VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
10 chelii celebre
Septembrie 2008, Nr. 53

10 chelii celebre

Comentează   |   Cuprins

Sexualitatea bărbaţilor puternici nu se mai măsoară în plete şi feţe netede. Pe vremuri, un look mai dur era purtat în special de eroii de la Hollywood, iar bărbaţii, care nu prea aveau treabă cu micile ecrane, priveau sceptici la personajele aceluiaşi Johnny Depp, menţionînd sarcastic că dacă ar fi ieşit în aşa hal în stradă, lumea i-ar fi confundat cu boschetarii. Acum, însă, lucrurile stau cu totul altfel. Rădeţi-vă pe cap şi nu pe faţă – aceasta e reţeta magică care se serveşte astăzi.

„Vip Magazin” a decis să iasă la vînătoare de cheli şi, după o selecţie dură, vă prezintă un Top al celor mai carismatice chelii din Moldova.

10. Igor Cristov
„Gîndul Mîţei”, clape


Nici nu mai ţine minte de cînd poartă chelie, dar îi place foarte mult – poate să „lanseze” iepuraşi de soare de pe cap cînd e proaspăt ras, iar fetele, cînd îl salută, îl sărută pe chelie. Iubitele devin geloase, dar nu are ce le face: chelia lui a devenit un fel de „bun public”. Îşi aminteşte că s-a ras pentru prima oară cînd a început să-i cadă părul, probabil vreo 15 ani în urmă. Era şi la modă pe atunci. În plus, bărbaţii cu chelie erau consideraţi „de temut” – „dacă erai ras pe cap, nu se mai lua nimeni de tine”, spune Igor. De atunci, nu a mai avut păr pe cap şi nici nu vrea să şi-l mai crească – chelia a devenit un element definitoriu al stilului său.  

9. Gheorghe Susarenco
deputat


Nu îi este frică să ironizeze pe seama deputaţilor din fracţiunea majoritară, iar cînd vine vorba de chelia sa, cu atît mai mult. Începe discuţia cu noi de la un banc: celui care doarme pe perne străine, îi cade părul. Este chel din studenţie, de aceea nu prea poate spune cînd a fost mai avantajat. Dar, ca orice posesor al cheliei, este mulţumit că nu trebuie să cheltuie prea mulţi bani pentru întreţinerea frizurii.

8. Ion Testimiţanu
fotbalist


Recent transferat la campioana en-titre a Azerbaidjanului, Inter Baku, Ion iese în evidenţă nu doar datorită jocului stabil pe linia de fund a echipelor la care a evoluat, ci şi a cheliei sale strălucitoare. Şi nu doar la propriu, ci şi pe tabela de marcaj!

7. Mihai Budurin
formaţia “Catharsis”


În 1999, la un an de la înfiinţarea “Catharsis”, fiind în România la filmările unui musical şi privind un film cu războinici din vremurile de demult, jumătatea formaţiei „Catharsis” a decis odată şi pentru totdeauna să-şi dea jos chica. A fost influenţat de un personaj din film, care semăna întru totul cu el, doar că avea capul ras şi o barbă extraordinar de originală... „M-am lăsat influenţat de acest film şi mă simt foarte bine aşa. Astfel, mă pot evidenţia din mulţime, lucru foarte necesar pentru un artist. Soţiei mele Angela îi place foarte mult look-ul meu, dar dacă mai place şi altor femei... mă simt şi mai împlinit”, spune Mihai, care nu-şi imaginează să aibă pe cap o podoabă capilară. „Ar fi ca un rudiment sau atavism”. Cîţiva ani în urmă a primit o propunere de la un frizer de a deschide împreună o afacere, pe care să o numească Salonul „Bărbi a la Mihai din Catharsis”. Se mai gîndeşte încă la ofertă.

6. Marcel Toma
redactor “VIP magazin”


Chelia “artificială” face bărbatul mai solid şi înţelept. Aşa crede unicul exemplar ras pe cap din redacţia noastră. Prima dată s-a ras pe cap atunci cînd era în anul trei la Facultatea de Jurnalism. A îndrăgit coafura şi de atunci ţinuta sa preferată este – ras pe cap, barbă de trei zile şi ochelari de soare.  

Consideră, însă, că tinerilor nu le stă bine tunşi la zero, pentru că pot fi confundaţi cu puşcăriaşii. „În subconştient, majoritatea populaţiei percepe un ras ca pe un bandit – se referă şi la mine. Oamenii se tem şi e bine cînd nu se leagă nici un beţiv pe stradă. M-am băgat să scot un băiat din bătaie – am rămas viu, nevătămat, iar lumea întreba apoi prietenii ce mai face „polojeneţ”-ul Marcel”.

5. Valeriu Cazac
directorul Centrului Hidrometeorologic de Stat


Şeful “caniculei” din Moldova s-a obişnuit atît de mult cu frizura sa, încît, spune el, nu ar mai accepta să mai poarte păr pe cap, chiar dacă i s-ar propune un implant gratuit. “E mai comod aşa. Nu ai grija coafurii, se spală uşor şi se usucă fără probleme. Nu cheltui energie electrică în plus, fapt ce contribuie nu doar la economisirea banilor, dar şi la reducerea efectului de încălzire globală”.

4. DJ Serge
„Studio One”


Înainte de a începe proiectul “Studio One”, a decis să-şi schimbe radical stilul. Un nou capitol din viaţa lui a început cu o nouă tunsoare. Nu regretă alegerea. Fiind mereu pe drumuri, antrenat în concerte, nu mai trebuie să-şi facă griji şi timp pentru freză. În plus, se pare că şi femeilor le place mai mult noul DJ Serge. Din cauza frizurii a fost confundat de mai multe ori în concerte cu Călin de la “Voltaj”. Spectatorii, care veneau la concert, spuneau uneori că astăzi va cînta “Voltaj”. Cea mai haioasă situaţie i s-a întîmplat în timp ce şedea la o terasă. I-au cerut un autograf şi i-au zis: ” Domnule Bogdan Stelea (fostul portar al selecţionatei la fotbal a României), sîntem onoraţi să vă vedem aici, la noi. Ne daţi, vă rugăm, un autograf”.

3. Vasile Botnaru
şeful biroului de la Chişinău al “Radio Europa Liberă/Radio Liberty”


Renumitul ziarist, Vasile Botnaru, devine parcă şi mai dur atunci cînd vine vara. Dar nu din cauza caniculei, ci din cauza frizurii la zero. Deja de mulţi ani, acesta încîntă ochii femeilor cu mai multă lumină ce provine din partea cea mai “grea” a corpului. Şi-a dat seama că peria scurtă pe cap e mai practică, atunci cînd a făcut trei luni de “armată” – pe finalul cursurilor de la catedra militară a Universităţii “M. Lomonosov” din Moscova. În opinia lui, o astfel de frizură este la maxim igienică şi estetică pentru că, zice el, pletele lungi şi nespălate nu plac nimănui, chiar dacă ai idei geniale sub ele. Reacţiile la freză au fost diferite, el fiind obişnuit cu ele după ce a îndrăznit să poarte cercel în ureche sau vestă militară mozaicată, percepută ca şi uniformă a duşmanului în timpul sovietic.  

Modest din fire, Vasile Botnaru, susţine că nu ar putea spune cu certitudine dacă femeile îl admiră mai mult în postura de pseudochel, dar ne-a povestit că o fostă colegă de-a sa accepta să-i dea un leu pentru plăcerea de a-şi purta palma prin frizura scurtă.  

2. Dumitru Tanmoşan
coregraf, dansator, conducător artistic al show-baletului „Fan – F.Art”


Ne vine greu să ni-l imaginăm acum pe talentatul coregraf cu o altfel de frizură, dar iată că în tinereţe acesta a purtat chiar plete lungi. Pe cînd lucra la Teatrul de Operă, era obligatoriu să ai părul lung. În opinia lui, un astfel de look era frumos şi nobil. “Acum, cînd te uiţi la soliştii de operă, tunşi scurt sau pleşcaţi, te sperii, parcă ar fi nişte killeri în scenă”, spune Dumitru. Cînd s-a ras pentru prima dată pe cap, a avut senzaţia că este gol. ”Vedeam totul în jur, absolut totul. Acum sînt pur şi simplu fericit – am un diapazon foarte larg în faţă”.

1. Igor Casap
om de afaceri, coproprietarul restaurantului „Cactus”


S-a tuns la zero nu pentru a fi în pas cu moda, dar din necesitate. S-a decis la o astfel de frizură după ce a început să-l părăsească podoaba capilară, cum crede el, din motive genetice. Îl păleşte uneori cîte un dor de plete lungi, dar în loc de un pieptene des, ia în mîini briciul şi potriveşte o tunsoare la zero. Asta, însă, nu-l sperie, pentru că, zice el, nu a simţit nici o diferenţă după ce şi-a schimbat coafura. Îl deranjează un pic că toată lumea îi percepe pe cei cheli pe-o faţă şi îi cam încurcă. Anul trecut, se plimba prin Ialta, cu freza proaspăt pusă la punct, cînd o adolescentă care trecea pe alături cu maică-sa i-a spus acesteia că bărbatul ras pe cap s-ar părea să fie regizorul Bondarciuk. „M-am întors încet şi i-am spus fetei:”Mai rău decît atît, acesta e un cactus”. Fata s-a intimidat, dar apoi a rîs cu poftă”.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

da intradevar..faptul ca esti chel reduce si cheltuielile cit financiare cit si economisire de timp...cum ne sugereaza si valeriu cazac din propria lui experienta
nata   -  
09 Mai 2011, 19:20
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău