VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
EDUARD MUSTEAŢĂ. Oamenii sunt frumoşi pentru că noi îi iubim
Decembrie 2005, Nr. 20-21

EDUARD MUSTEAŢĂ. Oamenii sunt frumoşi pentru că noi îi iubim

Comentează   |   Cuprins

managerul anului 2005

Când vine vorba de frumuseţe, managerul cunoscutei companii de produse cosmetice „Oriflame”, Eduard Musteaţă, nu are nici pe departe atitudinea negustorului care trebuie să-şi vândă marfa cu orice preţ. Galant, apreciază efortul femeii de a alege ce e mai bun pentru ea ca să arate impecabil. Susţine, însă, că nu cosmetica face o  femeie frumoasă, ci inteligenţa. Logic, nu? O femeie inteligentă va face întotdeauna alegerea potrivită.

Este născut la 18 septembrie 1972. Printre pasiunile sale se numără: muzica rock (a fost membru al formaţiei Bucluc), schiul alpin, literatura latino-americană. Şi-a început activitatea în 1994 în calitate de inginer mecanic, mai întâi la S.A. „Bucuria”, apoi la „Aroma”. Din 2000 până în 2002 a fost director marketing la „Alba”. Din 2003 este manager al Companiei „Oriflame”. Este căsătorit, are o fiică – Rada.

De ce mulţi bărbaţi din Moldova au ales să lucreze în industria cosmeticelor?

Consider o dorinţă firească pentru un bărbat să lucreze alături de femei şi să dăruiască frumuseţe. Frumuseţea, conştient sau inconştient, ni se asociază cu femeia. Şi cred că mulţi dintre noi optează pentru acest domeniu deoarece este plăcut să lucrezi cu un produs pe ambalajul căreia nu va apărea niciodată inscripţia „Consumul excesiv dăunează sănătăţii”. Ca şi afacere,  cosmeticele sunt o îndeletnicire agreabilă. Femeile îşi doresc să fie sigure pe sine, pe forţa lor de seducţie şi vor depune efort pentru a-şi atinge aceste scopuri.

Cum credeţi, femeile de la noi ştiu să folosească machiajul în avantajul lor?

Lucrez de trei ani în acest domeniu şi pot spune cu siguranţă - avem cele mai frumoase femei! Când privesc o femeie, nu este atât de important cum este machiată, ci cum îi zâmbesc ochii. Dacă aceştia surâd, orice o avantajează. Oricum, ochii rămân oglinda sufletului.

De ce frumuseţea este asociată cu femeia? Să fie din cauză că bărbaţii noştri nu obişnuiesc să folosească produse cosmetice?

Când spunem produse cosmetice, gândul ne duce mai întâi la cosmetica decorativă, care, din fericire, deocamdată, are tangenţe doar cu femeia. Deşi există şi printre bărbaţi o tendinţă de a folosi cosmetică decorativă. O perioadă a fost foarte exploatată imaginea metrosexualului, David Beckham fiind cel mai elocvent exemplu, dar acest trend apune. Încercând să răspund la întrebarea de ce legăm sau confundăm frumuseţea cu femeia, voi spune că primul om pe care îl vedem în viaţa noastră este o femeie – mama. La început, o iubim doar pe ea, apoi ne îndrăgostim de colegele de clasă. Şi, atunci când vorbim despre cosmetică, ne gândim tot la femeie, pentru că, tradiţional, de produsele cosmetice întotdeauna s-au folosit mai mult reprezentantele sexului slab. Din fericire, trebuie să remarc că „Oriflame” are foarte multe oferte pentru bărbaţi, diferite serii de îngrijire a tenului, produse pentru îngrijirea corpului, arome şi altele. Factorii mediului ambiant, schimbarea anotimpurilor, stresul sunt câteva argumente care ne atenţionează asupra necesităţii de a ne îngriji tenul.

Foloseşti şi tu astfel de produse?

Bineînţeles, mai ales în perioada rece. Îmi protejez pielea de ger. Evident, nu folosesc cosmetică decorativă, dar am întotdeauna grijă de pielea mea. Cu trecerea anilor, am început să apelez şi la diverse măşti pentru îmbunătăţirea aspectului pielii. Nu se întâmplă foarte des, dar dacă merg la saună, neapărat folosesc şi mască pentru piele.

Şi, totuşi, bărbaţii noştri sunt foarte reticenţi sau chiar categorici când vine vorba de folosirea produselor cosmetice.

Suntem balcanici, ar fi o explicaţie. Şi asta se manifestă mai mult în comportamentul nostru, decât în trăsăturile feţei. Ne temem cel mai mult de manifestarea anumitor obiceiuri feminine. Bărbaţilor nu le este străină dorinţa de a arăta bine, dar ei nu obişnuiesc să manifeste aceste dorinţe, deoarece le consideră slăbiciuni. Deci, nu consider că e o dovadă de slăbiciune să acorzi atenţie exteriorului, din contră, cred că e un lucru normal.

Personal, dăruieşti produse cosmetice?

Evident. Important e să alegi un produs care  se potriveşte persoanei căreia îi faci cadoul. Chiar dacă pentru moment ea nu are nevoie de acest produs, dacă i se potriveşte, îl va aprecia cu siguranţă.

„Oriflame” are şi bărbaţi pe post de consultanţi?

Bineînţeles, dar ei sunt minoritari în companie. Oportunităţile oferite de „Oriflame” nu sunt doar posibilitatea de a folosi produse naturale, de calitate, dar şi posibilitatea înfiinţării unei afaceri. Bărbaţii sunt mai pragmatici. Şi să ştiţi că bărbaţii, de regulă, aduc bărbaţi în companie.

Faptul că în materie de cosmetică femeile au azi de unde alege, a schimbat cumva şi atitudinea lor faţă de propria imagine?

Eu consider că femeile simt ce şi cum trebuie să facă pentru a fi frumoase, atrăgătoare, pentru a impresiona. Şi pentru bărbaţi, până la urmă, rămâne un mister cum de le reuşeşte acest lucru. Chiar dacă există şi excepţii, în marea majoritate, femeile noastre acordă o mare atenţie exteriorului. Când vorbesc de o imagine armonioasă, nu contează doar expresia feţei, machiajul sau zâmbetul, ci şi inteligenţa care li se citeşte în ochi. Inteligenţa este un element important când vine vorba de frumuseţea unei femei. Dar n-am să neglijez nici importanţa  aspectul exterior al unei doamne. Pentru că frumuseţea presupune un tot întreg.

Ce înseamnă pentru dvs. un ideal de frumuseţe?

Ideal de frumuseţe a fost pentru mine la început mama mea, apoi, când am cunoscut-o pe femeia pe care o iubesc - soţia mea Asia, ea a devenit pentru mine întruchiparea feminităţii şi a armoniei. Iar cu apariţia fiicei mele, Rada, idealul meu de frumuseţe feminină a devenit şi mai amplu. Gingăşia, agerimea şi curiozitatea copilărească -
m-au fascinat! Oamenii sunt frumoşi pentru că noi îi iubim. Noi suntem cei care creăm frumuseţea prin dragostea noastră.  

Liliana Popuşoi

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău