VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
5 vedete înscrise în cursa electorală
Martie 2009, Nr. 59

5 vedete înscrise în cursa electorală

Comentează   |   Cuprins

Partidele din Moldova au declanşat vînătoarea de vedete. Acestea au fost întotdeauna un as din mîneca politicienilor, care se străduie să atragă electoratul cu vedete din sport, muzică, afaceri etc. Exemplul vecinilor noştri demonstrează că înscrierea unor celebrităţi în listele electorale adaugă voturi, uneori considerabile.

După o campanie de promovare excelentă, fosta Miss România, Roberta Anastase, a  devenit prima femeie Preşedinte al Camerei Deputaţilor din România - la doar 32 de ani. Lista vedetelor din Rusia, care şi-au anunţat simpatiile pentru varia partide politice, este chiar impresionantă. Partidul de guvernămînt al ruşilor, „Edinaia Rosia”, a înscris în listele sale renumita sportivă Alina Kabaeva sau interpreţi de talia lui Alexandr Rozenbaum (ajunşi deputaţi). După ce a cîştigat Eurovision-ul, interpreta ucraineană Ruslana a acceptat să facă parte din tabăra preşedintelui Victor Iuşcenco. Am examinat atent listele de candidaţi, depuse recent la CEC de către partidele politice din Moldova, pentru a vedea care sînt celebrităţile ce vor avea sarcina să convingă electoratul să-i voteze.  (R. Bileţchi)

1. Constantin Moscovici
locul 34 (PCRM)


Moscovici este cea mai nouă „achiziţie” a comuniştilor. Se pare că PCRM şi-a dorit foarte mult candidatura acestuia pe liste, încît a închis ochii la faptul că naistul deţine şi cetăţenia României. Presa vehiculează zvonul că artistul ar putea obţine postul de Ministru al Culturii în cazul în care PCRM va forma Guvernul, zvon pe care Constantin Moscovici nu vrea să-l comenteze, deocamdată.

2. Călin Vieru
locul 7 (PLDM)


Renumitul om de afaceri a ajuns pe listele PLDM, potrivit preşedintelui formaţiunii, pentru îndeplinirea idealurilor pe care le-a avut Grigore Vieru. Patronul mai multor cluburi de noapte a menţionat la rîndul său că liberal-democraţii sînt cei mai potriviţi pentru el ca nivel de gîndire şi reflecţii.

3. Vadim Vacarciuc
locul 9 (PL)


Halterofilul Vadim Vacarciuc se pare că este gată să schimbe locul antrenamentelor. În cazul în care PL va organiza o campanie electorală eficientă, Vacarciuc va fi în opoziţie cu Moscovici.

4.Serghei Ciuhrii
locul 24 (UCM)


Directorul artistic al orchestrei „Fluieraş”, Serghei Ciuhrii, a decis la ai săi 70 de ani să-şi încerce forţele şi în politică. Dirijorul a ales să-i facă imagine ex-premierului Vasile Tarlev.    

5. Vasile Iovu
locul 19 (MAE)

 
 Vasile Iovu este al doilea naist „intrat” de curînd în politică. Se pare că naiştii sînt în vogă în această primăvară electorală. Maestrul susţine că îşi doreşte foarte mult ca Moldova să ajungă în UE şi că ar fi bucuros să contribuie şi el la această mare realizare.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău