VIP Magazin
19 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
5 Staruri internaţinale la Chişinău
Decembrie 2007, Nr. 44

5 Staruri internaţinale la Chişinău

Comentează   |   Cuprins

În 2007, la Chişinău a plouat cu vedete internaţionale. Invitaţi de onoare, marile stele ale muzicii internaţionale au umplut până la refuz sălile de concert şi piAţa naţională. Euforia muzicală ne-a uns la inimă şi ne-a făcut să ne simţim bine, să nu zic prea tare, fericiţi... Să vedem cine au fost cei aşteptaţi de multă vreme.  

Cesaria Evora
/19 noiembrie 2007/


Puţini, probabil, au visat să o vadă vreodată în viaţă pe magnifica divă în carne şi oase. Dar totul s-a întâmplat aievea – Compania „Orange”  a invitat-o pe Cesaria Evora la noi acasă. Cântecele ei, de o rară frumuseţe, împletite cu doruri de patrie şi amar de dragoste pierdută, interpretate într-o creolă frumoasă, dulce, sunt, iată, de peste 20 de ani, hituri mondiale. Cesaria are 66 de ani şi voce extrem de puternică. După şirul de iubiri ratate, renunţă să cânte. Revine datorită întâlnirii providenţiale cu producătorul ei. De atunci, nu se mai opreşte din drumul ei...

Vladimir Spivakov şi „Virtuozî Moskvî”
/26-27 aprilie 2007/


După 20 de ani de absenţă, cu o agendă completată pe patru ani înainte, Vladimir Spivakov, marele artist al muzicii, solistul şi dirijorul Orchestrei de cameră „Virtuozî Moskvî”, a susţinut, timp de două zile, un magnific concert la Chişinău. Sala cu Orgă a fost neîncăpătoare pentru toţi doritorii de a-l admira pe cel care cântă la o vioară Stradivari, donată pe viaţă maestrului. Un spectacol divin, ce a fost posibil graţie sprijinului Companiei „Moldcell”.

Goran Bregovic şi „Wedding and Funeral Orchestra”
/12 mai 2007/


Despre Goran Bregovic se spune că este talentat, umblă în costum alb, bea vodcă în timpul concertelor, trăieşte boiereşte la Paris, este căsătorit cu o musulmană şi are trei fete, cântă numai pe viu şi abordează în creaţia sa lucruri simple. Publicul l-a aşteptat, în pofida ploii şi vântului din seara concertului. Bregovic rămâne genial în tot ceea ce face, combinând cu har motive ale muzicii populare din Balcani cu blues-ul, jazz-ul şi rock-ul şi cu dispoziţia noastră de toate zilele.

„Okean Elzy”
/Mai, octombrie 2007/


Ca de fiecare dată, ucrainenii de la Lvov au fost aşteptaţi cu sufletul la gură de toţi rockerii ţării. În numai trei ani, „Okean Elzy” a cucerit întreaga Rusie, iar Sveatoslav Vakarciuk, liderul formaţiei, a devenit un simpatic ambasador al culturii ucrainene. În „Concertul anului” în ritm de rock organizat cu ocazia aniversării companiei „Moldcell” şi în petrecerea de ziua Chişinăului, „Okean Elzy” a fost la înălţime. Adică, mai sus de ceruri, vorba cântecului.

Thomas Anders
/27 octombrie 2007/


Nostalgicii după muzica disco şi, în special, după „You’re My Heart, You’re My Soul” în varianta „Modern Talking” au scos câteva sute de lei din buzunar şi au mers la concertul brunetului Thomas Anders. A fost o seară frumoasă, plină de amintiri, dar şi de piese noi pe care irezistibilul neamţ le-a scos pe parcursul ultimilor zece ani.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău