VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Top 3 business. Octombrie 2008
Noiembrie 2008, Nr. 55

Top 3 business. Octombrie 2008

Comentează   |   Cuprins

de Alexandr Burdeinîi

Serghei Pronoza
directorul general al Companiei „Alvim-Auto”, distribuitor oficial „KIA-Motors” în Moldova


pentru  succesul comercial al unui brand nou pentru Moldova şi lipsa fricii faţă de concurenţi

Potrivit  rezultatelor anului 2008, automobilele KIA pot fi considerate lideri de vînzări printre brandurile automobilistice în Moldova. Creşterea vînzărilor pe parcursul a 9 luni a constituit 253,5 la sută, în comparaţie cu indicatorii perioadei de referinţă a anului 2007, deşi salonul a fost inaugurat abia la 23 martie 2007. De menţionat că la aprecierea creşterii volumului de vînzări este oportun să se ţină cont de mărcile auto cu o pondere mai mare de  1 la sută  în volumul total al pieţei. În topul vînzărilor pentru anul trecut, KIA ocupa locul 19 printre brandurile auto, pe cînd în anul curent s-a poziţionat solid pe cel de-al 9-lea şi, după rezultatele anului, ar putea lesne ajunge chiar pe 6 sau 5. În anul trecut, salonul auto KIA a vîndut  137 maşini, iar în 9 luni ale anului în curs – 251. Serghei Pronoza  are certitudinea că pînă la sfîrşitul anului va reuşi să vîndă încă tot atîtea automobile, adică 500, în total. Mai mult, pînă la sfîrşitul anului curent, la Chişinău va fi deschis şi un nou centru de deservire KIA,  investiţiile „Alvim-Auto” în acesta constituind peste 2 mln dolari. Centrul va fi dotat cu 14 posturi şi va dispune de echipamente moderne, astfel că automobilele KIA vor deveni şi mai atractive pentru cumpărători.

Victor Bodiu
directorul general al Companiei „Raiffeisen Leasing”


pentru cucerirea graduală, dar sigură a pieţei clienţilor corporativi

Iniţial, compania a declarat că obiectivul ei de bază sînt clienţii corporativi. Investitorul este interesat nu în recuperarea rapidă a investiţiilor, dar în cooperarea durabilă cu un segment de perspectivă, or anume în baza acestuia va fi deschisă şi o bancă, ceea ce va constitui cea de a doua etapă a pătrunderii „Raiffeisen” pe piaţa din Moldova. Pentru o perioadă de două luni, pînă la 21 noiembrie, compania a anunţat finanţarea persoanelor fizice la cota de 12,95 la sută anual şi accelerarea procedurii de examinare a solicitărilor. Prin aceste acţiuni, compania dovedeşte că „Raiffeisen Leasing” este un partener de încredere în condiţiile dificile ale pieţei. Mai mult, este propus atît un leasing intern, cît şi unul internaţional; totodată menţionîndu-se, în mod special, că respectiva companie este interesată preponderent de susţinerea producătorilor, prin achiziţionarea echipamentelor moderne  prin leasing. Dacă ţinem cont de criza financiară din lume, atunci oferta de leasing, lansată în aceste condiţii, este una destul de demnă, de altfel, ca şi numele Grupului „Raiffeisen International”.

Eduard Grama
directorul general al Companiei “Chateau Vartely”


pentru activitatea de diversificare a companiei şi crearea direcţiilor conexe pentru afacerea de bază  

Lîngă Orhei, compania a deschis un complex turistic “Chateau Vartely” – „Wine. Culture and Leisure Resort” („Vin. Centru de Cultură şi Agrement”). Complexul este situat la distanţa de  45 km de Chişinău, pe locul unei foste cariere de piatră. Construcţia a demarat acum 2,5 ani, iar investiţiile au constituit 25 mln dolari. Complexul (restaurant şi hotel) include 4 vile,  un restaurant cu 2 nivele şi 3 săli pentru degustare. Vilele, construite în stil naţional, au fost cotate la 5 stele şi au în total 12 camere de hotel. Restaurantul este situat deasupra unui depozit subteran, unde are loc maturizarea vinului în butoaie. Sălile de degustare sînt situate lîngă beciul de vin. Respectivele săli sînt disponibile pentru organizarea de seminare şi conferinţe. Cazarea în vilele “Chateau Vartely”, cu dejun inclus, costă de la 60 euro în single pînă la 135 euro în odăi VIP.  Preţul pentru dejun este de 7 euro, iar pentru prînz şi cină în restaurantul  “Chateau Vartely” – 25 euro.  Arenda  sălii de conferinţe costă 100 euro/zi. La fel, a fost creată agenţia turistică “Chateau Vartely”, care va dezvolta şi promova turismul în Moldova. În afară de vizitarea propriului complex, agenţia mai propune vizitarea complexului muzeistic „Orheiul Vechi”, a unor renumite beciuri de vin din ţară, a altor atracţii turistice din Moldova, precum şi plecări la vînătoare şi pescuit, oferte de turism rural.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău