VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top 4 monden. Aprilie 2012
Aprilie 2012, Nr. 96

Top 4 monden. Aprilie 2012

Comentează   |   Cuprins

Despre localuri şi meniuri, evenimente şi ţinute, atitudini şi tendinţe – toate într-o rubrică susţinută de Lucia Berdos şi Rodica Trofimov

LOCAL. Buffalo

Amatorii de steakuri au, de ceva timp, o adresă preferată – Steak House Buffalo (buffalo – bivol, din engleză). În sânge, mediu crud, mediu, mediu spre bine făcut, bine făcut (nerecomandat de cei ai casei), steakul va fi preparat după toate regulile clasice. În cazul în care prietenii „carnivorilor” preferă altceva, aceştia îşi pot alege bucate din peşte şi diverse salate. Mai ales că la bucătărie veghează francezul Jean-Luc Collard, cu o bogată experienţă în domeniu. El vă poate propune trei feluri de salată specială, trei feluri principale şi trei deserturi. Iar noi vă recomandăm file de somon cu sos Champagne şi la desert – Framboisier.
+ atmosfera plăcută
– mai puţine bucurii pentru vegetarieni

PAȘTI. BISERICA MĂZRACHE

Dacă aveţi oaspeţi din străinătate şi doriţi să le arătaţi Chişinăul sau vreţi să vă reculegeţi în unul dintre lăcaşurile sfinte, puteţi merge la cea mai veche biserică din capitală – Biserica Acoperământul Maicii Domnului sau Biserica Măzărache. Datând din anul 1752, a fost ctitorită de pârcălabul Chişinăului, Vasile Mazarachi, serdar şi vistiernic, atestat în Chişinău în 1739 şi 1741. Biserica se află pe un promontoriu de pe malul râului Bâc (intersecţia străzilor Puşkin şi Albişoara), fiind astăzi în grija comunităţii creştine de rit vechi rus.
+ monument de arhitectură
– unele porţiuni necesită a fi restaurate

STICLĂ ȘI CRISTAL. ZWIESEL.

Am descoperit recent la Chişinău unul dintre brandurile cunoscute în domeniul sticlei şi cristalului, renumita companie germană „Zwiesel”. Se spune că paharele de marca Schott Zwiesel”, confecţionate din sticlă fină, contribuie la sporirea caracterului şi aromei vinului. Extrem de apreciate de către restaurante, somelieri şi designeri, vă puteţi completa şi dvs. vesela de acasă cu pahare, vaze şi alte obiecte decorative de calitate, fine, rezistente la temperaturi înalte. Perfecţiunea se pare că poate avea o margine fină a unui pahar de şampanie, de exemplu. Îi găsiţi pe M. Eminescu, 39.
+ calitate şi design apreciate de profesionişti
– stoc limitat

 

ONLINE.
www.stiripozitive.eu

Tot mai des auzim oamenii din jurul nostru că s-au săturat de valul uriaş de ştiri negative şi realităţi triste promovate cu o insistenţă bolnăvicioasă de mass- media. Le recomandăm tuturor, cu senină insistenţă, să intre pe noul şi frumosul site www.stiripozitive.eu, unde autorii au decis să pună în valoare partea bună şi frumoasă a realităţii. Oamenii, lucrurile, locurile şi evenimentele pozitive se află în centrul portalului produs de Agenţia de comunicare „URMA ta” şi sprijinit de organizaţii internaţionale. 

+ veşti bune
– versiune online

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău