VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2016   |  2015   |  2014   |  2013   |  2012   |  2011   |  2010
Tania Cergă
Locul 6

Tania Cergă

Comentează

Tania Cergă
Interpretă

Vârsta: 29 de ani
Data şi locul naşterii: 12 mai 1984, or. Chişinău
Studii: Relații internaționale și studii europene
Starea civilă: necăsătorită, un copil

Deși bea ceaiul fără zahăr, această ființă e plină de căldură și dulceață. Cu o voce suavă, cu un zâmbet ce emană gingășie, cu un suflet deschis, cu vorbe dulci și gesturi tandre. Este impresia pe care o produce Tania Cergă la prima vedere. La plecare, îți lasă un sentiment de prezență delicată și de tandrețe. E ca o primăvară timpurie, când vântul cald îți șuieră în urechi, iar tu te mai ascunzi în glugă, de teama frigului intrat în oase. Ea îți dă curaj să scoți nasul afară.

Expresie vie a feminităţii, și forţa o interpretează în felul său. O personalitate puternică, în accepția ei, nu e cea care poate întoarce lumea pe dos. E suficient să ai capacitatea de a-ți urma visul. Și ea este puternică, altfel nu poate fi. Nu și-a dorit niciodată o schimbare radicală a vieții. Și-a urmat visul, cu greutățile pe care le presupunea, fără să accepte o cale de compromis. Nu vrea decât să facă bine tot ce-și propune și, la cele realizate deja, să adune împliniri noi.

Pentru ea, fericirea se măsoară în gândurile frumoase cu care se trezește dimineața, în oamenii care există în aceste gânduri.

Dincolo de dragostea pe care o are pentru cei dragi, dincolo de dragostea cu care aduce cântecele sale oamenilor, mai poartă în suflet și o mare iubire pentru acest pământ. Și n-o face din obligație, pentru că nu-i place termenul. S-a născut cu dragostea aceasta și, oricât de greu i-ar fi fost uneori în aceasta țară, o iubește. La noi, se poartă iubire, care e dependentă de fiecare dintre noi. Numai iubind din suflet, poți cânta cu atâta căldură despre Chișinăul nostru, al ei, pe care de multe ori îl înjurăm. Orașul meu cu vise mari, pe care nu toți suntem capabili să le prindem, orașul meu cu inimi tari, care dor uneori, orașul în care e atât de cald de la oameni cu inimi ce ard! Contrar tradiției de a ne lamenta în stilul nostru inconfundabil, Tania a reușit să ne molipsească de dragostea pentru acest pământ, fără a ne încreți fruntea și a stoarce lacrimi de jale, ci transmițând cele mai senine emoții. Ea știe că, adesea, printr-un gest, printr-un vers, un cântec, poate fi schimbată trăirea unor inimi și acest lucru este atât de important.

În anul acesta a fost una dintre cele mai solicitate interprete. A creat, a cântat, a promovat. A filmat un videoclip, o publicitate extraordinară, în care a reușit să ajungă într-o ambianță latină, pasională. De mult se visa într-o astfel de postură și visul i-a devenit realitate.

Tot în 2013 a rămas și experiența de la „Moldova Are Talent”, un proiect în care a avut o sarcină deloc ușoară. Or, în momentul când decizi soarta scenică a cuiva, e responsabilitate mare și chiar povară. „Ai noștri au talent. Știam acest lucru încă înainte de concurs. Și da, e muncă grea, dar, în final, plăcută, atunci când îi vezi pe cei într-adevăr deosebiți. Îi vezi alături de visul lor, unu la unu.”

Știe ce gust are pâinea de artist. A avut experiențe de tot calibrul. De la începuturi incerte, la o carieră fulminantă în componența „Studio One”. O etapă frumoasă, fericită. Acolo, de fapt, a învățat cu ce se mănâncă showbizul.

Are prieteni la București, alături de care merge uneori să mai lucreze, îi are și la Chișinău. Se simte bine peste tot, dar, cum spune ea, „Pentru fiecare, acasă e acasă. Indiferent dacă e România sau Moldova. Diferența e că la noi poți experimenta, poți crea, pentru că forfota nu e atât de mare. În România, în schimb, ai unde desface aripile. Doar că trebuie să fii de acord cu sistemul de acolo. Altfel, nu vei găsi forța necesară pentru a lucra ca nebunul, pentru a ajunge să vezi visul tău împlinit.”

Știe că, oriunde și în orice situație, trebuie să-ți forțezi limitele la extreme și să trăiești așa cum îți dictează inima. „Societatea tinde sa ne împingă într-un gol de uniformizare. Eu am învățat să protestez.”

Cert este că, pe final de an, e mulțumită de performanțele personale: „Mereu învăț, mereu am o sete de frumos, de emoție, de realizări. Banii sunt o componentă importanta în acest domeniu, dar, întrucât în Moldova acest domeniu există doar datorită entuziasmului pur al celor care își doresc să-și urmeze visul, noi demonstrăm magie curată cu fiecare realizare a noastră.”

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

da e interesant si plakut
jorik   -  
01 Ianuarie 2016, 21:35
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău