VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2012   |  2011   |  2010   |  2009   |  2008   |  2007   |  2006   |  2005
Sergiu Sîrbu. Plictisit de atâta politică ineficientă
Locul 50

Sergiu Sîrbu. Plictisit de atâta politică ineficientă

Comentează

Sergiu Sîrbu
Deputat neafiliat

Vârstă: 32 de ani
Data şi locul naşterii: 28 septembrie 1980, or. Chişinău
Studii: Facultatea de Drept, Universitatea de Stat din Moldova
Stare civilă: necăsătorit
Merite: medalia „Meritul Civic”

Sergiu Sîrbu – jurist de mare calibru, tânăr, bine şcolit şi cu atitudini moderate. În următoarele şase luni el va fi nevoit să muncească în calitate de deputat independent, pentru că aşa prevede Regulamentul Parlamentului.

Ultimul refugiat din PCRM a fost Sergiu Sîrbu, pe 12.12.2012. Omul-jurist din unitatea operativ-strategică a Partidului Comuniştilor a obosit de atâta politică ineficientă şi a mers direct într-o conferinţă de presă ca să-şi anunţe retragerea, de bună voie şi nesilită de nimeni. Mai bine spus, silită de circumstanţe.

În linii mari, Sîrbu a invocat aceleaşi motive expuse de Dodon, Lupu, Ceban şi toţi ceilaţi transfugi din PCRM, mulţi la număr şi nu cei mai răi. La o adică, plecarea dintr-un partid nu e act de trădare şi nici sfârşit de lume. De aceea şi suntem oameni liberi într-o ţară liberă, să avem libertatea de alegere.

Sergiu Sîrbu este deputat, vicepreşedinte al Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, membru al Comitetului Parlamentar de Cooperare Republica Moldova – Uniunea Europeană, vicepreşedinte al Secţiei moldoveneşti a Adunării Parlamentare a Francofoniei. Unde mai pui că domnul deputat Sîrbu este un om foarte prietenos şi face parte din tocmai patru grupuri de prietenie, cu Slovacia, Canada, Confederaţia Elveţiană şi Federaţia Rusă.  

PCRM a avut noroc de Sergiu Sîrbu, pentru că el, totuşi, este un jurist notoriu. Notoriu prin faptul că de-a lungul anilor a tot apărat interesele partidului în câte şi mai câte instanţe şi, deseori, avea câştig de cauză, inclusiv la Curtea Constituţională. Nimeni altul în PCRM nu ştia mai bine decât Sîrbu cum să instrumentezi coerent un dosar, fie politic, fie administrativ. La o adică, Sîrbu, vorba analistului politic Igor Boţan, a fost un aducător de valoare adăugată în PCRM, şi nu un profitor. Sîrbu a adunat un anumit număr de păcate, numai nu oportunism.

Anul 2012 pentru PCRM a fost anul trădării. Toţi care pleacă, în aceeaşi secundă, se transformă în trădători de cauză, de seceră şi de ciocan. La început a fost cuvântul şi Marian Lupu, în iunie 2009. După care, rând pe rând, au plecat mulţi în mai multe direcţii, majoritatea înghesuindu-se pe stânga. Într-un an şi ceva, comuniştii au pierdut nouă deputaţi. În noiembrie 2010 PCRM avea 43 de mandate, în decembrie 2012 – 34.

În 2009, pe ultima sută de metri, Vladimir Voronin l-a decorat pe Sergiu Sîrbu cu „Meritul Civic”. Sîrbu a spus mulţumesc. Drept că, mai târziu, pe 5 octombrie 2012, acelaşi Sîrbu s-a enervat de ce preşedintele Timofti decorează în stânga şi în dreapta. „Au mai rămas în Moldova persoane care încă n-au fost decorate în ultimii trei ani? Printre membrii AIE mai sunt persoane care n-au fost decorate? Domnul Ghimpu spunea că nu i-a plăcut gestul domnului Timofti când i-a acordat Ordinul Republicii. Poate îl restituie?”, s-a amuzat deputatul PCRM Sergiu Sîrbu. Ghimpu i-a dat replica, n-a tăcut: „Sunteţi nişte... mă abţin!”.

Cei care îl cunosc bine pe Sergiu Sîrbu afirmă că el nu este un materialist. Nu-i sunt dragi minorităţile sexuale, îi place să călărească şi teoretic nu renunţă la seceră şi ciocan. Doar teoretic. Este cumătrul deputatului Ion Ceban şi nu are nicio relaţie de rudenie cu Vladimir Voronin.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+25°