VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
11 automobile pentru femei
Martie 2008, Nr. 47

11 automobile pentru femei

Comentează   |   Cuprins

Dincolo de o simplă necesitate, automobilul a devenit accesoriul care vorbeşte despre personalitatea, statutul şi caracterul persoanei care îl conduce, în special dacă este o femeie.

Numărul şoferiţelor creşte în progresie geometrică – mai multe femei merg la cursuri auto, mai multe îşi cumpără maşini şi tot mai des întâlnim femei la volanul diferitor modele de automobile. Desigur, orice doamnă sau domnişoară visează la o maşinuţă cadou. Pentru a face mai simplă alegerea maşinii perfecte, vă propunem 11 automobile pentru femei. (Irina Tribusean)  

Renault Clio III
Pentru femei seducătoare


Are unul din cele mai spaţioase habitacle din clasă, cu o vizibilitate sporită, pentru confortul şi libertatea şoferiţei. Oferă siguranţa maximă, lucru atestat de nota maximă obţinută la testele EURO NCAP - 5 stele. Stabilitatea este foarte bună, chiar şi pe suprafeţe umede, în curbe, maşina reuşind să păstreze aderenţa. Şi la capitolul frânare, Clio se descurcă de minune - ABS-ul îşi dovedeşte din plin utilitatea şi în condiţii de carosabil umed şi viteză ridicată.

Direcţia maşinii, asistată electric, nu necesită prea multe eforturi pentru rotirea volanului, aspect destul de important atunci când vorbim despre femeile care şofează. Spate propulsiv, capotă alungită: liniile exterioare ale lui Clio desenează conturul seducător al unei picături de apă. „Maşina anului 2006” în Europa, acest automobil se potriveşte ca o bijuterie oricărei doamne, subliniindu-i feminitatea în stil francez.  

Anchetă
Motor: 1,2/1,4/1,6
Cutie de viteze: manuală/automată
Viteza maximă: 186 km/h
Consum intraurban/extraurban: 8,7/5,4 l/100 km
Carburant: benzină fără plumb
Preţ: de la 9 175 euro

Un Renault Clio III s-ar potrivi foarte bine Nataliei Barbu – fire delicată şi puternică totodată, ar crea împreună ceea ce se cheamă armonie şi compatibilitate.

Nissan Micra
Pentru femeile jucăuşe


O maşinuţă care îţi face parcă din ochi atunci când trece pe lângă tine şi te face să întorci capul după ea. Agilă în trafic şi expertă la parcat aproape în orice loc, Nissan Micra nu poate să nu placă. Stabilă pe şosea şi în curbe, înzestrată cu toate calităţile tehnice necesare unei şoferiţe (sistem de securitate, cutie de viteze automată, computer de bord cu mini-monitor, filtru de aer, climat-control, lumini de însoţire cu stingere automată, banchetă fracţionabilă 60/40, senzori pentru parcare, telecomandă pe volan şi Blutooth pentru telefon etc.), acest automobil constituie cadoul care ar face fericită orice femeie jucăuşă, dar şi activă totodată, care circulă mult şi căreia nu-i place să aştepte prea mult timp până se eliberează un loc de parcare mai mare.

Anchetă
Motor: 1,2 (80 c.p.)
Cutie de viteze: automată
Viteza maximă: 145 km/h
Consum intraurban/extraurban: 7,5/5,7 l/100 km
Carburant: benzină
Preţ: de la 8600 euro

Irina Bivol
interpretă


„Din start, mi-am dorit o maşinuţă mică şi comodă. Asta mi-a plăcut foarte mult chiar din momentul în care am văzut-o pentru prima dată. E de culoare oranj-cărămiziu. O am deja de un an şi sunt foarte mulţumită de ea. Cred că mă reprezintă şi se potriveşte de minune caracterului meu, felului meu de-a fi.”

Ford Fusion
Pentru femei independente


 În Ford Fusion, totul a fost conceput pentru a simplifica viaţa şoferului la volan, aşa că acest automobil a fost din start clasificat drept unul pentru femei. Datorită sistemelor de comunicare disponibile, cum ar fi activarea prin voce, sistemul de navigare prin satelit şi Bluetooth, sistemul multimedia de înaltă calitate, precum şi alte caracteristici bine gândite (oglinzi laterale încălzite), Ford Fusion a ales opţiunile caracteristice unei maşini de clasă mare şi le-a înglobat într-un pachet mic. Combinaţia din 6 airbaguri sporeşte la maxim nivelul siguranţei în acest automobil, iar scaunele sunt dotate cu şine pentru a împiedica alunecarea pasagerilor pe sub centurile de siguranţă, în cazul unui impact frontal. Atât înălţimea, cât şi scaunele înălţate ale noului Ford Fusion permit o vizibilitate superioară asupra şoselei, oferind încredere mai mare şoferiţei. Forma sa oferă capacitate maximă de depozitare, în timp ce marginea joasă de încărcare permite accesul uşor la portbagajul spaţios.

Anchetă
Motor: 1,25/1,4/1,6
Cutie de viteze: manuală/automată (5 trepte)
Viteza maximă: 178 km/h
Consum intraurban/extraurban: 8,3/4 l/100 km
Carburant: benzină/motorină
Caroserie: hatchback
Preţ: 10 950 euro

Într-un astfel de automobil i-ar sta bine interpretei Georgeta Voinovan, împreună cu cei patru copii ai ei. E loc pentru toţi.

Mazda 2
Pentru adolescente


Noua Mazda 2 îţi ia minţile cu un design fantastic, pe care ei îl numesc “Zoom-zoom”. Pe lângă faptul că maşina arată senzaţional din orice unghi ai privi-o, interiorul nu dezamăgeşte deloc. Un automobil cu o dinamică remarcabilă, manevrabil, stabil şi, nu în ultimul rând, foarte silenţios, Mazda 2 înseamnă plăcerea de a conduce. Cadou perfect pentru femeile tinere, pline de viaţă, automobilul oferă siguranţă maximă în cazul accidentării, datorită airbagurilor frontale şi sistemelor ABS, EBD şi EBA. Poziţia de conducere este corectă, iar reglajele scaunului sunt suficiente pentru a acoperi lipsa reglajului pe adâncime al volanului. În consola centrală, între cele două scaune din faţă, există un spaţiu de depozitare destul de mare, în care pot fi puse genţi sau alte obiecte personale, indispensabile unei domnişoare.

Anchetă
Motor: 1,3i (80c.p)
Cutie de viteze: manuală, 5 trepte
Viteza maximă: 188 km/h
Consum intraurban/extraurban: 7,6/4,6 l/100 km
Carburant: benzină, diesel
Caroserie: hatchback
Preţ: 10 140 euro

Diana Ciubuc
studentă


„A fost dragoste la prima vedere, cu siguranţă. Am căutat mult timp o maşină care să-mi placă, iar pe asta, când am văzut-o, mi-am dat seama că e a mea, că mă reprezintă. E foarte aproape de sufletul meu. În plus, îmi place foarte mult cum arată – e de un verde deosebit, unică de acest fel în Chişinău.”

Mazda 3
Pentru femei cu personalitate


Combinând diferite stiluri în design, spaţiul şi plăcerea de a conduce, Mazda 3 întruchipează calitatea şi siguranţa unei maşini tipic japoneze. Automobilul dispune de airbaguri frontale şi laterale, sisteme EBS, EBD şi EBA, faruri cu xenon, computer de bord şi sistem de navigare. Scaunul şoferului se reglează în funcţie de înălţime, iar volanul se reglează axial şi vertical, pentru comoditatea persoanei care conduce. Suspensia a fost setată de producător în concordanţă cu spiritul motorului şi al întregii maşini, pentru o stabilitate remarcabilă în viraje.

Este un automobil cu caracter, dinamic şi manevrabil, potrivit unei femei cu o personalitate puternică, ce trăieşte din plin fiecare clipă a vieţii şi nu are timp de pierdut. Datorită salonului comod şi spaţios, Mazda 3 este un cadou binevenit, mai ales pentru femeile care aşteaptă mărirea familiei.    

Anchetă
Motor: 1,6i (105 c.p)
Cutie de viteze:  automată
Viteza maximă: 177 km/h
Consum intraurban/extraurban:  10,2/6,4 l/100 km
Carburant: benzină
Caroserie: hatchback, sedan
Preţ: 17 000 euro

Elena Volcovschi
director administrativ „VIP magazin”


„M-am decis asupra acestui model după ce am citit într-o revistă auto că, potrivit unui sondaj efectuat în Europa în 2006, automobilele „Mazda” au înregistrat cele mai puţine adresări la staţiile de deservire tehnică. Este primul meu automobil şi sunt foarte mulţumită de el.”

Volvo C70
Pentru femei „luxoase”


 Dacă tot susţin americanii că Volvo C70 e cel mai sigur automobil cabrio, atunci aşa o fi. Tocmai de asta, acest automobil, împachetat frumos cu o fundă roşie şi oferit dis-de-dimineaţă în loc de clasicul buchet de trandafiri, ar încânta orice femeie care se respectă şi care apreciază libertatea mai mult decât orice. În topul celor mai populare maşini de lux pentru femei, realizat de revista „Forbes”, Volvo C70 ocupă locul patru, obţinând 50,61% din voturi, pe un eşantion de 22.681 de persoane. Echipat cu un sistem de protecţie în caz de răsturnare, cu computer de bord şi ecran cu informaţii pentru şofer, cu sisteme audio de înaltă performanţă şi telecomanda pe volan, cu scaune cu design ergonomic şi lămpi de lectură în faţă şi în spate... Mai e nevoie să mai spunem ceva?

Anchetă
Motor: T5
Cutie de viteze: Automat Geartronic
Viteza maximă: 235 km/h
Consum intraurban/extraurban: 9,8/9,1 l/100km
Carburant: benzină
Preţ: 37900 Euro

Actriţa Kim Basinger, cunoscută mai ales din peliculele “Nouă săptămâni şi jumătate”, „Batman” şi „Blind date”,  conduce un Volvo C70.

Skoda Fabia
Pentru mămici


 Un automobil elegant şi compact, care ar putea obţine cu uşurinţă un „primul loc” la un concurs de frumuseţe, datorită stilului unic în care a fost creat. Are o ţinută la drum impecabilă - se pliază perfect cu şoseaua şi e simplu de condus, aşa că şoferiţa nu va avea nevoie de o pereche de încălţăminte sport, pentru a înlocui pantofii cu tocul cui. În plus, noul model „Skoda Fabia” este mai spaţios şi are un scaun pentru copil, cu fixare în partea superioară, special pentru necesităţile unei mămici moderne – o femeie care are nevoie de libertatea de mişcare, dar o va face în confort, siguranţă şi cu viteză.

Noua „Skoda Fabia” dispune de sisteme de prindere ISOFIX pe locurile laterale din spate, permiţând astfel o fixare sigură a scaunului de copil de caroseria maşinii. Există o gamă largă de scaune pentru copii. Pentru varianta fixării unui scaun de copil pe locul din dreapta faţă, există opţiunea dezactivării airbag-ului pasagerului.

Anchetă
Motor: 1,2 – 1,6 (60-105 c.p.)
Cutie de viteze: manuală/automată
Viteza maximă: 160 km/h – 190 km/h
Consum intraurban/extraurban: 8/4  l/100 km
Carburant: benzină/diesel
Număr uşi: 5
Caroserie: hatchback
Preţ: de la 7990 Euro

„Skoda Fabia” s-ar potrivi Getei Burlacu, o mămică activă şi modernă, ajutând-o să se împartă mai uşor între concerte şi grădiniţă..

Citroen C3
Pentru femei inteligente


Încă de la lansare, Citroen C3 a devenit sinonimul inovaţiilor arhitecturale în domeniul auto. La fel ca şi alte automobile din aceeaşi generaţie şi clasă, noul C3 dispune de sisteme ABS şi EBD, computer de bord şi tablou de bord cu afişaj digital, geamuri atermice, aer condiţionat şi filtru de praf, faruri reglabile electric din interior, “Full electro pack” (oglinzi electrice, geamuri electrice în faţă şi închidere centralizată) şi airbaguri la şofer şi pasager. Un element mai rar întâlnit o constituie roata de rezervă de dimensiuni normale, ceea ce asigură confortul şi siguranţa chiar şi în situaţii de criză. Pentru a evita situaţiile neplăcute, automobilul e dotat cu avertizor pentru depăşirea vitezei setate, stop suplimentar la frână, sistem antifurt cu blocarea motorului şi sistem de întrerupere a alimentării cu carburant în cazul accidentelor – asta pentru ca bărbaţii să fie siguri că iubitele lor nu vor păţi nimic la volanul Citroenului C3.

Anchetă
Motor: 1,1/1,4/1,6
Cutie de viteze: automată
Viteza maximă: 168 km/h
Consum intraurban/extraurban: 8,2/4,9 l/100 km
Carburant: benzină/motorină
Număr uşi: 5
Caroserie: hatchback
Preţ: 8 900 Euro

Olga Ţipordei
director comercial „Dixi Media”


„Iniţial mi-a plăcut cum arată acest automobil, apoi m-am îndrăgostit de formele rotunjite, atât în exterior, cât şi în salon. În plus, maşina asta are ceva deosebit, care mă binedispune. În cele 8 luni, de când o conduc, nu am avut niciodată motive să fiu nemulţumită – nu face „mofturi”, e destul de ieftină în întreţinere, nu consumă mult şi e simplu de parcat. Cred că e o maşină feminină, compactă, comodă - tot de ce are nevoie o femeie de afaceri, cu caracter şi inteligenţă europeană.”

Chrysler PT Cruiser
Pentru femei îndrăzneţe


Un automobil unic. Iese în evidenţă, deosebindu-se de celelalte, prin designul exterior în stil retro, care se păstrează şi în salon, fără a ştirbi, însă, din actualitatea maşinii. Manevrabil şi comod, universal şi adaptabil, Chrysler PT Cruiser se potriveşte atât călătoriilor la distanţe mari, cât şi circulaţiei rutiere active din timpul unei zile de lucru aglomerată. Clasificată drept camionetă, de către guvernul american, PT Cruiserul rămâne un automobil mic în exterior, dar suficient de spaţios în interior, pentru a asigura confortul tuturor pasagerilor. Compartimentul motorului este destul de mic, dar acest lucru nu reduce capacităţile şi calităţile tehnice ale automobilului. Este cadoul perfect pentru femei de orice vârstă, care ştiu să aprecieze combinaţiile îndrăzneţe de stil şi devotamentul „transportului personal” (PT – personal transport).

Anchetă
Motor: 1.6 (116 c.p.)
Cutie de viteze: mecanică (5 trepte), automată
Consum mixt: 7,7 l/100km
Carburant: benzină
Preţ: 15 990 euro

Tatiana Andruşcenco
director „Leopatix” SRL


„Acest automobil este un cadou de la soţul meu, el l-a ales pentru mine. A fost o surpriză plăcută şi îmi place foarte mult, în primul rând pentru că are cutie de viteze automată şi e foarte confortabil. Îmi place şi felul în care arată, dar sunt mulţumită şi de faptul că nu mi-a făcut deloc probleme până acum.”

Mitsubishi Colt
Pentru femei active


Chiar dacă are un design modern şi stilat, Mitsubishi Colt este un automobil compact şi practic. Înzestrat cu premiul „Automobilul anului 2005” în Moldova (clasa B), le propune posesorilor săi cel mai avantajos raport dintre preţ şi calitate. Confortul este oferit de sistemul climat control şi calculatorul de bord, precum şi de cutia semiautomată cu 6 viteze – detalii absolut necesare unei doamne la volan. Este o maşină spaţioasă în interior, dar mică în dimensiuni, ceea ce o face foarte manevrabilă şi uşor de parcat. Se potriveşte de minune femeilor active, care circulă mult, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 40 de ani. Este un automobil econom şi nu prea scump în întreţinere. Iar cei 6 ani de garanţie îi voi scuti de griji pe bărbaţii care, în această lună, vor decide să le dăruiască iubitelor o maşină.

Anchetă
Motor: 1,3/1,5 ( 95 c.p./109 c.p.)
Cutie de viteze: robotizată, 6 trepte Allshift/mecanică 5 trepte
Viteza maximă: 190km/h
Consum intraurban/extraurban: 7,4/4,9 l/100km
Carburant: benzină
Număr uşi: 3/5
Caroserie: hatchback
Garanţie: 6 ani, fără limită la parcurs
Preţ: 13.000 USD

Natalia Cheptene
prezentatoare PRO TV Chişinău


„Am ales această maşină pentru preţul accesibil şi pentru designul plăcut, atractiv. Este primul meu automobil, aşa că încă nu am prea multă experienţă, încă învăţ. Pe moment, sunt mulţumită de maşinuţa mea.”

Kia cee’d
Pentru femeia modernă


Proiectat şi fabricat în Europa, acest automobil încorporează cele mai înalte standarde de imagine şi estetică a competitorilor europeni. A fost lansat pe piaţă acum zece luni, dar a obţinut deja rezultate de excepţie, printre care premiile “Maşina Anului 2008” în România, Polonia, Grecia, Lituania şi insulele Canare, “Family Car of the Year” în Suedia, “Best Hatchback” în Marea Britanie şi Danemarca şi “Debutul anului” în Republica Moldova. Automobilul este echipat cu oglinzi electrice şi încălzite, computer de bord, scaunul şoferului reglabil pe înălţime cu suport lombar, EBD+ABS, servodirecţie mecanică, airbaguri frontale, laterale şi tip cortină, comenzi audio pe volan, închidere centralizată cu telecomandă, filtru de aer şi aer condiţionat manual.
Kia Cee’d va satisface cu uşurinţă necesităţile unei femei moderne, pentru că e manevrabilă, încăpătoare şi sigură – apreciată cu 5 stele la testele auto Euro NCAP – şi oferă un raport preţ/calitate foarte convenabil. Iar pentru că au încredere în acest automobil, producătorii oferă 5 ani de garanţie pentru întreaga maşină, scutind-o de griji pe viitoarea şoferiţă.  

Anchetă
Clasa: C
Motor: 1,4/1,6/2,0
Cutie de viteze: MT, AT
Viteza maximă: 205 km/h
Consum intraurban/extraurban/mixt: 6.1/6,4/ 7,1 l/100km
Carburant: benzină, motorină
Normă de poluare: EURO IV
Caroserie: hatchback
Garda la sol: 150 mm
Preţ: 9 575 Euro

Ruxanda Glavan
director „Glavirux”


„Am procurat Kia Cee’d pentru managerii firmei, în primul rând pentru că mi s-a părut foarte convenabil raportul preţ – calitate. În plus, aveam nevoie de automobile care să consume puţin, iar Kia îndeplineşte şi această condiţie. Suntem foarte mulţumiţi de aceste automobile, mai ales că sunt şi deosebit de confortabile.”


Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Am cumparat Ford Fusion in 2008 practic peste 5000 km au inceput sa produca zgomot lacatele usilor din spate , portbagajului,spetezei scaunului din spate ,ect.
Deservirea pe garantie spune ca nu poate sa inlature defectul si chiar daca lacatele se chimba problea nu se va inlatura,,, din cauza ca constructia caroseriei nu este reusita...Fiti atenti si nu va grabiti sa cumparati fusionuri
Pyetru   -  
12 Iunie 2010, 16:34
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău