VIP Magazin
20 Noiembrie 2019
Print
Print
Print
Print
4 MONDEN IUNIE 2015
Iunie 2015, Nr. 131

4 MONDEN IUNIE 2015

Comentează   |   Cuprins

Insula Santorini, Grecia

Un paradis luxos şi select pentru cei care vor un sejur pe cinste, insula Santorini din Grecia este ca un Olimp al turismului elen. Binomul cromatic de albastru şi alb se contopeşte în azuriul Mării Egee, de parcă însuşi Poseidon a conceput această culoare unică. Plajele cu nisipuri fine şi apusuri desprinse din miturile antice îţi oferă o vacanţă cum numai „zeii” pot avea. Celebrele taverne greceşti, dar şi bucătăria cu gust mediteran te vor tenta la fiecare pas. Iar dacă vrei să surprinzi cele mai frumoase o inzonturi, îţi recomandăm cu cea mai mare încredere Zona Kamaris și Monólithos.

+ o destinaţie exclusivistă

- escala din Atena durează 15 ore

Cinque Terre, Italia

Natura şi arhitectura Italiei nu încetează să ne surprindă. Aşa e şi în cazul regiunii Cinque Terre, un loc unde arhaicul merge mână în mână cu modernul. Stânci cu riduri demult săpate în „tenul pietros”, căsuţe colorate, parcă săpate în roca italiană, stau cuminţi la malul Mării Tireniene. Cele cinci sătucuri, Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola şi Riomaggiore, formează un colţ de paradis italic pentru fiecare turist. Cu o istorie ce îşi are originea în sec. al XI-lea, Cinque Terre şi-a păstrat farmecul peste sute de ani. Vă recomandăm mersul pe jos pentru a simţi aventura în starea ei pură! Ciao!

+ un loc perfect pentru turiştii romantici

- taxa de 7 euro din localitatea La Spezia pentru a vizita Cinque Terre

Saint-Tropez, Franţa

Când spui „Saint-Tropez”, pe loc îţi închipui un dicţionar special creat pentru a descrie această destinaţie. Printre cuvintele potrivite poţi alege opulenţă, lux orbitor şi distracţie la maximum. Situat pe Coasta de Azur, oraşul parcă a fost creat în exclusivitate pentru turiştii cu sânge albastru. Hoteluri somptuoase, plaje private şi locuri unde cuvântul „somn” e tabu, acestea sunt darurile cu care îi întâmpină oraşul pe cei care vin să îl descopere. Annonciade este muzeul care are una dintre cele mai scumpe colecţii ale pictorilor impresionişti francezi.

 

+ perfect pentru vacanţele din fiecare sezon

- preţuri astronomice

Muntenegru

Este o bijuterie turistică a Balcanilor unde muntele şi marea îşi aşteaptă vizitatorii. Muntenegru cu siguranţă va fi destinaţia de vacanţă pentru această vară. Frumuseţile din regiunea Coastei Sudice sau Golful Boka Kotorsca sunt doar câteva dintre locurile pe care trebuie să le vezi. Marele plus este că moldovenii nu au nevoie de viză pentru a călători în Muntenegru. Pe lângă distracţie, poţi să te reculegi spiritual la unul dintre lăcaşurile de cult. Mergi în pelerinaj la Mănăstirea Ostrog sau la Kotor Sf. Tryphone.

+ este o destinaţie accesibilă ca preţ

- puţini moldoveni aleg Muntenegru pentru vacanţe

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+10°