VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top 50 cele mai influete vedete 2012 (locurile 1-10)
Noiembrie 2012, Nr. 102

Top 50 cele mai influete vedete 2012 (locurile 1-10)

Comentează   |   Cuprins

1. Dan Bălan
Interpret, compozitor, producător

Interesul publicului: 10
Accesări pe Google.com: 22,1 mln. (locul 1)
Apariţii mass-media: 10
Apariţii în presa scrisă: 35 (locul 4)
Difuzări TV/Radio: 11716 (locul 1)
Stare financiară: 10
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 9
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 39 puncte

Dan Bălan ocupă pentru al doilea an consecutiv prima poziţie a topului nostru, rămând a fi cel mai cunoscut moldovean în lume. Notorietatea şi veniturile considerabile pe care le are, inclusiv de pe urma drepturilor de autor a difuzării în întreaga lume a super-hitului „Dragostea din tei” („Maya Hi”) nu au fost atinse de nimeni de la Chişinău. Numele lui Dan a fost cel mai des vehiculat în 2012 şi în legătură cu numirea tatălui său, Mihai Bălan, în funcţia de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate. Cu un „Zolotoi grammofon” în colecţie pentru duetul cu Vera Brejneva („Lepestkami slioz”) şi „încoronat” recent cu titlul de cel mai sexy interpret al scenei ruseşti de către RU TV (l-a devansat pe Dima Bilan cu 55 de voturi), Dan Bălan a înscris în 2012 pagini glorioase în aventura „made in Russia”. Concertul său solo de la clubul Arena Moscow din noiembrie (în susţinerea noului său album, „Freedom. Part 1”) ne vorbeşte despre un singur lucru – moldoveanul Dan Bălan este recunoscut drept un artist de prim eşalon în showbusinessul rusesc, unul pe care mulţi alţii tot încearcă să-l cucerească. Un eveniment aşteptat de miile de fani, dar şi de profesioniştii industriei muzicale. Dan de fiecare dată a ştiut când şi unde să puncteze, geniul lui muzical nu a dat greş nici de data asta, schimbând, nu se ştie pentru câţi ani, apartamentul său din New-York pe cel din Moscova. A lansat în acest an piesa lirică „Liubi”, în al cărei videoclip s-a filmat carismatica actriţă Ecaterina Vilcova. În toate concertele sale este acompaniat de prietenii de la „Alex Calancea Band”. Îl vedem rar pe acasă, dar şi atunci când vine la Chişinău, îşi petrece timpul în studio, repetând alături de Alex Calancea.

2. Eugen Doga
compozitor

Interesul publicului: 7
Accesări pe Google.com: 294 mii (locul 12)
Apariţii mass-media: 9
Apariţii în presa scrisă: 18 (locul 14)
Difuzări TV/Radio: 965
Stare financiară: 7
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 10
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 33 puncte

Maestrul Eugen Doga a împlinit în acest an frumoasa vârstă de 75 de ani, aniversare pe care a sărbătorit-o pe întreg parcursul anului, spre bucuria melomanilor, care nu au ratat nicio ocazie de-al vedea, asculta şi de a fi aproape de unul dintre cei mai cunoscuţi moldoveni din lume şi unul din marii compozitori contemporani. Maestrul a fost prezent la sărbătoarea „Limba Noastră” cu un recital de excepţie, apoi a lansat, pentru prima dată la Chişinău, de Hramul Oraşului, două discuri cu melodiile lui preferate cu titlul  „Ritmurile oraşului”. Printre acestea, „Dulcea şi tandra mea fiară”, „Codrii mei frumoşi”, „Oraşul meu”. Lansarea de discuri s-a produs după 23 de ani în care în Moldova nu s-a publicat nicio notă muzicală a lui Doga, caietele pentru pian şi alte instrumente toate fiind publicate în Rusia. Concertul jubiliar dedicat celor 75 de ani ai compozitorului, „Toamna romantică”, a fost organizat la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”, fiind transmis în direct la Moldova 1.

Piesele maestrului au fost interpretate de artiştii noştri, iar invitaţii speciali au fost Paula Seling şi Florin Piersic. Deşi a fost spitalizat de câteva ori în acest an, din cauza problemelor de inimă, Eugen Doga este plin de viaţă şi înţelepciune şi îşi doreşte să pună pe note versurile lui Mihai Eminescu şi ale Veronicăi Micle.

3. Sasha Lopez
DJ, compozitor, producător

Interesul publicului: 9
Accesări pe Google.com: 1,5 mln. (locul 3)
Apariţii mass-media: 7
Apariţii în presa scrisă: 5 (locul 34)
Difuzări TV/Radio: 7240 (locul 8)
Stare financiară: 9
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 8
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 33 puncte

Artistul, stabilit deja de trei ani la Bucureşti, a cunoscut o ascensiune fulminantă în întreaga lume şi în acest an. Single-ul „All my people” a făcut înconjurul lumii şi l-a urcat pe cele mai renumite scene şi în cele mai înalte topuri pe Sasha Lopez, care continuă să fabrice şlagăre pe bandă rulantă, iar „Everybody feels alright”, actualul single, abia aşteaptă să calce pe urmele „All my people” şi să ajungă următorul No.1.

Şlagărul lui Sasha Lopez a ocupat prima poziţie a topurilor muzicale din Spania, Canada (plus piesa „Weekend”), Bulgaria (cel mai difuzat artist în 2011-2012), Argentina, Italia, Uruguay, India şi a figurat între primele 10 hituri în clasamentele muzicale din Germania, Austria, Elveţia, Israel, acum este No.1 în Japonia. Printre realizările obţinute de Serge Istrati, alias Sasha Lopez, menţionăm 200 de milioane de vizualizări pe Youtube, este al patrulea în topul artiştilor români de succes  la moment la nivel internaţional după Edward Maya, Inna şi Alexadra Stan şi în Top 10 la cele mai importante radiouri din Europa. Cel mai recent, a luat „Discul de aur” în Canada pentru vânzări digitale, are în cont peste 100 de concerte în 15 luni de activitate în toate colţurile lumii, începând cu Sri Lanka şi încheind cu Dubai şi Chile. A cântat pe scene cu Faithless, Inna, Lucenzo, Big Ali, Yves Larock, Taio Cruz şi mulţi alţii.

Piesa sa nouă, „Everybody feels alright”, este imnul unui radio mare din Uruguay, iar „All my people” a dat start Carnavalului din Rio în acest an, fiind difuzată destul de frecvent şi pe Camp Nou la meciurile Barcelonei. Sasha Lopez are şi o casă de producţie – „Bang Bang Production”, este căsătorit cu Ale Mandache, care acum e Istrati (Ale Blake, cu care este partener şi de scenă).

4. Nicolae Botgros
conducător artistic şi dirijor al Orchestrei Naţionale de Muzică Populară „Lăutarii”

Interesul publicului: 7
Accesări pe Google.com: 393 mii (locul 8)
Apariţii mass-media: 8
Apariţii în presa scrisă: 22 (locul 7)
Difuzări TV/Radio: 2956 (locul 26)
Stare financiară: 8
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 10
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 33 puncte

De îndată cum vine joia, Nicolae Botgros şi „Lăutarii” pornesc la drum spre Bucureşti. Maestrul şi instrumentiştii îşi pregătesc arcuşurile pentru o nouă emisiune „O dată-n viaţă” de la TVR1. Sute de mii de români din întreaga lume îl admiră cu tot sufletul pe cel care stă de mai bine de 35 de ani în fruntea Orchestrei Naţionale de Muzică Populară „Lăutarii”. Nicolae Botgros rămâne incontestabil comoara sclipitoare de lângă noi. Deşi şi-a fracturat o mână înainte de eveniment, Nicolae Botgros a reuşit să dirijeze în 2012 unul dintre cele mai importante evenimente din România, Gala Premiilor Muzicii Populare Româneşti de la Sala Palatului din Bucureşti. Un incident neplăcut i-a întristat sufletul, conflictul cu Doina Sulac, care, printr-o scrisoare adresată Palatului Naţional, a interzis organizarea Festivalului-concurs „Nicolae Sulac”, declarând că sunt prea multe interese comerciale în jurul creaţiei tatălui ei. Maestrul a încercat să aducă claritate în această situaţie şi să nu se lase provocat de diverse interpretări.

5. Natalia Barbu
interpretă

Interesul publicului: 8
Accesări pe Google.com: 574 mii (locul 6)
Apariţii mass-media: 9
Apariţii în presa scrisă: 37 (locul 3)
Difuzări TV/Radio: 9184 (locul 4)
Stare financiară: 9
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 7
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 33 puncte

Proaspăta mămică a reuşit fenomenal de repede să revină la silueta de dinainte de naştere. Natalia Barbu-Sota este într-o formă de zile mari, fericită şi în plină căutare artistică. Victor, aşa îl cheamă pe băieţelul Nataliei, va împlini în curând un anişor şi a avut deja o solicitare de a se filma într-un spot publicitar. Dar a fost prea mic pentru filmări, de aceea mămica sa celebră s-a filmat în 2012 în publicitatea la scutecele „Huggies” cu un alt bebeluş. Încercând să recupereze lipsa motivată din ultima perioadă, Natalia a lansat în forţă, în România (unde este stabilită cu soţul său, omul de afaceri român Toni Sota), două single-uri pline de energie – „Daddy’O” şi „I Said it’s Sad”, cea din urmă fiind o colaborare cu producătorul basarabean Radu Sârbu. Natalia nu a uitat nici de celălalt mal al Prutului, având grijă să lanseze piesele la Chişinău şi să dea interviuri la mai multe posturi TV. Recitalul ei din cadrul sărbătorii Limba Noastră din acest an a constituit un moment de descoperire pentru public. Comunică regulat pe Facebook şi Twitter, a călătorit mult cu soţul său în ultima jumătate de an, ultima escapadă fiind la Londra. Desigur, jurnaliştii au fost extrem de interesaţi de noua viaţă a Nataliei după căsătorie şi mutatul ei la Bucureşti, ea fiind protagonista unei coperţi în stil retro în revista „15 minute” şi a primei coperţi din suplimentul „Exclusiv cu Rodica Ciorănică” al revistei „VIP magazin”, unde a povestit cu detalii despre emoţiile sale de femeie măritată şi tânără mămică.

6. Adrian Ursu
interpret

Interesul publicului: 7
Accesări pe Google.com: 263 mii (locul 13)
Apariţii mass-media: 9
Apariţii în presa scrisă: 34 (locul 5)
Difuzări TV/Radio: 10721 (locul 2)
Stare financiară: 8
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 8
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 32 puncte

A acceptat provocarea Eurovisionului în 2012 după mulţi ani în care nu se hotăra să participe la preselecţia festivalului cântecului european, cu piesa „Be Yourself”, la care a tras şi un videoclip. A mai lansat în 2012 piesele „Cântăm, dansăm”, împreună cu picii de la „Lolly Pops”, „Încă o iarnă fără tine” pe versurile unei admiratoare a muzicii sale, Oxana Ciubara şi „Tu eşti tot ce mi-am dorit”, ultima având parte şi ea de un clip. A susţinut numeroase concerte în ţară, dar şi peste hotare (la Milano, în iunie etc.), a evoluat şi în spectacole de caritate (Azilul Republican de Bătrâni şi Invalizi de la Schinoasa, case de copii, expoziţia cu vânzare AngelArt’ cu Alexandr Oleşko, participarea la evenimentul de Craciun al Asociaţiei „VITA” etc.), l-a susţinut pe Nicuşor Untilă, băiatul talentat nevăzător, în diferite emisiuni, concerte, evenimente şi, cel mai important, la Moscova, la Festivalul „Belaia Trosti”. Tot acolo a făcut cunoştinţă cu vedetele showbizului din Rusia şi a cântat în premieră piesa „Jumătate eu, jumătate tu” în versiune rusă. Adrian Ursu a continuat să prezinte şi în 2012 (al nouălea an) emisiunea muzicală pentru copii şi adolescenţi „Ring Star” la „Moldova 1” şi a avut numeroase participări în presa scrisă şi în instituţiile audiovizualului de la Chişinău. Onorariul lui Adrian Ursu este de 300 - 500 de euro pentru un recital, acesta fiind mai mic la programele organizate de autorităţi şi gratuit pentru evenimentele de caritate. Finalizează construcţia casei sale de la Ialoveni şi este primul posesor al noului model BMW seria 3 în Moldova.

7. Aura
interpretă

Interesul publicului: 8
Accesări pe Google.com: 640 mii (locul 5)
Apariţii mass-media: 7
Apariţii în presa scrisă: 14 (locul 17)
Difuzări TV/Radio: 7184 (locul 9)
Stare financiară: 8
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 8
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 31 puncte

Titlul de artist emerit al Republicii Moldova, primit exact de ziua de naştere a gemenelor Lori şi Betty (prima menţiune de stat), a fost unul dintre momentele frumoase ale lui 2012 pentru interpreta şi femeia de afaceri Aura. Pe durata anului, a evoluat în cadrul diferitor spectacole, serbări naţionale, zile profesionale, serate jubiliare şi corporative, evenimente de familie şi concerte  de binefacere. A lansat melodia „În Moldova mea”, cu care a participat la concertul festiv în PMAN cu ocazia Zilei Independenţei, dar şi două piese de Crăciun pe care le-a interpretat alături de fiicele sale. A primit şi a onorat solicitări de spectacole din România, dar şi pentru diaspora din Italia şi Spania, a avut  numeroase apariţii media la emisiuni TV şi radio, în diferite reviste mondene şi de specialitate, dar şi la prezentări, întruniri, party-uri.

S-a manifestat şi în plan social şi organizatoric – face parte din Consiliul de conducere al Uniunii Interpreţilor Profesionişti şi s-a implicat în acţiuni de apărare a drepturilor artiştilor. A fost  organizator al proiectelor „Şlagărul anului”, „Muzică şi modă”, „Copii cuminţi cu vedete părinţi”, iar agenţia „Aura-Show”, a cărei fondatoare şi proprietară este, a ieşit în evidenţă în acest an prin organizarea evenimentelor de familie, festive şi programelor de show.

8. Nata Albot
producător general „Jurnal TV”, prezentatoare şi producătoare „Sare şi piper”

Interesul publicului: 5
Accesări pe Google.com: 93,9 mii (locul 23)
Apariţii mass-media: 9
Apariţii în presa scrisă: 19 (locul 13)
Apariţii TV/Radio: emisiunea „Sare şi piper”,  „Ministerul Adevărului”, Jurnal TV
Stare financiară: 8
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 9
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 31 puncte

De aproximativ un an, Nata Albot a devenit ministra Adevărului, iniţiind şi punând pe post noua emisiune de analiză cu tentă satirică, „Ministerul Adevărului”. Alături de ea, şedinţele ministeriale sunt conduse de trei bravi miniştri, Viorel Mardare, Sergiu Cobzaru şi Andrei Bolocan. Nata rămâne a fi cu ochiul pe evenimentele din societate şi cu mâna pe pulsul oraşului Chişinău – o obligă şi funcţia ei de producător general al postului JurnalTV, dar şi poziţia de persoană civică activă şi implicată. „Sare şi Piper”, pe care o prezintă cu Andrei Bolocan şi Sârghi, conform sondajelor, este una dintre emisiunile preferate din spaţiul urban în 2012. Continuă să-şi alinte telespectatorii cu reţete deosebite, invitaţi buni, discuţii interesante, lansări de piese şi clipuri, ştiri haioase şi proiecte inedite. Iar culinarii din ţară nu o dată i-au apreciat dedicaţia gastronomică, mai ales de Ziua Chişinăului. După ce anul trecut ne-a învăţat să gătim ciulama, anul acesta orăşenii au gustat dintr-o paella grandioasă. Nata a fost anul acesta una dintre susţinătoarele campaniei de promovare a brandurilor autohtone „Din inimă”, fiind coprezentatoarea show-ului de modă şi una din protagonistele campaniei publicitare.

9. Cătălin Josan
Interpret

Interesul publicului: 8
Accesări pe Google.com: 369 mii (locul 9)
Apariţii mass-media: 8
Apariţii în presa scrisă: 23 (locul 9)
Difuzări TV/Radio: 5360 (locul 17)
Stare financiară: 7
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 7
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 30 puncte

Tot mai des pe acasă în 2012, Cătălin Josan şi-a lansat noul său album de Ziua Chişinăului. Deocamdată fără titlu, este cel de-al doilea în cariera artistului, conţine piesele de succes precum „Stop”, „Don’t Wanna Miss You”, „Run Away”, „Walking On Fire”, „Call My Name”, „Dance with Me” (cea din urmă –  un tangou deosebit). A lucrat la el cu mai mulţi producători, printre care Keo, Ralfo, echipa lui Smiley de la „HaHaHa Productions” şi cu nimeni altul decât cu Desmond Child, cunoscutul producător şi compozitor american (care a lucrat cu nume mari, Robbie Williams, Aerosmith, Shakira, Ricky Martin). Piese în totalitate în limba engleză din motive lesne de înţeles. După succesul pe care l-a avut în Italia cu „Don’t Wanna Miss You” (vânzări virtuale de peste un milion), care, de fapt, i-a adus lui Cătălin mult visata recunoaştere internaţională, a primit mai multe propuneri de colaborări cu artişti din Italia. Astfel a apărut piesa „D’Estate” în colaborare cu trupa „Differenza”. În rândul colaborărilor se înscrie piesa „Floorplay”, unde cântă împreună cu Iuliana Puşchilă, una dintre finalistele de la „Vocea României”.  A avut o prestaţie impecabilă de Ziua Limbii Române, unde a interpretat, în duet cu Dara, „Cât trăim pe acest pământ”, iar prestaţia sa de Hramul Chişinăului a fost apreciată de toată lumea. La fel şi participarea lui în proiectul de promovare a brandurilor autohtone „Din inimă”. Cu o Italie la picioarele lui, rafinat, elegant, talentat, Cătălin Josan completează lista basarabenilor care au reuşit să-şi facă un nume în afară. Şi rămâne a fi unul dintre cei mai râvniţi burlaci ai ţării.

10. „Zdob şi Zdub”
trupă

Interesul publicului: 9
Accesări pe Google.com: 2,05 mln. (locul 2)
Apariţii mass-media: 5
Apariţii în presa scrisă: 15 (locul 8)
Difuzări TV/Radio: 4417 (locul 22)
Stare financiară: 8
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 8
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 30 puncte

Intrată într-o perioadă de stabilitate, trupa „Zdob şi Zdub” încearcă să-şi menţină poziţiile şi să experimenteze în alte stiluri. În noul album al zdubilor, „Basta mafia!”, lansat totalmente în engleză şi produs în Germania, vom găsi mult mai puţine elemente etno şi ritmuri balcanice şi vom regăsi un sound urban, complet diferit de stilul de până acum. A fost visul lor de mai demult de a avea un album în engleză, băieţii crescând cu muzica legendarelor trupe americane. Zdubii au lucrat la album împreună cu producătorul Marc Elsner şi autorul de versuri Andy Schuman. „Zdob şi Zdub” urmează să lanseze versiunea română a piesei „Basta mafia!” în cel mai apropiat timp. Ca şi în anii precedenţi, Zdubii au colindat în lung şi-n lat Rusia, Ucraina, România, Cehia, Austria, Ungaria şi, desigur, Germania. Un eveniment deosebit din viaţa trupei a constituit participarea la concertul dedicat creaţiei lui Victor Ţoi de la Complexul Sportiv „Olimpiiskii”, iar Roman Iagupov a fost în ospeţie la Nicu Covaci, liderul legendarei formaţii „Phoenix”. Chiar dacă anul acesta nu prea i-am văzut pe băieţi acasă, „Zdob şi Zdub” rămâne a fi printre puţinele cărţi de vizită ale Moldovei în afară. 


Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău