VIP Magazin
11 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
Top 4 monden. Septembrie 2012
Septembrie 2012, Nr. 100

Top 4 monden. Septembrie 2012

Comentează   |   Cuprins

Despre localuri şi meniuri, evenimente şi ţinute, atitudini şi tendinţe – toate într-o rubrică susţinută de Lucia Berdos şi Rodica Ciorănică

Un nou spumant.
Andreani-Besnier

Noul vin spumant îşi propune să ne introducă pe noi, moldovenii, în lifestyle-ul francez şi  a putut fi degustat într-un cerc de oameni cu pretenţii, care se pricep la şampanie şi la tot felul de băuturi mai rare şi mai noi. Cele două feluri de şampanie – Brut Reserve şi Brut Rosé, s-au bucurat de succes, adăugând savoare şi răcoare celor care definesc glamourul de Chişinău, ajunşi într-o toridă seară de vară la terasa „Café-Café”. Deoarece sofisticata băutură îmbină gustul de mure şi pomuşoare, dar şi pentru că se produce chiar în zona Champagne din Franţa (da, exact acolo unde a decis odată şi Keanu Reeves să facă „O plimbare în nori”), ea costă în jur de 600 de lei, apropo, un preţ foarte bun pentru o calitate franceză. Ei, dar producătorii, Andreani şi Besnier, ştiu de ce.
+ se poate comanda la telefon şi chiar poate fi livrată şi rece
– un brand încă necunoscut pe piaţă

CARTE.
„Iubind cu ochii deschişi”
Jorge Bucay şi Silvia Salinas: „Amarse con los ojos abiertos”. Un roman util şi instructiv semnat de renumitul psihoterapeut Jorge Bucay cu două milioane de exemplare vândute în Spania şi multe altele în întreaga lume. O carte care ne învaţă cum să iubim cu ochii deschişi, care confirmă ipoteza că nu există cupluri ideale şi că este inutil să cerem partenerului lucruri imposibile. Prin metode unice şi simple în acelaşi timp, prezentând scrisorile electronice ale personajelor, autorul oferă cititorilor posibilitatea de a trăi fiecare situaţie „aici şi acum”, făcându-i să se debaraseze de vechile păreri de rău, de gelozia exagerată şi posesivitatea ce încalcă spaţiul intim al partenerului. Aici puteţi găsi informaţii despre starea de îndrăgostire, compromisuri, certuri, relaţii sexuale, neînţelegerile din cuplu şi păstrarea sinelui într-o relaţie.
+ un ghid util pentru cupluri
– e bine să o citeşti în singurătate, nu se potriveşte pentru  o lectură la plajă

Beer Time.
Şahta
E primul local din noua reţea de restaurante lansate de neastâmpăratul restaurator  Igor „Kaktus”.  Pereţii, ca într-o mină, doar că vopsiţi în albastru, mobilierul cioplit parcă cu neglijenţă, dar şi cele 50 de titluri de bere, chiar de la mama lor (olandeză, bavareză, de Cernigov etc.), conferă discuţiilor un  aer mai boem, pentru că se consumă în beciurile cu o istorie de 100 de ani ale familiei Bucătaru. Cine nu se are bine cu berea poate lua un Dargent Chard sau ceva mai tăricel – tequila, whisky sau rom. La toate, merg ca pe unt crenvurştii de Franţa şi tot felul de gustări din carne sau peşte. Tot ce e făcut cu pasiune dă bine şi în cadru, şi în suflet. Or aici totul e făcut cu pasiune. Pozele vechi şi maşinuţele retro din colecţia proprietarului sunt adunate cu pasiune. Gheaţa cade zgomotos şi pasional într-un butoi din metal  plasat, în loc de preludiu, la intrare. Chiar şi televizoarele din toalete sunt agăţate de tavan cu muuultă pasiune. Toată şmecheria e că te vei simţi atât de relaxat aici, încât nu vei simţi viteza cu care se vor scurge orele şi, respectiv, te poţi enerva cumplit dacă te va căuta femeia (sau bărbatul) la telefon.
+ preţuri care nu ustură la buzunar
– lipsa geamurilor prin care să observi căderea nopţii

Film. „Elles”
Reîntâlnire cu Juliette Binoche
Deseori v-aţi pus întrebări despre viaţa voastră personală? Sigur că da. Noi vă recomandăm o peliculă ce merită vizionată de orice femeie şi chiar de cupluri. Este vorba de un subiect cu întrebări şi reflecţii ce deseori trec peste limita decenţei, aspecte tabu ce se lasă dezvăluite, conturând un film puternic, adevărat şi, în acelaşi timp, elegant.

Drama erotică „Elle” a regizoarei Małgorzata Szumowska o prezintă pe actriţa Juliette Binoche în rolul unei jurnaliste a revistei „Elle” pe nume Anna, care, abordând o nouă temă pentru articol, face cunoştinţă cu un grup de tinere studente care se prostituează pentru a-şi asigura existenţa. Întâlnirile femeii echilibrate cu tinerele prostituate duc la o renaştere a trăirilor în sufletul Annei şi o fac să-şi reevalueze concepţia despre bani, familie şi sex. Un film despre iubirea ce se vinde şi banii care-o cumpără, despre cupluri, infidelitatea soţilor, durerea soţiilor şi despre o viaţă fericită care, de fapt, este doar o faţetă a unei lumi singuratice şi lipsite de dorinţa de a trăi.  
+ un film util pentru toţi maturii
– trebuie căutat pe net

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+3°