VIP Magazin
26 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
Top 4 monden. Septembrie 2013
Septembrie 2013, Nr. 112

Top 4 monden. Septembrie 2013

Comentează   |   Cuprins

Butic. Korloff
În ciuda tristeţii moldovenilor provocate de subţierea obiectivă a bugetelor pentru vacanţe şi cadouri de lux, Korloff este sigur că vom depăşi criza şi îşi redeschide uşile pentru îndrăgostiţii de bijuterii franţuzeşti. După o pauză de un an, Casa „Korloff” a devenit şi mai luxoasă, şi mai cuceritoare, lemnul negru predominant în design şi marmura dau senzaţia unei lumi şic, iar din vitrine, diamantele de diferite forme, culori şi mărimi îţi taie respiraţia. Korloff este brandul de lux care a introdus un stil unic de design şi tăietură cu 65 de faţete a pietrelor. Diamantele, safirele – pietre preţioase într-o ramă elegantă din aur galben, roz sau alb, sunt cartea de vizită a casei de bijuterii, iar în acest sezon, Korloff îşi alintă clienţii cu pietre scumpe multicolore ce se vor potrivi oricărui tip de rochie şi oricărei ocazii.
+ viaţa merge înainte
– scăderea puterii de cumpărare a moldovenilor

Festivalul IEI
Zece meşteriţe de ii şi-au expus creaţiile la o pensiune agroturistică în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Iei, organizat de Compania Publică „Teleradio-Moldova” sub patronajul primei doamne Margareta Timofti. Pe un podium improvizat pe peluză, au defilat jurnaliste şi bloggeriţe onorate să poarte ia, încurajând participanţii la eveniment să îşi achiziţioneze câte o piesă autentică pentru garderoba personală. Evenimentul a fost ca o sărbătoare de suflet, pe lângă costumele populare, aici fiind expuse şi obiecte confecţionate de meşterii populari. Scopul festivalului a fost unul caritabil, banii colectaţi din vânzări şi donaţii având menirea să susţină copiii talentaţi din mediu rural.
+ caracterul caritabil al evenimentului
– puţină mediatizare

La Blouse Roumaine. Valentina Vidracu
Aproape ca în marile oraşe ale modei, la acest final de vară am avut parte şi de o prezentare de precolecţie primăvară-vară 2014. Celebrul designer Valentina Vidraşcu ştie cum să-şi ţină clientele în priză şi a decis să le încânte cu primele ii şi rochii-ii din colecţia „La Blouse Roumaine”, prezentată la terasa de la Café-Café. Inspirată din Bucureştiul interbelic şi dedicată celor 100 de ani de la naşterea celebrei interprete Maria Tănase, colecţia fascinează. Linii curgătoare, stofe mai fine ca niciodată şi manufactură inestimabilă. Precolecţia a anticipat participarea Valentinei Vidraşcu la Festivalul Iei din Serbia şi Săptămâna Modei de la Paris, unde designerul va merge în septembrie.
+ noutatea de a face şi la Chişinău prezentări ale precolecţiilor
– reţinerea Valentinei Vidraşcu de a crea colecţii pentru o piaţă mai largă

Restaurant. DOR
După Moscova şi Sankt Petersburg, restaurantul DOR a ajuns şi acasă – la Butuceni.  Este unul dintre cele mai pitoreşti localuri deschise în ultimul timp în Moldova. Terase etajate în trei niveluri,  flori multicolore, ambianţă eco, mese din lemn deschis, mobilierul, treptele numeroase şi balustradele  venind doar să completeze natura intactă. În timp ce Răutul se zbuciumă undeva sub picioare, poţi comanda specialitatea casei – salata DOR, îmbrăcată într-un sos descoperit de proprietari într-o carte de bucate ce a aparţinut uneia dintre soţiile lui Ştefan cel Mare. Meniul e unul foarte tradiţional, iar ceea ce te face să revii este peisajul, terasele, podurile care urmează a fi construite peste Răut către o terasă de pe celălalt mal.
+ ambianţa sută la sută eco, efortul chelnerilor aduşi din Rusia de a vorbi „moldoveneşte”
– meniul doar în română şi rusă, turiştilor străini fiindu-le dificil să se descurce

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău