VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top 4 monden. Septembrie 2011
Septembrie 2011, Nr. 89

Top 4 monden. Septembrie 2011

Comentează   |   Cuprins

Despre localuri şi meniuri, evenimente şi ţinute, atitudini şi tendinţe – toate într-o rubrică susţinută de Lucia Berdos şi Rodica Trofimov

LOCAL.
„Sensi bar & café”

Ultimul proiect „semnat” de Oleg Gumeniuc, cunoscut om de afaceri în domeniul restaurantelor, se numeşte „Sensi bar & café”, un concept actual şi original, o simbioză dintre un bar şi o cafenea, unde putem savura, într-o atmosferă plăcută, micul dejun, prânzul, cina sau pur şi simplu cafeaua cu prietenii. Cu un meniu bogat din bucătăria japoneză (o veritabilă slăbiciune a patronului (să ne amintim aici doar de faimosul „Te Maki”, al cărui bucătar-şef, Alexandr Traciuk, vrăjeşte acum la „Sensi”), o varietate impresionantă de sushi şi role, cu mâncăruri calde şi reci, europene şi asiatice, la „Sensi” vă potoliţi foamea foarte repede, fiind deservit de chelneri bine şcoliţi, discreţi, care îşi cunosc bine meseria. Vă recomandăm, desigur, să gustaţi o porţie de sushi, nu veţi regreta dacă veţi comanda şi o salată „Cezar” cu creveţi. La băuturi, încercaţi un frappe, foarte bun. Nu uitaţi de nota finală – desertul… Specialitatea casei, „Napoleonul”, bate toate topurile.
+ cei mai buni sushi din oraş
– terasă închisă pe timp de iarnă


LOCAL.
„Royal café”

Deschis recent la parterul mall-ului, „Royal café” se aliniază şirului de localuri stilate din peisajul urban. Este şi sclipitor, şi elegant, şi spaţios, are meniu şi japonez, şi european… deci, e în tendinţe. Dacă sunteţi amatori de fructe de mare şi sushi, vă puteţi alinta cu creveţi-tigru, caracatiţă, somon norvegian, calmar, ton, anghilă afumată. O salată caldă cu fructe de mare sau una crocantă din alge marine este o alegere bună. Sau o supă delicioasă, de sparanghel şi avocado. Meniul este atât de mare şi variat, încât puteţi comanda chiar şi o gustare indoneziană sau o salată în stil „Olivie” cu denumirea de „Ţarskoe selo 1905”. Noi am ezitat, în schimb am comandat un tiramisu, fiind „seduse” şi de „Tentaţia unui Samurai” – un desert rece de caşcaval cu fructe confiate, fistic şi ciocolată.  
+ diversitatea de supe
– gălăgia din preajma mall-ului


LOCAL.
Terasa „Carlson Lounge”

Situată la etajul cinci al CC „Sun City”, „Carlson Lounge” este terasa de pe acoperişul Chişinăului. Pe un ton mai serios, de aici ne putem bucura de priveliştea uimitoare din centrul capitalei. Noua terasă probabil este şi cea mai mare de acest gen. Oraşul se pierde undeva la etajul doi, iar larma se potoleşte pe la etajul patru… Rămâne doar verdeaţa parcului central şi vederea clădirilor mai înalte din centru. Un mojito vă va face să vă simţiţi şi mai bine. E un loc potrivit pentru a petrece timpul cu prietenii şi de a prinde ultimul soare de vară.
+ priveliştea oraşului
– foarte cald în orele amiezii


MUZICĂ.
Festivalul Ethno Jazz

În câteva zile va demara cea de-a zecea ediţie, aniversară, a Festivalului de Muzică Ethno Jazz. Giganţii genului din întreaga lume îşi vor da întâlnire la Teatrul Naţional „M. Eminescu”. E un bun prilej de a ne delecta cu muzică bună, mai ales când e vorba de artişti şi formaţii precum Baldi Olier, MoZoluart, Frank Marocco şi Daniele Di Bonaventura, Jerez Texas, Nik Bartsch, FuturEthno, Magnus Lingren Batucada Quartet. Fondatorul festivalului, Anatol Ştefăneţ de la „Trigon”, va evalua şi el în cadrul proiectului „Moldova Calls Septet”, alături de Gary Tverdohleb, Mark Alban Lotz şi Paul Pallesen. Ne aşteaptă seri de neuitat în ritmurile inconfundabile de ethno-jazz.
+ eveniment de amploare internaţională
– număr limitat de bilete

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău