VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top 4 monden. Martie 2012
Martie 2012, Nr. 95

Top 4 monden. Martie 2012

Comentează   |   Cuprins

Despre localuri şi meniuri, evenimente şi ţinute, atitudini şi tendinţe – toate într-o rubrică susţinută de Lucia Berdos şi Rodica Trofimov

HAND MADE.
Îngeri de la Roza Buzzanu
Îngeraşi, iepuraşi, ursuleţi – jucării moi şi cu suflet sau decoruri moderne şi o pasiune pentru hand-made a Rozei Buzzanu, violoncelistă şi istoric de meserie. Coase toate aceste minunăţii de mai bine de trei ani, transformându-şi fanteziile în creaţii atât de frumoase! Nu degeaba motto-ul creatoarei este un citat al lui Men-tzi: „Un om mare este cel care nu şi-a pierdut inima de copil”. Un îngeraş sau un ursuleţ poate fi o idee pentru un cadou memorabil pentru persoana dragă sau începutul unei colecţii. Le puteţi procura din salonul „Cristis”.
+ cadou irepetabil, într-un singur exemplar
– un singur punct de vânzare


TEATRU.
„Anonimul veneţian”
„Anonimul veneţian”, cunoscuta piesă a italianului Giuzeppe Berto (regie – Sandu Cozub, scenografie – Iurie Matei, selecţie muzicală – Alexandru Târşu) se joacă în prezent în sala mică a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”. El – Andrei Porubin, ea – Margareta Pântea, prinşi într-o poveste de dragoste şi într-o dramă de cuplu. L-am redescoperit pe actorul Andrei Porubin, într-o formă de zile mari, care poate fi excelent de cinic, profund şi sensibil. Un spectacol emoţionant, viu, despre dragoste, frică şi lumina cu care ne aşteptăm moartea. Pentru el merită să jertfiţi o oră şi 20 de minute dintr-un weekend.  
+ un joc minunat al unui duet
– se joacă numai sâmbăta şi duminica


LOCAL.
„Café de Paris”
Continuăm în acest număr tema bucătăriei franceze şi vă propunem să vizitaţi un local simplu şi drăguţ cu specific francez, „Café de Paris”. Prima impresie a localului e că ar fi o „anexă” a Teatrului „Satiricus” şi un loc de întâlnire al lumii noastre teatrale, muzicale şi nu numai. Dar una cu alta nu are nicio legătură, deşi la „Café de Paris” se fac diferite serate muzicale, iar actorii noştri intră din când în când să-şi bea aici cafeaua. Patronul localului este un francez sadea, căsătorit cu o moldoveancă şi îndrăgostit de ţara noastră. E o mare aventură să decizi să vii în Moldova, darămite să deschizi o afacere aici. Tot respectul, monsieur! Din meniu fac parte quiche-urile (încercaţi cel cu ceapă sau caşcaval bleu), salatele cu un puternic specific francez (cu anchoa, caşcaval bleu), diferite bucate din carne (servite cu varză acră, ca-n estul Franţei) şi chiar raviolli cu somon. Nu lipsesc pastele şi mămăliga „au bleu”. La desert, vă recomandăm un capuccino cu crème-brûlée, gustoase şi aeriene.
+ mici delicii franţuzeşti, autentice şi creative
– lipsă de atmosferă, mai e de lucru la capitolul deservire


LOCAL.
„Foca Loca”
În mica vacanţă de primăvară a copilului dvs., puteţi petrece timpul împreună la cafeneaua „Foca Loca”. Un loc vesel, cu proiecţii de desene animate, teren de joacă cu multe jucării, o cameră special amenajată pentru desen şi o animatoare care poate avea grijă de cei mici. Specialitatea casei este îngheţata italiană, fără adaosuri şi conservanţi. La dispoziţie aveţi o varietate bogată de prăjituri şi băuturi, atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari.
+ local special pentru copii
– aglomerat în unele zile ale săptămânii

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău