VIP Magazin
29 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
Top 3 cultură.  15 aprilie – 15 mai 2007
Iunie 2007, Nr. 38

Top 3 cultură. 15 aprilie – 15 mai 2007

Comentează   |   Cuprins

de Andrei Porubin

Natalia  Barbu
interpretă


pentru  că a readus  Moldova în  finala „Eurovision – 2008”

Unii au fost sceptici, alţii – intrigaţi, o bună parte – încrezători. Natalia Barbu, însă, nu e genul de luptătoare care să se lase influenţată de  aparenţe şi împrejurări.

Ea obişnuieşte să facă ceea ce consideră că trebuie să facă, sfidând uneori  sfaturile celor din jur. Ne putem da cu părerea vizavi de emoţiile care au copleşit-o în scenă la semifinală şi în finală, de ţinuta ei vestimentară (discutată mai ales de mediile de informare ruseşti), de „desenul” coregrafic pe alocuri confuz care
i-a însoţit evoluarea la „Eurovision”, de cele 12 puncte oferite de România şi de cele câte zece acordate de moldovenii rătăciţi prin Grecia şi Portugalia. Cert e că Natalia a şters jena de care ne-am acoperit după evoluarea noastră la „Eurovision”-ul din anul trecut şi  ne-a „catapultat” în finala ediţiei din anul  viitor.

În preajma semifinalei aflasem că presa finlandeză titra ceva de genul „Natalia Barbu – cea mai sexy  participantă”. Cred că e mai mult decât o manevră ideologică, un fel de a spune: „Păzea! Redutabila  artistă care reprezintă Moldova are pe lângă talent mai multe atuuri cu care să cucerească”. Natalia a jucat cu cărţile pe masă, nu a trişat. Şi nu a jucat doar pentru ea. Reuşita ei e şi a noastră!

Cătălin Josanu
student la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău


pentru că  a fost „the best” la prima ediţie  MEGASTAR – România

Cătălin Josanu, un tânăr chişinăuian de 20 de ani, a  reuşit să întrunească 54% din cele peste 40.000 de voturi ale telespectatorilor români, câştigând la finele acestei primăveri ambiţiosul Proiect „Megastar”, desfăşurat în premieră în România.

Proiectul are afinităţi cu „Moldstar”-ul nostru şi cu „Fabrica stelelor” din Rusia. La etapele de preselecţie, Cătălin a eclipsat câteva sute de candidaţi sosiţi din mai multe zone ale României, fiind declarat cel mai bun din Moldova. Tatăl său, Nicolae, e de părere că pe Cătălin l-au ajutat cei 12 ani de şcoală de muzică (clasa pian) la Liceul „Ciprian Porumbescu”, dansul în Show-baletul „Teodor” şi studiile la Academia de specialitate din Chişinău.

În marea finală au ajuns el şi Andreea – adică, Moldova şi Ardealul. Ţinându-se de mână, ei tremurau ca doi iepuraşi în faţa şarpelui boa. Basarabeanul nostru nu credea că va plânge de bucurie. A plâns. Şi el, şi părinţii, şi sora, şi toţi acei pe care i-a cucerit. Juriul sever l-a aplaudat în picioare. Şi acum îi sună în urechi: „Câştigător  este... Că-tă-li-i-i-i-in!”.

Cătălin e conştient de faptul că până să ajungă megastar mai are mult. Căci una e să câştigi cu piese celebre lansate de nume notorii şi alta e s-o faci cu propriul repertoriu.

Cleopatra Stratan
vedeta de patru ani şi ceva


pentru că a recoltat cea mai bogată roadă de pe pomul cu premii „MTV – România – 2007”.  

După debutul din 2006, după ce a cucerit România, o bună parte a ţărilor Asiei, inclusiv Japonia, Coreea, Taiwanul, mai multe ţări ale Europei; după ce a devenit posesoarea dublului disc de platină pentru vânzările-record de peste 40.000 de albume în mai puţin de şase săptămâni, după ce a fost nominalizată la un loc în Cartea Guinness pentru cea mai mică interpretă de pe planetă cu un album muzical şi videoclip –  mica vedetă Cleopatra  Statan, care are patru anişori, fiica vestitului Pavel Stratan, iată... continuă să cucerească noi topuri.  Recent, puştoaica şi-a adjudecat trei premii MTV România 2007, ceremonie desfăşurată la Sibiu şi ajunsă la cea de-a cincea ediţie – pentru cea mai bună piesă – “Ghiţă”, pentru cel mai reuşit debut şi pentru cea mai descărcată piesă de pe internet (acelaşi „Ghiţă”)...
Ori că luna mai e plină de muzica dispoziţiei de primăvară, ori  că e altceva la mijloc – dar în perioada la care ne referim au dat în floare un buchet de... performanţe muzicale. Unii şi-au confirmat  statutul de vedetă VIP, iar alţii
i-au conferit un plus de vigoare.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău