VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
ANIMATORI RADIO. THE BEST
Iulie 2007, Nr. 39-40

ANIMATORI RADIO. THE BEST

Comentează   |   Cuprins

Nata Albot 9

>> Vlad Ţurcanu, jurnalist radio, membru al CCA 9
Nata, ca să zic aşa, e Nata. Cea mai tare la ora actuală, după părerea mea. Presupun că a devenit un as pentru că i-a plăcut radioul mai mult decât orice pe lume. Am cunoscut-o acum zece ani. De atunci, a progresat enorm. 9 cu plus.
P.S. Felicitări pentru aducerea la „Pro FM” a lui Timofte. Încă nu v-a spus bancul cu frate-său, Ştefănel?

>> Nicu Ţărnă, liderul formaţiei “Gândul Mâţei” 9
Una dintre cele mai bune animatoare radio din Moldova, în rândul femeilor. Gândeşte plastic şi vorbeşte frumos în emisie. Chiar dacă nu are debitul lui Bogdan Dascăl sau al lui MC Mike, nu te plictiseşti s-o asculţi. Are o voce agreabilă şi o ascult cu plăcere atunci când am timp.

>> Marcel Toma, redactor „VIP magazin” 9
Aici, chiar nu am ce comenta!

Polina Andreeva 8,6

>> Vlad Ţurcanu 9
O dexteritate rară de a se exprima la fel de bine în română şi în rusă. Dacă aş încerca să vorbesc la radio şi în limba lui Puşkin, ar cădea frunzele de pe copaci înainte de venirea toamnei. Foarte bună, Polina. Doar că ultima dată când am ascultat-o n-am simţit-o zâmbind. Zâmbeşte, Polina, mâine poate fi mai bine! 9, cu dragă inimă.

>> Nicu Ţărnă 8
Atuul ei este că vorbeşte rusa şi româna la fel de fluent şi expresiv şi se descurcă în ambele limbi, cu orice ascultător. E promptă, ironică, binevoitoare. Orice post de radio şi-ar dori să aibă o astfel de animatoare.

>> Marcel Toma 9
Marfă! Închei aici pentru a nu-i plagia pe colegii de “expertiză”.

Sanda Bălan 8,5

>> Vlad Ţurcanu 9
Energie debordantă, debit verbal apreciabil, spirit viu şi un ascuţit simţ al umorului (un element indispensabil pentru un animator de radio). Mai mult curaj! Poţi să şi hohoteşti când e cazul, am impresia că asta „ar da” foarte bine. Nota 9 (10 nici chiar mie nu-mi dau).

>> Nicu Ţărnă 7,5
Venind dintr-o familie de oameni talentaţi, Sanda nu putea să nu se descurce în acest domeniu. Ştie să comunice cu ascultătorii, motiv pentru care deja are mulţi fani. Vorbeşte corect şi coerent, deşi uneori mai scapă şi câte o bâlbă. Altfel spus, mai are de lucru. Într-un an-doi, poate deveni una dintre cele mai bune animatoare de radio din Moldova. Baftă!

>> Marcel Toma 9
Nu s-a făcut ambasador, ca taică-său, nici vedetă internaţională, ca frate-său, şi nici nu face emisiuni tv pentru copii, ca mama. Zic că e bine aşa – fiecare cu drumul său în viaţă. Să vedeţi ce-o să dea din ea când va veni din „state”!

Silvia Vozian 8,3

>> Vlad Ţurcanu 8
Pronunţie corectă, cu excepţia terminaţiilor, pe care le cam suceşte pe dos. Aşadar, acolo unde e „e”, „e” să fie, nu „i”. Şi la intonaţie ar avea de lucrat puţin: uneori, ridică tonul acolo unde parcă n-ar exista loc de un accent suplimentar şi, în felul acesta, introduce în buletinul de ştiri pe care-l prezintă o notă uşor stridentă. Precizare: nu m-aş fi obosit să remarc aceste detalii dacă nu aş fi considerat că e o voce de perspectivă. Puncte forte: îşi controlează bine respiraţia şi e o prezenţă agreabilă pe post. 8 cu plus.

>> Nicu Ţărnă 8
Are o voce plăcută, foarte potrivită pentru prezentarea ştirilor. O intonaţie perfectă, astfel încât ascultătorii nu-şi încordează auzul atunci când vine o ştire importantă, de senzaţie sau una mult aşteptată.

>> Marcel Toma 9
E singura prezentatoare de ştiri care ne surâde în acest top şi cu astea sunt spuse toate. Şi întrucât nu are libertatea de care dispun ceilalţi „concurenţi” pentru a-şi etala capacităţile, îmi permit luxul de a o clasa în faţa următorului.  

Elena Fetisova 8,3

>> Vlad Ţurcanu 9
Drăgălaşă, pentru că e firească şi dezinvoltă. Binevoitoare, ceea ce e esenţial pentru un animator care face programe interactive. Domnule Galupa, a trecut mult timp de când i-aţi dat Elenei un spor la salariu?

>> Nicu Ţărnă 8
Una dintre cele mai bune animatoare de expresie rusă. Are un stil moscovit în exprimare şi în maniera de a gândi. E ingenioasă, râde uneori, creând o atmosferă plăcută, care se transmite ascultătorilor. Păcat însă că animatorii de limbă rusă nu prea ştiu să răspundă la intervenţiile în limba română.

>> Marcel Toma 8
Aş zice mai multe, dar mă tem că n-o să mă înţeleagă lumea… Şi mai ales ea… E bună, ce mai! Ca animatoare, dar şi ca…om!

Bogdan Dascăl 8,1

>> Vlad Ţurcanu 8
Hm... Bogdan e un om cu idei, categoric. Evident că în prezent e mai bun decât era prin ’98, la „Polidisc”. Îl apreciez pentru fidelitatea faţă de radio şi pentru că lucrează asupra propriilor greşeli, însă poantele pe care le spune nu sunt pe gustul meu.

>> Nicu Ţărnă 9
Îl consider drept unul dintre cei mai tari animatori sau DJ de radio din Moldova, în rândul bărbaţilor. L-am mai văzut şi pe la TV, tot ca animator. Dar şi ca prezentator al concertelor din Piaţa Marii Adunări Naţionale şi de la Palatul Naţional. Are o reacţie rapidă, element necesar pentru un angajat din branşa radioului, este ingenios şi descurcăreţ. Vorbeşte o română frumoasă şi corectă. Nu „grăieşte maldavineşte”, chiar dacă este unul dintre autorii
acestui proiect.   

>> Marcel Toma 7,5
Îl compătimesc pentru că nu a continuat „Grăieşte maldavineşte”, care putea fi pus pe roate... comerciale. Când îl vedeam pe scena Palatului Naţional cu un look gen Eminescu, nu înţelegeam deloc cum acest nene prezentabil putea să cânte cândva „În maşânî-î-î-î tăţ sî ling…”

NicolaEa 8,1

>> Vlad Ţurcanu 9
Dacă nu mă înşel, e vorba de puştoaica pe care am zărit-o prezentând o vreme matinalul la DTV. Dacă e ea, atunci pot să spun că e făcută pentru radio: zgomotoasă, inteligentă şi spontană. Într-un cuvânt, o zgâtie de fată. 9, fără discuţie.

>> Nicu Ţărnă 7,5
Ţine să fie originală, chiar şi prin numele ei – nu Nicoleta, ci NicolaEa. A pornit-o cam slăbuţ la “Muz TV” şi la “Plai”, dar munca depusă a ajutat-o să devină o animatoare profesionistă. Intervenţiile sunt calculate, iar mesajul – controlat. Însă mai are de lucrat la capitolul “munca în echipă”.

>> Marcel Toma 8
“Prăjitură cu trotil”, zici? Prăjitura a fost păpată, dar fitilul mai arde. Atenţie cum răsuflaţi ca să nu-l stingeţi cumva, că fata, e-he-he…

Diana Rotaru 8

>> Vlad Ţurcanu 8
Intervenţii bine calculate şi gândite da capo al fine, ceea ce nu se aude foarte des la radiourile noastre. Poate nu i-ar strica un pic de spontaneitate şi naturaleţe. Recomandare: n-ar fi rău să evite expresiile calapod. 8, desigur.

>> Nicu Ţărnă 8
Uneori, îmi părea că e mai bine să cânte. Dar ascultând-o dimineţile alături de colegul ei, mi-am dat seama că, totuşi, interpreţii sunt în stare să facă emisiuni de radio bune datorită auzului lor muzical, care le permite să controleze dinamica propriilor intervenţii. Aş fi vrut să „aud” mai multă feminitate şi senzualitate în emisie, pentru că ştiu că e frumoasă.

>> Marcel Toma 8
Între proiecte muzicale care mai de care, iată că a găsit şi „o bucată” de atenţie dedicată ascultătorului. Bravos! Ştiu că “specialiştii de larg profil” pot face multe, dar nu pe toate la fel de bine.

Eugen Bulgaru 7,8

>> Vlad Ţurcanu 8
În ce mă priveşte, l-am preferat mereu pe Eugen lui Dorin Ţurcanu. Eugen are tot ce-i trebuie în afară de un plus de siguranţă. Recomandare: încearcă glumiţe mai fine şi studiază topica limbii române, care e alta decât acea a limbii ruse. 8 cu plus.

>> Nicu Ţărnă 7,5
Sincer, prea puţin l-am ascultat ca să pot comenta. Din câte am reuşit să aud, pare a fi un animator-standard, cu un stil tipic „Kiss FM”-ian (a se vorbi cât mai repede în emisie, uneori chiar aiurea) şi o voce plăcută.

>> Marcel Toma 8
Mai puţine miştouri folosite în comparaţie cu Dorin, colegul de la „Kiss”, care nu sună de fiecare dată bine, lucru pentru care îl şi felicit. Dacă ascult emisia locală la fel de des ca şi pe cea de la Bucureşti, cred că e de bine şi pentru Eugen, şi pentru
postul la care munceşte.

Oleg Ustinov 7,8

>> Vlad Ţurcanu 8
Timbru plăcut, voce caldă, debit adaptat formatului postului de radio la care vorbeşte. Chiar dacă palatalizează uşor (ceea ce e reparabil cu condiţia unei minime dorinţe), e chiar foarte ok. L-aş lua la lucru.

>> Nicu Ţărnă 7,5
Face tot posibilul pentru a corespunde formatului postului pe care îl reprezintă. Prin urmare, mai multă muzică retro, dar de calitate. Intervenţii inspirate, bine dozate.

>> Marcel Toma 8
I-am dat nota pe care am primit-o cel mai frecvent la facultate şi pe care o respect cel mai mult. Cred că şi un om trebuie să fie de nota “8”, pentru că următoarele două te fac să priveşti altfel în jur şi nu fiecare poate rezista ispitei…

Dumitru Antoceanu 7,8

>> Vlad Ţurcanu 8
Antoceanu, Antoceanu… Acuma te-am prins: ia să-mi zici, ce aveai în vedere când spuneai la „Moldova-1”, când comentai meciuri de fotbal, că Oliver Kann este „capitulant” când scăpa mingea în poartă, a? Cred că Dumitru are stofă, dar nu prea a avut cine să-l atenţioneze asupra unor erori elementare. Recomandare: nu te hazarda să vorbeşti despre ceea ce nu cunoşti. Iar dacă vrei să afli cât de frumoasă poate fi limba română, pe care o cam faultezi, citeşte-l, de exemplu, pe Cezar Petrescu. Sau pe Ionel Teodoreanu. Aşa că, dă-i bătaie, şi o să vezi cum te laud data viitoare! 8 cu minus, pentru
că eu sunt rău, da’ bun.

>> Nicu Ţărnă 7,5
Prea puţine intervenţii inspirate în emisie. Nu ştiu cum se face, dar la „Moldova-1” se descurcă bine cu comentariul celor 90 de minute de fotbal. Cred că ar trebui să i se ofere mai mult “drept de exprimare”, dacă formatul postului de radio permite aşa ceva.

>> Marcel Toma 8

Oameni buni, fiţi mai toleranţi şi lăsaţi fotbalul în pace. Se încadrează în grila postului său şi, zic eu, peste ceva timp, s-ar putea ca Oliver Kahn să nu mai fie “capitulant”.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

nicolaea the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
eu   -  
05 Martie 2010, 21:13
Sus ↑
NICOLAeA cea mai tare prezentatoare de radio din toate moldova!!!!!!!!!!!
julia   -  
05 Martie 2010, 21:22
Sus ↑
nata albot e cea mai tare!! bravo
mia   -  
22 Martie 2010, 21:29
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău