VIP Magazin
29 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
Top 50 cele mai influete vedete 2012 (locurile 11-20)
Noiembrie 2012, Nr. 102

Top 50 cele mai influete vedete 2012 (locurile 11-20)

Comentează   |   Cuprins

11. Nelly Ciobanu
interpretă

Interesul publicului: 7
Accesări pe Google.com: 276 mii (locul 15)
Apariţii mass-media: 7
Apariţii în presa scrisă: 11 (locul 24)
Difuzări TV/Radio: 208 (locul 28)
Stare financiară: 8
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 8
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 30 puncte

Cu apariţii media dozate pe întreg parcursul anului, Nelly Ciobanu s-a bucurat în 2012 de concerte în afară, fiind invitată în România, Ungaria şi Ucraina. Peste tot a fost primită cu braţele deschise, fiind răsplătită din plin din punct de vedere financiar, aşa cum i se cuvine unei interprete de talia ei. Prea modestă din fire, Nelly nu a făcut niciun tam-tam din faptul că i s-a decernat în acest an titlul de „Artist al Poporului”. Desigur, o apreciere multaşteptată şi poate întârziată pe alocuri. În schimb, am văzut-o pe Nelly în calitatea sa de preşedintă a Uniunii Interpreţilor Profesionişti, pe baricadele de luptă, când interpreţii noştri au cerut de la Consiliul Coordonator al Audiovizualului mărirea cotei de difuzare pentru muzica autohtonă cântată în limba română la posturile TV. La patru ani de la lansare, piesa ei de la Eurovisionul de la Moscova are mare succes la ora actuală în Albania. Cea mai mare bucurie pentru ea pe plan personal e că fiica ei, Mirela, a mers în clasa întâi. De azi înainte, Nelly Ciobanu îşi va împărţi timpul între repetiţii şi pregătirea temelor pentru acasă.

12. Ion Suruceanu
Interpret

Interesul publicului: 7
Accesări pe Google.com: 324 mii (locul 11)
Apariţii mass-media: 6
Apariţii în presa scrisă: 9 (locul 22)
Difuzări TV/Radio: 6355 (locul 13)
Stare financiară: 8
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 9
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 30 puncte

Legenda muzicii uşoare moldoveneşti a continuat să se afle în centrul atenţiei aşa cum a făcut-o mai bine de 40 de ani. Este invitat la concerte în Rusia, România şi Ucraina şi e unul dintre cei mai solicitaţi artişti la petrecerile private şi corporative din Moldova, inclusiv în partea stângă a Nistrului. Drept că spectacolele lui Ion Suruceanu au loc mai des în România şi Ucraina decât acasă în acest an, el având deja semnat un contract pentru a cânta la Botoşani de revelion.

În afara concertelor susţinute, printre care spectacolul memorabil de la Chişinău împreună cu interpretul român Fuego, maestrul Suruceanu lucrează la noi proiecte pe care le va lansa în curând, colaborând cu autorii Alexandru Vdovicenco şi, mai recent, cu Anatol Lupu. Onorariul pentru un concert al lui Ion Suruceanu în Rusia, România şi Ucraina este în jur de 2000 de euro, iar la petrecerile din Moldova i se plăteşte între 350 şi 500 de euro. Are o casă cu o suprafaţă de 250 m2 şi conduce un automobil BMW X5.

13. Natalie Tomá
interpretă

Interesul publicului: 5
Accesări pe Google.com: 49,9 mii. (locul 28)
Apariţii mass-media: 9
Apariţii în presa scrisă: 45 (locul 2)
Difuzări TV/Radio: 7395 (locul 7)
Stare financiară: 8
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 7
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 29 puncte

De un an cu o mulţime de evenimente a avut parte cântăreaţa de la Chişinău, care a stat o bună parte de timp şi la Bucureşti. La începutul anului, Natalia Gordienco şi-a luat nume de scenă, astfel că Natalie Tomá se laudă acum cu două single-uri  pentru care a filmat şi două clipuri („Бешеный” şi „O nouă zi” în duet cu CRBL, care a acumulat 1 milion 200 de mii de vizualizări pe Youtube în prima săptămână de la lansare), intenţia ei de a se lansa şi în România fiind confirmată şi de contractul semnat cu „Media Pro Music”. Are destul material înregistrat în română, engleză şi rusă, pe care îl va lansa în curând. Nu a lipsit de la cele mai importante concerte organizate la Chişinău, inclusiv la festivităţile din PMAN, iar pe durata a trei luni a făcut parte din juriul proiectului „Fabrica de Staruri 3”. A participat la acţiuni de caritate, s-a filmat în spoturi publicitate („Mille Fiori” şi „Dulcinela”), a evoluat în duet cu Iosif Kobzon în concertul de la Kiev dedicat celei de a 75-a aniversări a cunoscutului cântăreţ. Onorariul artistei este de până la 350 de euro pentru un recital la Chişinău, suma fiind mai mare în cazul spectacolelor de peste hotarele ţării.

14. Constantin Cheianu
Publicist, dramaturg, prezentatorul emisiunilor „Ora de ras” şi „Mai pe scurt” la „Jurnal TV”

Interesul publicului: 7
Accesări pe Google.com: 218,6 mii (locul 14)
Apariţii mass-media: 8
Apariţii în presa scrisă: 5 (locul 46)
Apariţii TV/Radio: emisiunea „Ora de ras”, emisiunea„Mai pe scurt”, Jurnal TV
Stare financiară: 4
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 9
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 28 puncte

Cel care ne face să râdem la „Ora de ras”, dar şi să cădem pe gânduri la „Mai pe scurt”, Constantin Cheianu, ar putea deţine întâietate într-un clasament al vedetelor îndrăgite. Deşi este o „vedetă modestă”, fără pretenţii de vile şi automobile, este oprit în stradă pentru autografe. Ratingul emisiunilor pe care le prezintă la Jurnal TV a crescut considerabil în 2012, emisiunea de satiră politică, singura la acest moment în mass-media autohtonă, „Ora de ras” (pe care o prezintă împreună cu actorul Anatol Durbală), este una preferată de moldoveni. Săptămânal, cele două emisiuni prezentate de Constantin Cheianu adună între 500.000 şi un milion de telespectatori, un lucru remarcabil cu care  nimeni din audiovizualul autohton nu se poate încă lăuda.

15. Lorena Bogza
editor, prezentatoarea emisiunii „În PROfunzime”, PRO TV Chişinău

Interesul publicului: 5
Accesări pe Google.com: 92,8 mii (locul 24)
Apariţii mass-media: 8
Apariţii în presa scrisă: 6 (locul 37)
Apariţii TV/Radio: emisiunea „PROfunzime”, luni, PRO TV Chişinău
Stare financiară: 4
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 9
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 26 puncte

Munca de ani buni în televiziune şi prestanţa de care a dat dovadă pe durata lor au scos-o în faţă pe segmentul său profesional pe bătăioasa realizatoare a talk-show-ului de luni seara de la Pro TV Chişinău. Numai cuvintele liderului comuniştilor, Vladimir Voronin – „Lorena este Lorena”, cât fac… Emisiunea sa face de multe ori ca Pro TV Chişinău să fie lider absolut de audienţă în capitală în orele de emisie ale acesteia. Lorena Bogza este unul dintre oamenii de bază de la Pro TV Chişinău, de opinia ei se ţine cont mai ales în politica editorială a postului, Lorena editând buletinele de ştiri de la orele 20, inclusiv pe cele din weekend. Concentrată la maxim pe meseria sa, ea dă curs şi invitaţiilor de participare la evenimente mondene şi de caritate, este prezentă în paginile revistelor din capitală. Pentru prima dată, în acest an, a vizitat Statele Unite al Americii în cadrul programului „Lumea deschisă”. Deţine un apartament cu două camere în Chişinău şi conduce un Citroën C3.

16. Alex Calancea
liderul formaţiei „Alex Calancea Band”

Interesul publicului: 4
Accesări pe Google.com: 44,1 mii (locul 30)
Apariţii mass-media: 6
Apariţii în presa scrisă: 14 (locul 18)
Difuzări TV/Radio: 5309 (locul 19)
Stare financiară: 7
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 8
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 25 puncte

Lansarea albumului „Road to Home” şi primul concert instrumental care i-a aparţinut în întregime au constituit, în 2012, cele mai importante evenimente pentru artistul şi chitaristul Alex Calancea. După ani buni în care „Alex Calancea Band” a depus mult efort ca estrada naţională să fie cântată pe viu, acompaniindu-i pe mulţi dintre artiştii  noştri, Dan Bălan, Natalia Barbu, Arsenium, Geta Burlacu, Olia Tira, era şi timpul pentru un concert propriu care a marcat la propriu showbusinessul nostru. Cu o sală arhiplină, colegii de breaslă şi spectatorii i-au admirat pe profesioniştii Marc Oselschi, Nicolae Russu, Sergiu Vatavu, Sandu Arcush. Şi pe Alex Calancea în mai multe solo-uri la chitară. Încearcă să facă muzică aproape pe înţelesul tuturor, dar şi în limbaj profesionist, de aceea are două proiecte — unul de muzică fusion-instrumental, ce-i plasează la nivel de profesionişti în materie de instrumente şi al doilea – mai comercial, un produs cu mai multe voci, cu un sound bun în direcţia pop-rock. Despre succes, Alex  întotdeauna a afirmat modest că tot ce are acum se datorează muncii, puţinului talent şi intuiţiei pe care o are.

17. Natalia Morari
jurnalist, prezentatoarea talk-show-ului „Fabrika” de la Publika TV

Interesul publicului: 4
Accesări pe Google.com: 36,5 mii (locul 33)
Apariţii mass-media: 8
Apariţii în presa scrisă: 7 (locul 26)
Apariţii TV/Radio: talk-show „Fabrika”, luni-vineri, „Publika TV”
Stare financiară: 4
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 9
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 25 puncte

După patru ani de interdicţie de a intra pe teritoriul Rusiei, jurnalistei şi prezentatoarei „Fabricii” de la Publika TV Natalia Morari i s-a permis în acest an să călătorească la Moscova. Ea şi-a revăzut prietenii şi colegii de la „The New Times”, revista unde Natalia, în calitatea sa de jurnalist de investigaţie, a publicat o serie de articole critice la adresa Kremlinului. Vizita a fost posibilă după intervenţia preşedintelui rus, Dmitri Medvedev, la rugămintea Evgheniei Alibaţ, redactorul-şef de la „The New Times”. În pofida multor zvonuri că a plecat sau că va pleca de la Publika TV în 2012, Natalia Morari şi-a continuat munca la televiziune, prezentând „Fabrika”, unul dintre cele mai apreciate talk-show-uri de la Chişinău. Cu reacţie promptă la tot ce se întâmplă în societate, bine documentată, Natalia dă tonul în mass-media de la Chişinău şi părerea ei contează atunci când vorbim de evenimentele importante din politică şi nu numai. Jurnalista a prezentat în 2012 diverse emisiuni şi campanii speciale de la Publika TV şi nu putem trece cu vederea, pe lângă măiestria de jurnalist, ţinutele ei elegante.

18. Andrei Porubin
actor, jurnalist, showman

Interesul publicului: 2
Accesări pe Google.com: 98 mii (locul 24)
Apariţii mass-media: 7
Apariţii în presa scrisă: 20 (locul 15)
Apariţii TV/Radio: emisie (1 oră) – „Ora de ras”, emisie (5 min) luni-joi – „Mai pe scurt”
Stare financiară: 7
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 9
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 25 puncte

În 2012, a marcat jubileul de 50 de ani, a împlinit un an de când este bunic şi a adunat a cincea distincţie de stat – ordinul „Gloria muncii”. Dar şi Diploma de gradul I oferită de Guvernul Republicii Moldova cu ocazia acestui jubileu. A fost ascultat la „Radio Noroc”, unde a spus în emisie aproape 800 de bancuri, a „murit” în scenă de peste 30 de ori în spectacolul „Anonimul veneţian”, rol pentru care a fost nominalizat la premiul „Cel mai bun rol masculin” din cadrul Galei Premiilor UNITEM. Cu vocea sa au vorbit în română (datorită dublajului de filme de la  „Moldova 1”) mari vedete de la Hollywood. Pentru copiii cu dizabilităţi, Andrei Porubin a înregistrat la Radio Moldova pe CD un colaj de versuri de Mihai Eminescu, iar pentru contribuţia la promovarea imaginii Armatei Naţionale, i-a fost conferit gradul militar de locotenent-colonel în rezervă.Este unul dintre cei mai solicitaţi prezentatori de evenimente, inclusiv cu caracter privat, lărgindu-şi sfera de influenţă şi în România. Venitul său mediu lunar este de 8.000-10.000 de lei.

19. Angela Gonţa
prezentator, PRO TV Chişinău

Interesul publicului: 5
Accesări pe Google.com: 61,6 mii (locul 26)
Apariţii mass-media: 8
Apariţii în presa scrisă: 15 (locul 16)
Apariţii TV/Radio: buletinul de ştiri de la ora 20.00, luni-vineri, PRO TV Chişinău
Stare financiară: 4
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 8
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 25 puncte

Faţa postului la care munceşte timp de 13 ani, prezentatoarea principalului buletin de ştiri al zilei pe durata a 12 ani, Angela Gonţa este lider nu doar la „Pro” – a acumulat destulă experienţă şi are o autoritate care o plasează „în faţă” în domeniul media de la Chişinău. Buletinul pe care îl prezintă este cel mai urmărit program informativ din capitală, potrivit rezultatelor sondajelor (o cotă de audienţă de 13,3%, potrivit IMAS, pentru martie 2012, de exemplu, pe segmentul Urban 15+).

Pentru prima dată după 13 ani de muncă la Pro TV Chişinău, în 2012, Angela nu a mai desfăşurat activitatea de reporter, ea având acum sarcina să-i instruiască pe tinerii reporteri proaspăt veniţi. Postura de persoană publică îi asigură o mediatizare largă în mass-media din Chişinău şi în afara activităţilor profesionale directe, Angela fiind protagonista multor articole şi prezentă pe coperţile mai multor reviste autohtone. Este adepta modului sănătos de viaţă, respectă un anume regim alimentar şi frecventează regulat sala de sport.

20. Constantin Moscovici
naist, compozitor

Interesul publicului: 5
Accesări pe Google.com: 51,9 mii (locul 27)
Apariţii mass-media: 5
Apariţii în presa scrisă: 10 (locul 21)
Difuzări TV/Radio: 2668 (locul 29)
Stare financiară: 7
Proprietăţi, venituri, afaceri
Influenţa în domeniu: 8
Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie
Total: 25 puncte

În 2012 naistul Constantin Moscovici  a susţinut alături de cunoscuta interpretă Tamara Gverdţiteli trei concerte în celebra sală „Millenium” din New-York, fiind primul moldovean care evoluează pe o asemenea scenă. Concerte similare au avut loc şi în Canada, fiind apreciate de către reprezentanţii diferitor diaspore şi, în mod special, pentru muzica interpretată în limbile franceză, ebraică, georgiană şi chiar română. Un eveniment deosebit a constituit concertul cu ocazia împlinirii a 50 de ani ai maestrului, ce a avut loc la Teatrul de Operă şi Balet „Maria Bieşu”. Circa 20 de nume internaţionale au cântat alături de naist, printre care Tamara Gverdţiteli, saxofonistul Felix Slovacek, Nicolai Trubaci, Vlad Miriţă şi orchestra prezidenţială din Bielorusia, în frunte cu dirijorul Victor Babarikin,  orchestra fraţilor Advahov, ansamblul de acordeonişti „Concertino” şi Nelly Ciobanu. Publicul a fost unul dintre cele mai selecte, având în vedere numeroasele prietenii şi relaţii ale interpretului în diferite ţări şi influenţa lui în domeniu. De 15 ani, Constantin Moscovici îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe scenă. Recunoaşte că încă mai are de învăţat să cânte la nai şi că încearcă să descopere noi vibraţii ale acestui instrument. 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău