman, prezentator CTC, interpret

Interesul publicului: 2
Accesări pe Google.com: 6,4 mii (locul 42)
Apariţii mass-media: 4
Apariţii în presa scrisă: 7 (locul 28)
Difuzări TV/Radio: 998 (locul 33)
Stare financiară: 3
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 5
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 14 puncte

Evenimentul anului în viaţa profesională a animatorului, actorului şi interpretului cu numele de buletin Mihail Ţurcan a însemnat revenirea la matinalul „Утро на СТС” – o noutate bună pentru telespectatorii СТС şi admiratorii lui Mike. Organizator şi prezentator al spectacolelor şi petrecerilor corporative, animator al programelor din cluburile de agrement, este invitatul multor evenimente mondene, imaginea şi vocea lui însoţesc publicitatea multor produse şi companii autohtone. Este autorul proiectelor umoristice în colaborare cu Evgheni Ianco, pe care le desfăşoară la Chişinău şi nu numai – „Юмор к пиву” a fost asimilat repede şi în Rusia, ţară în care aceştia sunt deseori invitaţi pentru spectacole. MC Mike a rulat şi proiecte pe internet, cum ar fi „NINJA SHOW”, a participat la preselecţia naţională Eurovision împreună cu Human Place cântând piesa „The mole girl”. Este căsătorit, creşte doi copii – fiul Nichita şi mezina Ecaterina. Posedă un automobil de marca „Citroën C4”, procurat în leasing, pe care intenţionează să-l schimbe cu un vehicul mai mare. Venitul mediu lunar al lui MC Mike este în jur de 1000 de euro.

49. Sergiu Bezniţchi
Prezentator TV, organizator şi animator de evenimente

Interesul publicului: 2
Accesări pe Google.com: 6,5 mii (locul 41)
Apariţii mass-media: 4
Apariţii în presa scrisă: 2 (locul 45)
Apariţii TV/Radio: Emisiunea "Deşteptarea" Jurnal TV (ianuarie-iulie 2012)
Stare financiară: 3
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 4
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 13 puncte

Tratează publicul cu respect, îi acordă atenţia cuvenită, indiferent de comanditar, iar oamenii îl plătesc cu plăcere pentru serviciile prestate — este schema după care se conduce organizatorul de evenimente Sergiu Bezniţchi — le realizează cap-coadă începând cu scenariul. Este unul dintre cei mai solicitaţi şi activi prezentatori de evenimente „pe piaţă”, el preferând să lucreze la evenimentele private, de tip închis. Totuşi, nu ezită să prezinte nici evenimente cu caracter public, cum a fost colaborarea cu Spiridon Vangheli la 31 august curent. Este şi un redutabil prezentator de televiziune, a animat „Deşteptarea” la JurnalTV, dar a încheiat colaborarea cu postul respectiv de televiziune în acest an.

50. Carla’s Dreams
interpret

Interesul publicului: 2
Accesări pe Google.com: 4,4 mii (locul 45)
Apariţii mass-media: 3
Apariţii în presa scrisă: 1 (locul 47)
Difuzări TV/Radio: 2015 (locul 30)
Stare financiară: 3
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 5
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 13 puncte

Este proiectul care a „explodat” pe piaţa muzicală de la noi în 2012 – „Băieţii de sub glugă” s-au lansat când nimeni nu se aştepta şi în scurt timp s-au ales cu mii de fani şi aproape două milioane de vizualizări pe Youtube, fără ca să se ştie câte persoane sunt în componenţa CSD şi care le sunt numele. Primul album a fost plasat pe TorrentsMD, unde a fost accesat de circa 20.000 de ori şi a ajuns pe locul întâi în Top Torrents cu peste 1000 de mulţumescuri. Timp de doar un an, CSD a lansat primul album cu denumirea „Hobson’s Choice” şi încă patru piese care vor intra pe albumul nr.2, ce urmează a fi finalizat în iarnă. Tot în acest an, au susţinut două concerte solo şi au lansat piesa şi videoclipul „Liubovi” în duet cu Dara. CSD e un proiect complex, cu piese în trei limbi şi de stiluri diferite, pentru diferiţi ascultători, pentru fiecare segment existând o piesă de top. „Carla’s Dreams” nu este tocmai deschis pentru activitatea concertistică, dar dacă acceptă o ofertă, onorariul pretins este în jur de 2000 de euro. Bugetul CSD de la înfiinţare reprezintă contribuţiile membrilor şi poate fi estimat la 1000-2000 de euro.

Coordonator proiect: Sergiu Gavriliţă
Texte: Rodica Trofimov şi Marcel Toma
Analiză Google şi presa scrisă: Simion Ciochină
(mulțumiri speciale ziarului „Antenna”)
Analiză difuzări TV şi radio: „Media Forest Moldova”.
Fotografii: arhiva „VIP magazin”, arhiva personală a vedetelor

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Daaaaaaaaaa real clasament, Ion Istrati 41 si Lili Lozan sau Sergiu Beznitchi mai jos, dizlike, nu prea cred!
lory   -  
11 Decembrie 2012, 10:29
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău