VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2012   |  2011   |  2010   |  2009   |  2008   |  2007   |  2006   |  2005
Dumitru Diacov. Legea lui O(h)m – oameni să fim
Locul 42

Dumitru Diacov. Legea lui O(h)m – oameni să fim

Comentează

Dumitru DIACOV
Preşedintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova

Vârstă: 60 de ani
Data şi locul naşterii: 10 februarie 1952, s. Kargapolie, reg. Kurgan
Studii: Facultatea de Jurnalism, Universitatea de Stat din Belarus
Stare civilă: căsătorit, doi copii

Dumitru Diacov este omul care nu tace şi înghite, dar nici nu face ochi de sticlă când cineva are altă părere, nu neapărat democrată.     

În ultimii 60 de ani, Dumitru Diacov a avut doar de câştigat. Este unul dintre cei mai longevivi politicieni din Moldova. A fost, este şi probabil va fi mereu prezent, dacă nu pe scenă, cel puţin în imediata apropiere a scenei politice. Se mai întâmpla că tulbura apele, dar tot el le limpezea. Ajuns la vârsta înţelepciunii (60 de ani), în 2012, Dumitru Diacov a avut acelaşi comportament – om fără obiceiuri proaste, cetăţean care nu dă cu măciuca-n capul oponentului. Nu tace şi înghite, dar nici nu face ochi de sticlă când cineva are altă părere, nu neapărat democrată.   

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat este omul care îi împacă pe alţi oameni, în special pe acei tentaţi să alunece pe panta scandalurilor. Anul acesta de exemplu, a spus de nenumărate ori că actorii AIE trebuie să se suporte unul pe altul. Exact ceea ce spune popa în Sfânta Biserică.

Dumitru Diacov nu uită că Alianţa este formată din trei partide. În interiorul acestei creaturi politice, zice dom’ Diacov, întotdeauna au existat diferite puncte de vedere asupra unor chestiuni, asupra unor probleme. Dar trebuie făcut pe dracu’ în patru pentru a evita conflictele care împiedică calitatea guvernării. Diacov înţelege că în aerul politic al Republicii Moldova întotdeuna vor pluti  nemulţumirile, dar asta e viaţa. Iată de ce nimeni niciodată nu-l va vedea pe Diacov boxând în parlament sau în altă parte.

Încă multe voci spun că Diacov ar fi un apropiat al PCRM. Asta i se trage din 2005, când l-a susţinut cu moralul, dar şi cu votul pe Vladimir Voronin la alegerile pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Drept că, atunci, mulţi l-au votat pe Voronin, numai că, între timp, au apăsat pe „delete”, redactându-şi memoria.

Dacă Partidul Democrat se menţine pe poziţii sănătoase e şi meritul lui Dumitru Diacov. Este un om împlinit într-o ţară încă neîmplinită şi asta îl macină de fiecare dată când este întrebat despre viitor. Este supărat pe partidele care ne îndeamnă să luptăm cu vecinii. El nu vrea nici să lupte, nici să se unească. El zice că vrea să nu mai vadă atâtea feţe posomorâte de sărăcie, de necaz, de lipsuri şi incertitudine.

Cât priveşte optimismul, Dumitru Diacov mai crede. Crede că în cei 21 de ani de independenţă, noi totuşi ne-am afirmat ca stat, fie şi la vârsta adolescenţei. Şi că putem privi în viitor cu alţi ochi, fără ochelari.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+2°