VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top 50 cele mai influete vedete 2012 (locurile 21-30)
Noiembrie 2012, Nr. 102

Top 50 cele mai influete vedete 2012 (locurile 21-30)

Comentează   |   Cuprins

21. Pasha Parfeny
interpret

Interesul publicului: 7
Accesări pe Google.com: 151 mii (locul 15)
Apariţii mass-media: 9
Apariţii în presa scrisă: 91 (locul 1)
Difuzări TV/Radio: 6988 (locul 10)
Stare financiară: 4
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 4
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 24 puncte

Visul lui Pasha Parfeny de a reprezenta Moldova la Eurovision s-a împlinit în 2012, când, după câţiva ani de participare la preselecţiile naţionale, piesa lui a reuşit în sfârşit să „smulgă” de la public şi juriu prima poziţie. Nu i-a fost deloc uşor să cucerească locul 11 în finala de la Baku, dar a cântat foarte bine, iar dansatoarele de la Kiev au asigurat un show pe măsură. Concursul european de muzică bineînţeles l-a propulsat pe Pasha la capitolul popularitate. A călătorit mult în contextul Eurovisionului, având concerte în  Belgia, Olanda, Portugalia, Italia. Cu această ocazie, artistului i s-a îmbunătăţit şi starea financiară. Festivalul internaţional „Dan Spătaru 2012” de la Medgidia a constituit încă un eveniment deosebit din cariera lui. A fost prezent şi la mai multe evenimente naţionale, inclusiv în concertul dedicat Zilei Chişinăului şi Zilei Mondiale Hospice. Cu siguranţă, anul 2012 a fost anul lui, anul în care a savurat gustul succesului, dar şi grijile – financiare, logistice şi tehnice, inevitabile într-un concurs precum Eurovision. Conduce o Honda Civic Coupé şi se gândeşte la piese noi, un videoclip şi la propriul apartament.

22. Ion Paladi
interpret

Interesul publicului: 6
Accesări pe Google.com: 131 (locul 17)
Apariţii mass-media: 5
Apariţii în presa scrisă: 10 (locul 20)
Difuzări TV/Radio: 2923 (locul 27)
Stare financiară: 7
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 6
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 24 puncte

În anul în care a trecut în casă nouă, a lansat trei piese noi în Moldova şi România: „Tata-i stâlpul şi puterea”, „Măicuţa-i cântec şi iubire” şi „Foaie verde şi-un chiperi”. La ultimele două a filmat videoclipuri care se bucură de succes în tot spaţiul românesc, acum lucrând la videoclipul unei piese noi ce va fi lansat în noiembrie. Piesele şi videoclipurile lui sunt difuzate la posturile naţionale de folclor din România cu câte peste 400 de difuzări pe lună la TV şi peste 700 la posturile de radio. Un mare impact în promovarea artistului o au şi spectacolele trasmise în direct la TVR1, TVR2 , dar şi participarea sa la emisiunea „O dată-n viaţă” de la TVR 1 alături de Orchestra „Lăutarii”. A participat activ la evenimente culturale de la Chişinău (sărbătoarea Limba Noastră în PMAN, spectacolul de la Palatul Naţional alături de Irina Loghin şi Fuego, concertul în memoria lui Nicolae Sulac etc.), a fost invitat la numeroase emisiuni TV şi radio.

În plan internaţional, a fost preocupat de promovarea sa pe teritoriul României. Participând la emisiuni televizate şi de radio pe posturile naţionale de acolo, fiind invitat la mai multe spectacole importante în recital (Aniversarea a 70-a a postului Radio Iaşi,  Festivalul Naţional de Muzică Populară „Maria Tănase”  la Craiova), a primit premiul special la „Gala Premiilor Muzicale Româneşti , Ediţia a II-a”. A dat curs invitaţiilor la peste 80 de evenimente private în Republica Moldova, peste 30 în România şi unul la Paris.

23. Formaţia „Akord”
trupă

Interesul publicului: 8
Accesări pe Google.com: 869 mii. (locul 4)
Apariţii mass-media: 7
Apariţii în presa scrisă: 16 (locul 15)
Difuzări TV/Radio: 9370 (locul 3)
Stare financiară: 5
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 4
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 24 puncte

„Akord” a continuat în 2012 să-şi promoveze piesa „Crush” şi în special pe teritoriul CSI, fiind difuzată la posturile de radio şi TV din Rusia şi Ucraina. Piesa face parte din „Tophit”, cel mai mare clasament al posturilor TV şi de radio din Rusia. Eurovisionul din acest an le-a lăsat gusturi nu tocmai dintre cele mai plăcute, băieţii nu au intrat iniţial în finala naţională din diverse motive, chiar dacă piesa lor pentru concurs, „Live the show”, a fost cea mai difuzată la acel moment. Însă, după ce Nelly Ciobanu s-a retras din concurs, „Akord” a fost admisă următoarea pe listă conform punctelor acumulate şi s-a clasat în finală pe locul al IX-lea. În acest an, băieţii au avut o colaborare de neuitat cu maestrul Eugen Doga, la coverul „Codrii Mei” şi au lansat împreună şi videoclipul. Igor Stribiţchi şi Olga Busuioc şi-au luat prima lor casă la sol în suburbia Chişinăului, iar Igor Sârbu este tot burlac şi la volanul unui Lexus IS 250. Băieţii vor încheia anul participând împreună cu maestrul Doga într-un concert la Ateneul Român.

24. Olia Tira
Interpretă


Interesul publicului: 7
Accesări pe Google.com: 441 mii (locul 7)
Apariţii mass-media: 8
Apariţii în presa scrisă: 19 (locul 12)
Difuzări TV/Radio: 9136 (locul 5)
Stare financiară: 5
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 4
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 24 puncte

După scandalul de la începutul anului de la Eurovision, legat de plagiat şi eliminarea Oliei Tira şi a „Sunstroke Project” din concurs, Olia şi-a luat revanşa pe toate fronturile.  A susţinut un concert solo la Palatul Naţional, „Lady&Superman”, unde a cântat alături de „Alex Calancea Band”, „Sunstroke Project” şi Danielle Guastella. Apoi, blonda senzuală a zis „Da” şi s-a căsătorit cu tânărul om de afaceri Roman Ungureanu, fiind dusă spre altar de către producătorul ei, Serghei Orlov. O nuntă pentru care jurnaliştii au escaladat gardurile şi alte căi de acces interzise pentru a transmite primii secvenţe de la nunta interpretei. Olia a lansat în 2012 un DVD de calitate cu primul său concert solo „Olia Tira – Disco, Funky, Positive”, piesa „Eu” la care a lucrat cu „Alex Calancea Band” şi „Rock That Beat”, o colaborare cu Alex Braşovean şi Mihai Teodor. A mai jucat în extraordinarul spectacol „Jack Făromână” alături Alex Calancea şi actorul Andrei Sochircă, a continuat să facă publicitate la ciocolata „Dr. Stres” produsă de „Bucuria” şi a participat activ la campania de susţinere a brandurilor autohtone „Din inimă”.

25. Geta Burlacu
Interpretă


Interesul publicului: 6
Accesări pe Google.com: 118 mii (locul 19)
Apariţii mass-media: 7
Apariţii în presa scrisă: 31 (locul 6)
Difuzări TV/Radio: 6513 (locul 11)
Stare financiară: 5
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 6
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 24 puncte

Aşa cum îi place, a schimbat anul acesta mai multe stiluri, coafuri, ţinute. A început 2012 cu pregătirile pentru Eurovisionul naţional, unde Geta Burlacu a fost admisă cu trei piese. Până la urmă interpreta a ales să cânte „Never ever stop” într-o ţinută şic a anilor ’20.  A urmat un cântec şi un clip la „Cine crede în noroc” împreună cu „Taraf Lăutăresc”, unde publicul a admirat-o deja într-o rochiţă a anilor ’60. Vara a fost incendiată de „Summer swing”, melodie ce se difuzează astăzi la un post TV din Italia. Vizita ei la Londra s-a încheiat cu participarea la Festivalul de Muzică Etno, „East-Vest”. Geta a fost extraordinară în „Cântece de-pe-aici”, un concert de etno-jazz dedicat anotimpului în care se strânge roada, unde a cântat alături de „Angry Band”. Încheie anul cu o istorie de suflet pentru suplimentul „Exclusiv” şi o şedinţă caldă alături de familia sa, un album nou de colinde, la care lucrează împreună cu Viorica Nagacevschi şi Sandu Gorgos şi tradiţionalul ei Concert de Crăciun, ce va avea loc în decembrie, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”.

26. Nicu Ţărnă
solistul formaţiei „Gândul Mâţei”

Interesul publicului: 6
Accesări pe Google.com: 1,17 mln. (locul 3)
Apariţii mass-media: 5
Apariţii în presa scrisă: 10 (locul 28)
Difuzări TV/Radio: 681 (locul 21)
Stare financiară: 6
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 7
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 24 puncte

Anul 2012 a însemnat pentru Nicu Ţărnă o implicare serioasă în teatru, cu trei premiere — „Boeing-Boeing”, „Ultimul Tramvai”, „My darling Missis Kronky”. Având meseria de bază actor de teatru şi cinema, Nicu are în perspectivă pentru 2013 un proiect cinematografic de anvergură (moldo-francez) în regia lui Mihai Ţărnă. Nu a fost departe nici de televiziune — în 2012 a colaborat cu „Fabrica de Staruri 3”, şi cu „Seara Târziu” prezentată de Andrei Gheorghe. Nicu a continuat şi în acest an munca de animator la „Radio Noroc” unde este, cu mici întreruperi, din 2006, cârcotind despre politic şi monden împreună cu Iura Nistorică. Este încadrat în spectacole şi alte activităţi muzicale cu trupa „Gândul Mâţei” şi urmează să lanseze în curând un proiect împreună cu „StarNet” — un canal de televiziune dedicat doar activităţii formaţiei „Gândul Mâţei”, un produs inedit nemaiîntâlnit pe piaţa noastră. În plan privat, se află într-o nouă relaţie, a început să aibă grijă la modul serios de sănătate, face sport cu regularitate, a trecut la un regim alimentar corect. Deţine un apartament cu două odăi în centrul capitalei.

27. Radu Sârbu
interpret, producător muzical

Interesul publicului: 5
Accesări pe Google.com: 94,7 mii (locul 21)
Apariţii mass-media: 4
Apariţii în presa scrisă: 1 (locul 50)
Difuzări TV/Radio: 6241 (locul 14)
Stare financiară: 8
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 5
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 22 puncte

A introdus propriul său label muzical, „Rassada Music”, în rândul companiilor de încrededre din domeniu din România, R. Moldova, cât şi din străinatate. A colaborat cu artişti de talie internaţională (realizarea compoziţiilor şi producţia lor), cum ar fi Leonid Rudenko, Victoria Daineko, formaţiile „Fabrika” şi „Baranovskie Babushki”, Mariyam Shahzoda (Rusia). Rezultatul colaborării cu legendarul Ray Horton (Germania), piesa „Gemme your love” – Dee-Dee feat Ray Horton & Radu Sârbu, se află în Top 10 în România, Republica Moldova şi Rusia, iar  single-ul „Дыши”, compus şi realizat de Radu pentru Victoria Daineko, a intrat cu viteza fulgerului în topurile radiourilor de la Moscova. Tot în 2012 a „cooptat-o” şi pe Natalia Barbu în „gaşca” sa,  „Rassada Music”, cu care a realizat câteva piese ce vor fi lansate pe parcurs . Primul ei single, „I Said It's sad”, deja se bucură de succes în Top 5 în R. Moldova şi se difuzează la peste 80 de posturi de radio din Rusia.

Radu Sârbu are multe piese în TOP 10 în diferite ţări, cum ar fi „I’m your angel” – DJ Layla feat Sianna; sau „Un înger trist” – Radu Sârbu etc. El este şi producător al proiectelor cu DJ Layla şi Dee-Dee, care au susţinut circa 50 de concerte în ultima jumătate de an în Rusia, Kazahstan, Azerbaidjan, Lituania.

Radu stă în Bucureşti într-o casă procurată acum câţiva ani, şi-a cumpărat recent un automobil „Toyota Land Cruiser 150”, dar cea mai importantă realizare în plan personal este vestea că în familia sa va mai apărea un membru mult aşteptat.

28. Zinaida Julea
Interpretă

Interesul publicului: 5
Accesări pe Google.com: 98,1 mii (locul 20)
Apariţii mass-media: 4
Apariţii în presa scrisă: 4 (locul 38)
Difuzări TV/Radio: 3039 (locul 24)
Stare financiară: 6
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 7
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 22 puncte

Anul acesta Zinaida Julea s-a alăturat reţelei de socializare Facebook şi are deocamdată 17 prieteni şi o singură poză, alături de Vitalie Advahov. Desigur, numărul actual de prieteni virtuali nu se compară cu sute de mii de admiratori pe care îi are artista în Moldova şi peste hotarele ţării. Este cea mai solicitată interpretă de muzică populară de la noi şi nu oboseşte să rămână la fel de veselă şi optimistă. A fost plăcut surprinsă să afle că una din străzile satului ei de baştină, Hârbovăţ, raionul Anenii Noi, îi poartă numele. Deşi această hotărâre a fost luată fără aprobarea consilierilor locali, interpreta merită cu tot respectul să i se acorde o astfel de atenţie şi nu numai la Hârbovăţ. De asemenea, o plăcuţă comemorativă a fost instalată pe casa unde a copilărit Zinaida Julea. Interpreta pregăteşte câteva melodii noi pe care le va înregistra cu orchestra fraţilor Advahov şi a declarat nu o dată că, la ai săi 60 de ani, se simte mai tânără ca niciodată, este gata să urce noi Everesturi în căutarea noilor melodii.

29. Adriana Ochişanu-Botgros
Interpretă

Interesul publicului: 5
Accesări pe Google.com: 92,2 mii (locul 25)
Apariţii mass-media: 5
Apariţii în presa scrisă: 5 (locul 36)
Difuzări TV/Radio: 2916 (locul 28)
Stare financiară: 6
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 6
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 22 puncte

Tot mai prezentă la evenimentele mondene ale capitalei, Adriana Ochişanu-Botgros a sclipit în ţinutele ei elegante, alese cu mult bun-gust şi purtate extrem de natural. De la rochii lungi şi vaporoase gen Rhea Costa la geci de piele în stil rock, interpreta este oricând o prezenţă plăcută. Mai ales că are grijă de silueta sa, practicând regulat sportul şi fiind atentă la ce mănâncă. A lansat, la începutul anului, o piesă de muzică uşoară împreună cu soţul ei, Corneliu Botgros – „Fii fericirea vieţii mele!”, câteva de muzică populară şi a fost solicitată la mai multe concerte şi evenimente private din România. Întrebată despre secretul succesului său, interpreta este de părere că un artist trebuie să ştie să se reinventeze mereu în ceea ce priveşte ţinuta scenică, tehnica interpretativă şi să ştie să improvizeze ca un adevărat actor. Este pasionată de maşini, are permis de conducere de şapte ani, iar în prezent o putem vedea la volanul unei „Toyota Yaris”.

30. Aurelia Vasilică
prezentatoare, Prime TV

Interesul publicului: 2
Accesări pe Google.com: 2,4 mii (locul 48)
Apariţii mass-media: 7
Apariţii în presa scrisă: 3 (locul 43)
Apariţii TV/Radio: buletinul de ştiri, Prime
Stare financiară: 5
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 7
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 21 puncte

În 2012 a continuat să facă rating, împreună cu Valeriu Frumusachi, prezentând „Primele Ştiri” la canalul cu cea mai mare audienţă din ţară „Prime TV”. Sunt primii de acum trei ani, de când a fost lansat principalul buletin de ştiri al postului în acest format. Persoană publică, Aurelia Vasilica este prezentă în paginile revistelor de la Chişinău şi se implică în evenimente cu caracter monden şi social. În acest an, pentru prima dată a evoluat pe scena Palatului Naţional în cadrul spectacolului de caritate „Copii cuminţi cu vedete părinţi”. Împreună cu mezina Sofia, care are doar cinci ani, a cântat pe principala scenă a ţării! O altă experienţă pe care a trăit-o prezentatoarea de la „Prime TV” în afara orelor de muncă a fost cea de model în cadrul Campaniei de promovare a designerilor autohtoni „Din Inimă. Branduri de Moldova”. Şi viaţa personală i-a oferit momente de neuitat — în 2012 a sărbătorit împreună cu sotul său, Victor, 22 de ani de căsătorie. Plus la toate, fiica mai mare, Diana, i-a fost cerută în căsătorie, iar Sonya, mezina, i-a dăruit primul dinte…
Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău