VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
4 Manageri de top ai RED UNION FENOSA
Martie 2010, Nr. 71

4 Manageri de top ai RED UNION FENOSA

Comentează   |   Cuprins

Succesul fiecărei companii se datorează oamenilor care lucrează, zi de zi, cu dedicaţie şi loialitate, pentru a-şi îndeplini cît mai bine responsabilităţile. Sînt oameni pe care puţini dintre clienţi şi consumatori îi cunosc, dar absenţa cărora s-ar simţi imediat. RED UNION FENOSA vă prezintă patru manageri de top, care au contribuit la dezvoltarea companiei chiar de la fondarea ei.

Diana Doroş
Director Organizare şi Resurse Umane

Cu două facultăţi la activ, Diana este unul dintre managerii de top ai companiei, care face parte din echipă chiar de la început. A început ca traducător-interpret (prima facultate absolvită este filologia, specialitatea italiană-spaniolă), dar a avansat cu paşi siguri, devenind responsabil compensări şi beneficii, apoi manager gestiunea personalului. De aproape şase ani este director organizare şi resurse umane. Între timp, a reuşit să-şi ia licenţa în economie la ASEM, specialitatea management. Una dintre responsabilităţile ei de bază este implementarea politicii resurselor umane ce ţine nemijlocit de dezvoltarea şi gestiunea personalului, compensări şi beneficii, organizarea muncii, relaţii laborale, securitatea şi sănătatea muncii. Diana consideră că RED UNION FENOSA e compania în care fiecare angajat se poate realiza ca profesionist. „O companie are succes atunci cînd angajaţii săi sînt mulţumiţi, loiali şi implicaţi. RED UNION FENOSA a construit, în decursul celor 10 ani de activitate, o relaţie solidă, bazată pe încredere reciprocă cu angajaţii, fiind conştientă că cea mai importantă resursă a unei companii sînt oamenii”, spune Diana.

Cu ocazia aniversării, îi doreşte companiei să-şi menţină poziţia de lider şi de companie model pe piaţa din Moldova, iar colegilor – performanţe şi un viitor luminos. Pentru ea, spune că are nevoie de provocări profesionale pentru a merge înainte, îi place să descopere oameni şi situaţii, să găsească modalităţi noi de dezvoltare, iar pe plan personal, visează să descopere lumea împreună cu familia.

Alexandru Brăileanu
Director Gestiunea Reţelelor

Cînd Union Fenosa a intrat pe piaţa energetică din Moldova, acum zece ani, Alexandru Brăileanu era şef al serviciului dispecerat central în cadrul întreprinderii RED Chişinău şi avea deja 15 ani de experienţă în domeniul energetic. În cadrul companiei nou-formate a fost întîi responsabil de gestiunea operativă, apoi manager al departamentului Gestiunea Energiei, pentru ca ulterior să devină director pentru gestiunea reţelelor. Lista responsabilităţilor sale e foarte lungă, dar e suficient să enumerăm cîteva pentru a ne da seama de importanţa şi complexitatea lor – achiziţionarea energiei electrice, gestionarea distribuţiei energiei electrice şi monitorizarea pierderile tehnice în sistemul de distribuţie, depăşirea situaţiilor de criză în acest sistem. Despre RED UNION FENOSA spune că e o companie internaţională cu o misiune clară de a satisface necesităţile consumatorilor, asigurînd un nivel înalt de calitate. „Simt o satisfacţie enormă că fac parte din Grupul Gas Natural - Union Fenosa. Aici am avut ocazia de a cunoaşte o mulţime de oameni interesanţi din diferite ţări ale lumii şi să particip la diferite programe de pregătire profesională. În această companie am crescut, m-am format”, spune domnul Brăileanu. În calitate de director, consideră că cel mai mare activ al companiei îl constituie angajaţii, echipa, anume din acest motiv buna dispoziţie, implicarea şi angajamentul lor contează foarte mult. Felicitînd compania cu aniversarea primului deceniu de activitate, îi doreşte să obţină cît mai multe rezultate performante, iar colegilor – sănătate, fericire, satisfacţie sufletească şi echilibru interior. Şi îşi mai doreşte ca, prin tot ce face, să ofere un exemplu demn de urmat de generaţiile tinere.

Franciso José López Campo
Director al Direcţiei Economico-Financiare şi Control

Deşi a vizitat Moldova încă în 2001, activează aici din mai 2008. În Grupul UNION FENOSA însă a „intrat” încă în 1997 - în acea perioadă, expansiunea internaţională a celor mai mari întreprinderi spaniole era în plin apogeu şi UNION FENOSA constituia un punct de referinţă în acest proces, cu un proiect modern, ambiţios şi foarte atractiv pentru orice profesionist de vocaţie internaţională. Spune că e dificil să faci o comparaţie cu întreprinderea-mamă, dar, dacă am compara RED UNION FENOSA doar cu structura afacerii reglementate de distribuţie a energiei electrice de către compania spaniolă, lăsînd la o parte dimensiunea pieţelor, diferenţele nu sînt evidente, pentru că în Moldova sînt aplicate cele mai bune practici ca rezultat al experienţei grupului în acest domeniu. Direcţia economico-financiară şi control, pe care o conduce, implementează politicile contabile, financiare şi fiscale ale Grupului, precum şi mecanismele de control şi de administrare a activităţii date. „În general, sîntem fabrica de informaţie, în serviciul afacerii, ce asigură luarea continuă a deciziilor la cel mai înalt nivel al Companiei”, explică domnul López. Despre echipa în care lucrează vorbeşte foarte frumos: „Pot doar să-mi exprim satisfacţia faţă de excelenta echipă de profesionişti din care fac parte. Dedicaţia de care dau dovadă, cunoştinţele tehnice de calitate şi dorinţa de a munci garantează viitorul întreprinderii. Le mulţumesc public tuturor colegilor mei pentru munca depusă zi de zi.”  Deşi se poate lăuda cu multe succese, cel mai mult se mîndreşte cu traiectoria ce apare o dată cu restructurarea financiară şi care a atins apogeul către finele anului 2009, după semnarea noilor acorduri cu BERD şi IFC. Consideră că prin aceasta se recunoaşte efortul depus pe parcursul celor 10 ani de prezenţă a UNION FENOSA în Moldova pentru modernizarea întreprinderii, dar şi rezultatele obţinute în materie de eficienţă. „Anul 2010 reprezintă începutul unei noi etape în reechilibrarea capacităţii noastre financiare şi investiţionale, ce asigură activitatea noastră şi îndeplinirea obligaţiilor asumate faţă de acţionari şi clienţi”, a încheiat dumnealui.

Ion Comendant
Director Reglementare

A devenit membru al echipei RED UNION FENOSA acum zece ani, la patru luni după ce aceasta a preluat reţelele electrice. Iniţial era responsabil pentru reglementare, iar un pic mai tîrziu a devenit director reglementare, funcţie pe care o deţine pînă în prezent. Are o experienţă de peste 38 de ani în sectorul energetic din Moldova, reuşind să fie şi cercetător al Academiei de Ştiinţe din Moldova, şi profesor la Universitatea Tehnică, şi consultant la Ministerul Ecologiei. Printre responsabilităţile sale se numără calcularea şi negocierea tarifelor cu ANRE, efectuarea de studii şi evaluări ale pieţei energiei electrice şi a veniturilor întreprinderii, pregătirea şi prezentarea rapoartelor anuale despre activitate pentru ANRE. „Veriga de reglementare trebuie să asigure calcularea şi promovarea tarifelor corecte la energia electrică şi un cadru de reguli în care activitatea economică a companiei să fie solvabilă, indicii de calitate a energiei electrice prestabiliţi să se conformeze cu realităţile în care funcţionează ea, iar relaţiile cu consumatorii să corespundă principiilor de respect reciproc, încadrate în cadrul legal al ţării. Este o misiune foarte importantă şi mă simt onorat atunci cînd ne reuşeşte”, ne-a mărturisit Ion Comendant, menţionînd că succesele obţinute se datorează întregii echipe.

Cu ocazia jubileului de 10 ani, îşi doreşte ca obiectivele pe care şi le-a propus compania - creşterea calităţii energiei electrice furnizate, extinderea şi reabilitarea reţelelor electrice, eficientizarea energetică şi economică - să fie atinse. Colegilor săi le doreşte să fie plini de creaţie şi ambiţie în faţa sarcinilor cotidiene, sănătate şi veştile bune să se ţină lanţ pentru mulţi, mulţi ani în continuare.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

cred ca si astazi era sa stam la lumina luminrii daca UNION FENOSA nu ne aducea lumina cea adevarata in case...
lilia   -  
28 Mai 2010, 22:53
Sus ↑
Sunt mindra ca lucrez alaturi de acesti oameni, in genere mindra ca lucreaz in aceasta companie !!!
Veronica   -  
06 Februarie 2013, 14:05
Sus ↑
Pentru Lilia : frumoasă remarcă dar negândita ce a adus Fenosa în Rep Moldova s-au ce a investit acest agent economic în Moldova ? Nimic ? Spune-ţi că dacă nu era Fenosa stăteaţi la lumina lumânării ? Ok acum unii consumatori care nu au de unde plăti facturile ridicate de acest monopol nu oare sta la lumina lumânării ? Aşa că nu mai faceţi propaganda ieftină că nu ţine ?
Pentru Veronica : Sunteţi mândră că lucraţi la un monopol şi vă bateţi joc de populaţie ? Sau aţi fost impusă să scrieţi ?
Consumator European   -  
22 Aprilie 2015, 13:28
Sus ↑
Ion Comendant, cu care am avut marea placerea sa colaborez pe parcursul anilor este o intr-adevar persoanalitate exceptionala, om integru si foarte inteligent. Felicitari companiei
Stela   -  
18 Noiembrie 2015, 16:35
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău