VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top 4 monden. Martie 2013
Martie 2013, Nr. 106

Top 4 monden. Martie 2013

Comentează   |   Cuprins

Pizzerie. Gallo PUB
Un local nou, cu spaţii generoase, fără pretenţii glamour. Dacă vii încoace, îţi sugerăm să-ţi laşi fiţele acasă şi să fii tu însuţi. Joia – poţi savura un jazz live, vinerea – ceva clubbing, iar duminicile poţi veni aici cu copiii şi prietenii lor, care, în mod cert, vor găsi unde să-şi consume energia. Bucătarul italian va face tot ca să te încânte cu supele fine, salatele cu mozzarella de bivoliţă, dar şi cu pizza sau paste originale, toate produsele şi ingredientele fiind importate din ţara Julietei. Gazdele recomandă originalul cocoşel hamburghez, marinat după reţeta exclusivă Churasco şi gătit la grătar pe lemne. Deci, Galletto cu cartofi cu rozmarin sau cu legume coapte?
+ acces rapid şi parking în care îţi găseşti fără probleme un loc
– puţină promovare

Restaurant. Karl Schmidt
Recunoaştem că e o decizie inspirată să dai unei asemenea afaceri numele ctitorului Chişinăului modern, Karl Schmidt. În plus, restaurantul, nou pe de o parte, este plasat pe locul unui  restaurant vechi, cu o clientelă de neignorat. De la vechile gazde s-a păstrat şemineul şi picturile murale cu imagini ale Chişinăului din secolul al XIX-lea. Bucătarul, francez get-beget, propune un meniu pe potrivă de sofisticat, în care o să găseşti melci de Burgogne, Ficelles de Picardie şi Beignets din creveţi tigru. Specialitatea casei ar fi celebrul cocoş preparat în vin roşu, iar de două ori pe săptămână, vei putea comanda stridii proaspete. Asta, dacă vrei să dai gata pe cineva prin rafinamentul alegerilor culinare pe care le vei face.
+ simplu de găsit, plasat într-o zonă recunoscută
– melcii puteau fi mai impresionanţi

Film. Anna Karenina
Pentru un început de primăvară cu fluturi în stomac, nimic nu poate fi mai potrivit decât o dramă de dragoste – cea mai discutată ecranizare a romanului lui Tolstoi, cu Keira Knightley şi Jude Law în rolurile principale. Filmul redă atmosfera Rusiei din secolul al XIX-lea, animată de o societate în care iubirea este un păcat, iar relaţiile în afara căsniciei sunt de neiertat. Anna Karenina însă este femeia care trăieşte din plin păcatul, bucuria şi durerea iubirii, renunţând într-un final la propria viaţă în numele acesteia. Filmul, apărut pe ecrane în toamna anului 2012, a fost deja premiat la Festivalul de Film din Toronto şi nominalizat la patru premii Oscar şi la Golden Globes. După vizionare, e posibil să râmâneţi cu multe întrebări – de ce femeile nu pleacă dintr-o relaţie consumată şi cum de a reuşit Tolstoi să înţeleagă atât de bine sufletul femeii…
+ actorii sunt impresionanţi
– filmul încă nu a ajuns la Chişinău, îl puteţi vedea doar pe internet

Carte. „Nu vă îndrgostiţi primăvara”
Am descoperit-o într-o librărie. Noua carte de nuvele a lui Nicolae Dabija, cel care ne îndeamnă să ne salvăm prin lectură. Ne-am zis, de ce nu ar fi potrivită cartea pentru o rubrică mondenă? Îi poate sta bine în biblioteca fiecărei familii. Şi, indiferent dacă suntem adolescenţi sau avem copii de vârsta adolescenţei, ne putem regăsi în ea. Subiectele complexe, educative, filozofice pe alocuri, titlurile incitante – „Omul care şi-a vândut visurile”, „Trenul spre paradis pleacă la timp”, „Nunta de şerpi”, la sigur vă vor capta atenţia.  
+ potrivit criticilor, această carte este o nouă bijuterie  în literatura naţională
– păcat că ne-am dezvăţat să colindăm librăriile

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău