VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Cei mai râvniţi burlaci din Moldova
Mai 2008, Nr. 49

Cei mai râvniţi burlaci din Moldova

Comentează   |   Cuprins

Am iscodit opt dintre femeile vieţii publice de la Chişinău să aflăm care sunt, în opinia lor, cei mai destoinici burlaci moldoveni, acestea alegând după şase criterii - inteligenţă, celebritate, carieră, exterior, stil, putere de seducţie – importante, după părerea noastră, pentru a evidenţia pe cei mai buni dintre cei mai buni burlaci. De menţionat că expertele noastre nu au avut o părere univocă în exprimarea simpatiilor, asigurând “pretendenţilor” o “migraţie” pe la toate criteriile de selecţie – semn că “tinerii” noştri sunt polivalenţi cât priveşte calităţile. Unii dintre aceştia (ministrul Justiţiei Vitalie Pîrlog, Cristi Aldea-Teodorovici şi Nicu Ţărnă) au figurat cam pe la toate nominalizările, dar nu au cules laurii nici la una. (Marcel Toma)

Inteligenţă
Constantin Starîş


Este apreciat chiar şi de cei care nu-l agrează, dar care nu pot să nu-i observe calităţile. Este “unul dintre cei mai bine instruiţi burlaci din listă” şi care “are o educaţie greu de camuflat şi un simţ al umorului imposibil de cenzurat” (Iuliana Bordeianu) şi “o palmă zgomotoasă peste obrazul subţire al colegilor de breaslă”, care “reuşeşte să-şi ţeasă măiestrit şi convingător discursul menit să facă una cu pământul mesajul timid al opoziţiei moldoveneşti” (Liliana Popuşoi).

Cei mai aproape urmăritori ai lui Starîş la această nominalizare sunt Nicu Ţărnă şi Cristi Aldea-Teodorovici, ultimul fiind apreciat de Ludmila Levandovschi pentru felul în care se comportă, cum vorbeşte – ca un mare diplomat. Este „băiatul care a luat pe credit  inteligenţa din averea părinţilor pentru câteva vieţi înainte” (Viorica Nagacevschi). Despre inteligenţa interpretului de rock, “e suficient să asculţi orice piesă semnată „Gândul Mâţei” ca să-ţi dai seama pe cât de profundă şi complexă este lumea interioară a lui Nicu” (Liliana Viţu), pe care îl admiră „pentru discernământ şi dexteritate”.  „La un păhărel de bere , mi-am dat seama că puiul ăsta de mâţă gândeşte, şi nu rău. L-am ascultat  cu plăcere - paralel gândurile n-au avut când s-o ia razna în alte direcţii” (Cristina Erhan).

Celebritate
Dan Bălan

 este apreciat pentru că „a ştiut să ne facă ţara puţin mai cunoscută şi nu s-a pierdut în praful celebrităţii” (Kathreen Danee). Nu mai contează dacă au fost nişte circumstanţe norocoase, nici că a pierdut omul doi ani prin “sălbăticia” americană, nici că scenele improvizate din România nu rezistă la salturile sale la fel de improvizate şi ia câte o scândură în freză. A fost destul să cadă iarăşi pe capul nostru cu “Crazy Loop”, de astă dată, şi e din nou pe cal. Celebritatea lui a fost recunoscută şi de expertele “VIP magazin”, care l-au votat aproape unanim, chiar dacă aceasta este comentată diferit. “În cazul lui, norocul, în măsură de 70 la sută, a muncit alături de talent la acest nume, că nu te lasă-n coadă Dan Bălan la capitolul aptutidini vocale sau sex-appeal” (Cristina Erhan). Este “băiatul alintat de soartă, care a reuşit o performanţă greu de repetat pentru artiştii din spaţiul post-sovietic. Dan Bălan este o vedetă incontestabilă şi va păstra acest statut chiar dacă nu ar mai realiza niciodată nimic” (Iuliana Bordeainu). Dan „ştie să facă bani şi din muzică, ştie să-i investească reuşit şi se poate spune, la acest moment, că Dan Bălan este un brand” (Liliana Popuşoi) şi, faţă de ceilalţi pretendenţi, pe Dănuţ îl ştiu şi americanii (Irina Tribusean). Liliana Viţu îşi aminteşte cu mândrie de fotografia cu Dan, făcută în casa sa, pe vremea „bairamurilor” Eliade-Asachi!  

Carieră
Dorin Chirtoacă

A făcut un salt similar cu ascensiunea lui Dan Bălan, doar că în politică. Şi majoritatea voturilor obţinute din partea frumosului nostru juriu este aproape la fel de copleşitoare – doar Teo Rădulescu, Vasile Advahov şi Vitalie Pîrlog (cu câte un singur vot fiecare) au “opus rezistenţă” primarului Dorin Chirtoacă, care, “dincolo de prestaţia sa în calitate de primar, contestată de unii şi admirată de alţii, a ajuns istorie, fiind cel mai tânăr primar al capitalei şi cel mai important - primul care a spart tradiţia şi a ajuns şef de administraţie fără să fie susţinut de un partid puternic şi fără prea mulţi bani” (Iuliana Bordeianu). Dorin Chirtoacă “nu este tocmai aspectuos şi este corigent la capitolul stil, dar este carismatic. Bărbaţii care ştiu să-şi atingă scopurile au avut întotdeauna mare trecere la femei” (Liliana Popuşoi). Pentru Chirtoacă, „e chiar mai mult decât a face o carieră, dar acest lucru i se potriveşte cel mai bine. E Very Well!”(Viorica Nagacevschi) iar Cristina Erhan îşi expune părerea aşa: “să fi fost în locul lui, sau îmi băgam piciorul în toate şi renunţam, sau urcam cu aceleaşi picioruşe foarte încrezută pe şa. El se ţine bine mersi în şa, cu toate că animalul pe care l-a încălecat îl scutură cam des. Simt că mâine, poimâne, o va lua la galop, în ciuda inamicilor”.

Exterior
Teo Rădulescu

A fost cel mai prezent nominalizat burlac în topul nostru, mai ales la compartimentele “exterior”, “stil” şi “putere de seducţie”. Pentru el, dansul nu mai este meseria de bază şi poate face abstracţie de antrenamente zilnice, doar că nu o face, fiind “unul dintre puţinii bărbaţi publici care nu are burtă, dar are bicepşi. De regulă, vedetele sunt fie prea slabe, fie puţin cam rotunde” (Iuliana Bordeianu). Este “pregătit fizic şi arată „sută la sută”, mereu în formă” (Ludmila Levandovschi) şi „bărbatul care  face ca aerul să fie fierbinte şi focul din inimi să plouă peste femei” (Viorica Nagacevschi).

Nu doar Teo a impresionat juriul feminin prin exteriorul său: Cristi Aldea-Teodorovici şi Nicu Timofti sunt şi ei nominalizaţi. Ultimul e pus de către Liliana Popuşoi alături de Arsenium - “ambii au un exterior plăcut. Spre deosebire de Arsenium, care afişează o alură de puşti, Nicu are pronunţate trăsături bărbăteşti, este mai hotărât în gesturi şi acţiuni şi inspiră mai multă încredere, şi asta place mai mult fetelor”, un băiat „nici prea-prea, nici foarte-foarte, îmbrăcat arată bine” (Irina Tribusean). Cristi Aldea-Teodorovici are „ochi frumoşi, nuanţă plăcută a părului, forme clasice ale feţei, înalt, suplu şi…  lista ar continua. Toate însă sunt pline de eleganţă şi şarm. Deşi are aură de aristocrat, cucereşte prin simplitate şi discreţie.”(Liliana Viţu).

Stil
DJ Serj

 DJ Serj şi Teo Rădulescu au acumulat câte două voturi din partea expertelor noastre la cea mai “strânsă” nominalizare – stilul e o chestiune relativă şi e privită diferit de către persoane diferite. Şi pentru că îl ştim pe Teo Rădulescu (câştigător la capitolul exterior) ca pe o persoană modestă şi cu bun simţ, nu credem că se va oftica dacă îl băgăm în faţă pe omul care a depăşit de departe statutul pe care îl poartă în nume: cel de DJ. “Aparent, este îmbrăcat din cap până-n creieri în brand-uri. Să fie vorba de un oarecare, m-ar plictisi cu aceste hăinuţe foarte bine analizate – lui, însă, îi stă bine,  pentru că se ţine de marcă şi în sfera profesională” (Cristina Erhan) şi „are gustul rafinat de a combina şi crea dispoziţia în vestimentaţia sa de zi cu zi”(Kathreen Danee).
Celălalt câştigător, “nedreptăţit” de noi – Teo Rădulescu – “arată bine oriunde şi oricând” (Ludmila Levandovschi) şi „în timp ce alţii se inspiră neinspirat de pe la cine apucă, Teo s-a exprimat distinct din capul locului. Stilul său e o combinaţie reuşită dintre rafinament, virilitate, pasiune, deschidere şi detaşare în acelaşi timp”. (Liliana Viţu).  Însă, stilaţi pot fi nu doar oamenii de artă – e cazul ministrului Justiţiei, Vitalie Pîrlog, menţionat „mai curând în postura de funcţionar corect, care se îmbracă bine şi scump, dar nu întotdeauna ştie să poarte ceea ce cumpără” (Iuliana Bordeianu).

Putere de seducţie
Nicu Timofti

 Cea mai “complicată” nominalizare, în care doi membri ai juriului s-au abţinut să se pronunţe asupra celui care posedă cea mai “beton” putere de seducţie. În cazul egalităţii (câte două voturi)  între Nicu Timofti şi Teo Rădulescu, “nedreptăţit” deliberat de noi pentru a doua oară, am decis să dăm credit tinereţii şi şarmului celui care a reuşit, în aspect profesional, să se împartă între tradiţia familiei – dreptul – şi dorinţa sufletului – meseria de animator radio. Meritul lui Nicu e şi mai mare pentru că activitatea sa profesională nu-l ajută să-şi etaleze avantajele fizice, doar vocea fiind excepţie – “o voce care te cucereşte din prima silabă şi o privire care îi sporeşte efectul” (Irina Tribusean) şi “un bărbat cu nota 10 la acest capitol. O monedă care ar bate orice aur în speţa “goana după miri” (Viorica Nagacevschi).

Ca să nu-l supărăm definitiv pe Teo Rădulescu, acesta “este un seducător prin excelenţă. Excelent dansator şi coregraf, are un temperament care-i „dă pe dinafară”, ochi pătrunzători şi verzi, pe deasupra, şi o uriaşă forţă de convingere” (Liliana Popuşoi) şi care, „la întrebări şi situaţii provocatoare, râde în 32 de dinţi albi” (Cristinei Erhan). Dar, mai sunt modalităţi de a etala puterea de seducţie - „Nicu Ţarnă este genul de bărbat viril, uneori cam brutal, uneori pare nespălat, uneori romantic şi rafinat. Aşa arată un bărbat, chiar dacă nu toate femeile l-ar accepta alături” (Iuliana Bordeianu).


Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău