VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top 3 cultură. 15 iulie – 15 august 2007
Septembrie 2007, Nr. 41

Top 3 cultură. 15 iulie – 15 august 2007

Comentează   |   Cuprins

de Andrei Porubin

Natalia Gordienco
interpretă

pentru  că a  „zdrobit” conjunctura, dar şi  inimile celor din juriu şi a câştigat concursul „Novaia Volna”, Iurmala - 2007.

Presa străină a vorbit deja despre semnificaţia cifrei 11 în destinul Nataliei... E născută pe 11 (decembrie), în două din cele trei zile de concurs la Iurmala a evoluat  sub  numărul 11, cifră care  i-a adus Premiul ÎNTÂI – un succes impresionant! Să ne amintim de Nelly Ciobanu  şi Natalia Barbu, care au fost la unul şi, respectiv, trei paşi de trofeu!

Natalia Gordienco îşi aminteşte şi acum de emoţiile care i-au pus în pericol evoluarea în ultima zi de concurs. A costat-o mult să nu plângă. Dar a reuşit să-şi cruţe coardele vocale. După ce a cântat, însă,  s-a dezlănţuit, astfel încât nici n-a auzit  notele de „11” cu care au apreciat-o „inchizitorii” exigenţi din juriu....

Toate privaţiunile i-au fost răsplătite cu un trofeu de cristal de forma unui val marin (mare, pe care Natalia n-a văzut-o niciodată), un lănţişor de aur cu un pandantiv, ce imită emblema Festivalului-concurs de la Iurmala, şi un premiu de 50.000 de euro. Şi mai rămâne propunerea interpreţilor din Cehia şi Ucraina... de a se mărita cu ei. Sau poate doar parfumul ecoului unei pasiuni pentru o frumoasă moldoveancă?!

Valeriu Jereghi
regizor de film


pentru  că  a făcut singur ceea ce nu a reuşit să facă un întreg studio cinematografic.

După  ce a  fost primul regizor de film de la noi, care a reuşit  să monteze un spectacol de teatru pe scena Naţionalului din Chişinău, Valeriu Jereghi ne impresionează cu încă o performanţă. În această vară (împreună cu actriţa şi directoarea Ana Barduc) creează  Agenţia  „PRIM-PLAN STUDIO” . Actori de la diferite teatre din Chişinău, care  au posibilităţi extrem de limitate de a se produce în filme artistice din lipsa unei astfel de industrii în Moldova, vor putea, de azi înainte, să pretindă un rol într-un serial sau într-un film peste hotare. Devenind membru al agenţiei, CV-ul actorului este introdus în baza electronică de date a acesteia, la care apelează o bună parte din studiourile europene în căutarea unui actor corespunzător unui anume rol. „Prim-plan studio” nu doar promovează actorul, ci îşi asumă şi sarcina de a negocia pentru el condiţii avantajoase de muncă, inclusiv financiare. Drept confirmare serveşte şi participarea lui Valeriu Jereghi la conceperea în vara curentă  la Odesa, împreună cu  vestitul prezentator de televiziune şi regizor rus Aleksandr Gordon,  a filmului artistic „Stelele speluncii”, unde alături de vestiţi actori din Rusia se vor produce şi actorii noştri, membri ai Agenţiei „Prim-plan studio” – Angela Ciobanu, Cristian Jereghi, Iulia Bordeianu, Leo Rudenco, Ion Mocanu ş. a.

Festivalul focurilor de artificii

desfăşurat în premieră la Chişinău.

În seara zilei de 07.07.07 la Chişinău s-a desfăşurat în premieră absolută Festivalul focurilor de artificii. Denumirile  microspectacolelor de artificii sugerau ideea priveliştii – „Grădinile Semiramidei” (Compania „Focuri de artificii”, Chişinău), „Simfonia de foc a Odesei”, (Compania „Saliut”, Odesa), „Cetatea Tighinei” (Compania „Vece”, Tighina) şi „Diadema de crizanteme” (Compania „Faust”, Chişinău)... Un juriu special a apreciat  prestaţia echipelor concurente şi i-a desemnat învingători pe oaspeţii din Odesa.

Prima ediţie a Festivalului focurilor de artificii, desfăşurată sub egida preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu, e o idee fericită, transpusă în fapt de Compania „Coliseum Palace”, care chiar în seara marelui spectacol de artificii şi în momentul în care Colosseumul roman era numit o nouă minune a lumii a pus temelia  construcţiei unui ansamblu arhitectural de elită, unic în Republica Mioldova – „Coliseum Palace”, care va deveni şi  un nou simbol al  urbanisticii Chişinăului.Marcată de diverse cataclisme pe plan mondial, a doua jumătate a verii  a rătăcit, tradiţional, pe poteci de munte şi s-a bălăcit  în valuri de mare. În aceste luni toride, cu adevărat semnificative cele câteva evenimente culturale, care vorbesc despre faptul că vara ne e dată nu doar pentru odihnă, ci şi pentru... muncă.

 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău