VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2012   |  2011   |  2010   |  2009   |  2008   |  2007   |  2006   |  2005
Valeriu Streleţ. Neatins de bacilul sovietic
Locul 13

Valeriu Streleţ. Neatins de bacilul sovietic

Comentează

Valeriu Streleţ
Vicepreşedinte PLDM

Vârstă: 42 de ani
Data şi locul naşterii: 8 martie 1970, s. Ţareuca, r-l Rezina
Studii: USM, Facultatea de Istorie, ASEM, Facultatea de Economie  Generală  şi Drept, Institutul European de Studii Politice
Stare civilă: căsătorit, trei copii

Valeriu Streleţ rămâne a fi prima vioară în orchestra politică a PLDM, după Vlad Filat, fireşte. Nu numai frumosul va salva omenirea, dar şi inteligenţa.

În anul 2012, Valeriu Streleţ a muncit mult – la partid, în Parlament, în fracţiune, în Alianţă, în gospodărie. Nu a existat dezbatere parlamentară fără participarea lui Valeriu Streleţ. Este omul care deja face parte din elita politică moldovenească şi nu doar în calitate de portavoce a formaţiunii, cum era perceput acum un an. Valeriu Streleţ are o capacitate uluitoare de a organiza orice, în special activitatea legislativă. Liberal-democratul Streleţ chiar are o putere de convingere deosebită şi această calitate îl face să fie un bun lider de fracţiune, un deputat bun, un tată bun.

Valeriu Streleţ ştie bine că în cazul în care porneşti pe calea adevărului, trebuie să fii mereu gata pentru suferinţă. El vine din altă generaţie, neatinsă atât de mult de bacilul sovetic.  

La fiecare şedinţă a Parlamentului, liberal-democratul Valeriu Streleţ îi tot roagă pe comunişti să coboare de pe baricade. Opoziţia însă preferă altă tactică, cea a „căutatului cu lumânarea”. Încetul cu încetul, s-a ajuns până la pumni şi înjurături, nu la piaţă, nu la brigada de tractoare, ci în parlamentul de la Chişinău. Câţiva deputaţi au făcut o tentativă scandaloasă şi s-au luat la bătaie chiar în şedinţa plenară. S-a întâmplat în această toamnă. Chiar dacă Valeriu Streleţ era în epicentrul comuniştilor înfierbântaţi, tot el a fost acela care a calmat situaţia, neajungându-se la nasuri sparte. Streleţ, de fapt, a făcut o glumă. A zis că trebuie chemat ministrul sănătăţii să le facă un control deputaţilor PCRM. Pe lângă replicile comuniştilor cu expresii lipsă din dicţionare, solicitarea lui Streleţ pare fi chiar necesară. Şi-apoi, cel care spune că este perfect sănătos este om bolnav.   

Valeriu Streleţ crede că lipsirea deputaţilor de imunitate parlamentară este o parte componentă a reformelor în general. Cu alte cuvinte, Streleţ este bine informat de unde se strică peştele. Şi zice că nu putem vorbi despre o veritabilă luptă cu corupţia atât timp cât deputaţii se vor ascunde după imunitate. Streleţ vrea să ducă această idee până la realizare, adică până la votare. Să nu uităm că ridicarea imunităţii deputaţilor face parte din Programul de guvernare asumat de toate cele trei componente ale Alianţei, proiect avizat de Curtea Constituţională acum o jumătate de an.

În vara lui 2012, liderul fracţiunii parlamentare PLDM a mers în vizită peste ocean, în Statele Unite ale Americii. S-a urmărit excluderea Republicii Moldova de sub incidenţa amendamentului Jackson-Venick. Întâmplarea a făcut că în aceeaşi perioadă, pe aceleaşi meleaguri americare s-a aflat şi prim-vicepreşedintele Parlamentului RM, Vlad Plahotniuc. Ambii au făcut tot posibilul pentru a convinge autorităţile din SUA despre necesitatea investiţiilor americane în R. Moldova.

Valeriu Streleţ crede într-un viitor al Republicii Moldova. Un viitor în care se impune o consolidare a tuturor forţelor conaţionalilor noştri din ţară şi din afară pentru a corecta erorile care s-au comis, a ne debarasa definitiv de trecut şi a privi cu încredere în viitor. Un viitor în care urmează să muncim foarte mult şi raţional pentru a ne asigura un nivel omenesc de bunăstare, a ne respecta pe noi înşine şi a ne asigura respectul comunităţii internaţionale. Un viitor cu certitudine european, sigur şi prosper. Aceste gânduri, parcă rupte dintr-un manifest, aparţin lui Valeriu Streleţ, cel care niciodată nu va accepta să fie o marionetă şi nu va ceda în faţa situaţiilor dificile.

În 2012, Valeriu Streleţ a demonstrat că putem face o ţară cu actele în regulă. Pentru asta trebuie să gândim şi să muncim.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău