VIP Magazin
19 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
Modelele Moldovei 2007
Decembrie 2007, Nr. 44

Modelele Moldovei 2007

Comentează   |   CuprinsModelingul, la braţ cu frumuseţea, este o modalitate de a cunoaşte celebritatea fără a face politică, afaceri, sport sau muzică. Pentru asta se cer nişte „flecuşteţe” – dotare de la mama natură, multă muncă şi noroc cu carul. Ar mai fi nişte detalii gen pile şi eterna „dragoste” faţă de „capra vecinului”, dar să păstrăm nota pozitivă a rubricii…

Care este „situaţia” la ora actuală în domeniu, cine şi unde defilează sau pozează, sunt sau nu pe diete, care sunt atuurile fiecărei domnişoare care visează să ajungă la fel ca Naomi Campbell, Claudia Schiffer – toate le vom afla de la experţii noştri, care îşi vor da cu părerea despre fiecare din ele: stilistul Victor Micuşa, fotograful Roman Rîbaliov şi Marcel Toma de la „VIP magazin”.

1. Tania Lihotina 9,6

>> Victor Micuşa, preşedintele Uniunii Frizerilor din Moldova 9
Deşi are o statură mică, pare să beneficieze din plin de toate oportunităţile în direcţia „fotomodel”, pe care a ales-o perfect şi care i se potriveşte de minune.

>> Roman Rîbaliov, fotograf 10
Am lucrat cu acest model acum doi ani – a fost foarte uşor la şedinţele foto cu această fată foarte fotogenică, cu o faţă frumoasă şi o siluetă pe măsură. Am doar amintiri plăcute despre această colaborare.

>> Marcel Toma, redactor „VIP magazin” 10
Apetisantă şi drăguţă, niciodată nu va domina podiumurile mondiale, pentru că e mică de statură, dar parametrii săi i-au deschis alte oportunităţi, ea fiind faţa multor mărci din România, dar şi de la noi. Cum nu sunt nici designer vestimentar, nici stilist, ci un simplu jurnalist care are ocazia (în exerciţiul funcţiunii) să vadă multe femei frumoase, fiind şi bărbat, pe lângă toate, prefer frumuseţea altor caracteristici.

2. Ecaterina Bespeatîh

>> Victor Micuşa 10
Am cunoscut-o cândva. Este un model de talie internaţională, care poate să ne reprezinte frumuseţea ţării.

>> Roman Rîbaliov 10
Un exterior sclipitor, siluetă atrăgătoare, ochi expresivi – chipul ei tocmai ţine de gustul meu.

>> Marcel Toma 8+
Cunosc standardele internaţionale şi sunt conştient că fetele de la noi sunt cam departe de acestea. Nu zic că Ecaterina e fată urâtă şi că aici au rămas, poate, mai bune – ideea era că, în occident, ea „intră în standard”, vorba maestrului Urschi, iar alte frumuseţi de la noi, nu prea….

3. Nadejda Savkova 9,3

>> Victor Micuşa 10
A fost printre primele noastre modele care au apărut pe paginile revistelor de profil din străinătate. Un tipaj interesant, ieşit din comun…

>> Roman Rîbaliov 10
Fără multe cuvinte. Un „10” şi atât. E cazul când regreţi că nota maximă e „10”.

>> Marcel Toma 8
Aceeaşi temă ca şi în cazul Ecaterinei. Provine din „şcoala” Elite Centru – încă un plus în contul agenţiei. Nu ştiu cum ne reprezintă ţara peste hotare, dar Nadea Savkova „merge” pe Internet ca model rusesc. Poate e o neînţelegere, căci este văzută deseori în Chişinău – înseamnă că e a noastră!

4. Ecaterina Seu

>> Victor Micuşa 8
Este un model ideal pentru reclamă de colanţi şi lenjerie, un tipaj asiatic, care se evidenţiază ca persoană.

>> Roman Rîbaliov 9
Nu am lucrat cu ea, poate din acest motiv nota mea nu e tocmai corectă – poate merită mai mult. În viaţă e una, iar pe „hârtie”, cu totul altceva – se transformă într-o vampă, un tip de brunetă severă. Mi se pare foarte fotogenică. Important e să dea peste un fotograf bun, iar Catea ştie meserie.

>> Marcel Toma 10
La doar 18 ani, studenta de la ASEM este solicitată de mai multe mărci comerciale, cum ar fi PONTI, MELANGE, MAXMARA şi PALMERS. Are o înălţime “ideală” – 1,79 m – dar şi dimensiuni pe măsură: 89-58-90. Parametrii îi prind bine la toate „probele” meseriei – este o „mină de aur”, de fapt, atât pentru fotografi, agenţii de publicitate, cât şi pentru creatorii de modă.

5. Elena Luca

>> Victor Micuşa 9
Aspectul ei te ţine la distanţă. Este o fiinţă foarte simpatică şi destul de finuţă.

>> Roman Rîbaliov 9
Îmi place foarte mult chipul ei romantic. Cred că la o şedinţă foto cu participarea ei se pot obţine lucrări bune.

>> Marcel Toma 9
Elite Centru ştie să crească  modele „şic”, de efect – Elena este o mărturie elocventă. La parametrii (1,80 m, 90-61-91) şi la faţa sa, cu un pic de noroc, ar putea repeta „isprava” idealului său, Natalia Vodianova, de a cuceri podiumurile mondiale. Un respect aparte pentru diploma de matematician, chiar dacă nu prea înţeleg la ce îi foloseşte.

6. Iulia Bescetnicov 8,6

>> Victor Micuşa 6
A fost de nota „10” – dacă eram întrebat despre ea acum câţiva ani, altele erau aprecierile. De atunci, a apărut pe nişte panouri publicitare care i-au făcut antireclamă, a degradat ca aspect dar şi comportament. Sper să n-o ia în nume de rău şi să-şi revină cât mai curând.

>> Roman Rîbaliov 10
Nu-s prea multe de spus – este recunoscută pentru lucrările sale. Chip sclipitor, muncă profesionistă… La fiecare colaborare mă bucur pentru că mă scuteşte de lucru în plus.  Ştie fata meserie, chit că nici înfăţişarea nu lasă indiferent nici un bărbat.

>> Marcel Toma 10
Model, actriţă, studentă la medicină şi la ASEM. Privirea-i rece şi, totodată, seducătoare, a contribuit la imaginea pe care şi-a creat-o – „Lady vampă” sau „Regina gheţii”. Nu a câştigat mare lucru pe la concursurile de frumuseţe, dar a reuşit, deşi mai târziu şi mai dificil ca alte colege, să-şi impună numele în breaslă. E bună şi atât.

7. Irina Dolovova 8,6

>> Victor Micuşa 9
Ne-a reprezentat de minune ţara la capitolul „fund” – nu degeaba a fost desemnată „Miss Bikini” la concursul mondial de frumuseţe „Miss World”. Apropo, la acest „compartiment” este demnă de invidiat.

>> Roman Rîbaliov 8
Nu avem colaborări, dar îmi place zâmbetul ei deschis. Un chip bun şi luminos.

>> Marcel Toma 9
Fata are cu ce… N-o să-i enumăr toate meritele şi performanţele (şi sunt multe) pentru că altul e profilul rubricii. Nu ştiu dacă mai are ceva de demonstrat aici, dacă a mai fost şi „Miss Moldova” – sunt atâtea culmi de cucerit pe lumea asta. Face parte din elita modelingului moldovenesc, nu degeaba munceşte pentru Elite Centru.

8. Ecaterina Moscaliuc 8,6

>> Victor Micuşa 8
Un tipaj foarte interesant, dar direct dependent de cel cu care lucrează. Joacă foarte bine rolul ce i se încredinţează.

>> Roman Rîbaliov 9
N-am cunoscut-o în lucru, dar am văzut lucrări cu ea: pe unde mai bine, pe unde nu prea. Acolo unde a ieşit „nu prea”, cred că e vina fotografului…

>> Marcel Toma 9
Arată bine, iar lucrul cu fotografii de la Bucureşti poate fi o pistă de lansare şi mai departe decât oraşul de pe malul Dâmboviţei. La cum arată, face parte din categoria fetelor care au şanse mari să iasă din „ţărişoară”. E tipajul „clasic” de model căutat peste hotare…

9. Irina Podlesnaia 8,6

>> Victor Micuşa 8
Carenţa ei este că nu acordă destulă atenţie podoabei sale capilare – ar urma să mai reducă din conservatismul său şi să apeleze la serviciile unui stilist.

>> Roman Rîbaliov 10
E plăcut să lucrezi cu ea, dar şi să comunici. Îşi face treaba minunat, iar munca în compania ei este lejeră şi interesantă. Înaltă, cu picioare lungi, lucrează foarte bine şi pe podium, la prezentări de vestimentaţie.

>> Marcel Toma 8
Mai ţine cineva minte spotul publicitar în care o tânără frumoasă şi somnoroasă deschidea frigiderul cu speranţa de a-şi astâmpăra foamea dis-de-dimineaţă cu ceva gustos şi care a înfruntat o avalanşă de portocale? Ea era, Irina – are un „face” drăgălaş şi o carieră de model de succes. Ar mai fi nevoie de ceva sexapil pentru a fi un top model de nota „10”.

10. Eugenia Scoarţă 8,3

>> Victor Micuşa 7
Este interesantă doar dacă este pusă în valoare de o idee creativă. Fiind un tipaj simplu, nu sare în ochi.

>> Roman Rîbaliov 10
Încă nu am lucrat cu ea, dar de multă vreme vreau să o cunosc. O urmăresc, produce impresie chipul său. Ochii expresivi, părul lung şi drept, silueta, precum şi profesionalismul în ceea ce face, te dezarmează. Sper că munca ne va aduna împreună, dar poate nu doar munca…

>> Marcel Toma 8
Aici se simte gustul şi şcoala Valentinei Vidraşcu, a cărei viziune asupra modelingului diferă esenţial de ceilalţi maeştri de la noi, de care ea se delimitează în mod deliberat. Mă rog, poate şi pentru că Doamna e creator de modă şi nu-şi lasă fetele pe la petreceri corporative. Se pare că preferă să-şi afişeze fetele mai mult la Bucureşti decât la noi. Păcat, le-am fi cunoscut mai îndeaproape…

11. Ala Botnari 8,3

>> Victor Micuşa 8
Ar fi o soluţie ideală pentru publicitatea produselor pentru păr – are de unde fata.

>> Roman Rîbaliov 8
Nu o cunosc din procesul de creaţie. Am văzut puţine poze făcute de alţi fotografi, dar din acestea nu am observat nimic ce m-ar interesa. Cred că vina o poartă, mai degrabă, fotografii, pentru că fata iese în evidenţă prin trăsături deosebite ale feţei – buzele, bunăoară.

>> Marcel Toma 9
Are ceva de la Vera Brejneva, parcă… Imaginea „din poză” nu diferă, practic, de portretul din viaţa cotidiană – dacă unele modele nu sunt recunoscute în stradă pentru că arată mai „omeneşte” decât pe „sticlă” sau pe hârtie, acest lucru nu se referă şi la Ala. Ca şi multe modele de la noi, este studentă la ASEM (ce tangenţe au prognozele macroeconomice cu lenjeria „La Perla”?..).

12. Ana Diaconu 7

>> Victor Micuşa 6
Nu are experienţă şi se vede din prima. Nu posedă nimic deosebit care ar putea s-o evidenţieze în mulţime.

>> Roman Rîbaliov 7
Cred că fata poate mai multe, dar încă nu s-a manifestat din plin. Sau nu am văzut eu ceva ce mi-ar sări în ochi. Totuşi, are potenţial: ochi interesanţi şi forma feţii deosebit de fină.

>> Marcel Toma 8
„Prestează” în nota generală a agenţiei „Viva Models” – nimic mai mult de spus. De fapt, se încadrează în aceeaşi categorie cu colegele sale de la „Viva”. Aşa mi se pare mie, cel puţin.Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău