VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2012   |  2011   |  2010   |  2009   |  2008   |  2007   |  2006   |  2005
Alexandru Pincevschii. La superlativ
Locul 20

Alexandru Pincevschii. La superlativ

Comentează

Alexandru Pincevschii
Preşedintele Holdingului „Elita-5”

Vârstă: 56 de ani
Data şi locul naşterii: 15 mai 1956, or. Făleşti
Studii: Colegiul de Construcţii Hânceşti, construcţia industrială şi civilă
Stare civilă: căsătorit, doi copii
Merite: „Businessmanul anului” (anii 1996-1999)

Ar putea fi numit şi oligarh, deşi, în comparaţie cu alţii din elita oligarhică a Republicii Moldova, Alexandru Pincevschii chiar reprezintă o elită. Iar „Elita-5”, grupul de companii pe care îl conduce, este ca şi un motor cu ardere internă, exemplu de reprezentare şi dezvoltare a businessului mare.   

Alexandru Pincevschii şi-a clădit un nume de respectat prin tot ceea ce face. Experienţa, ingeniozitatea şi perseverenţa au fost şi rămân calităţile care îi formează personalitatea. Are în jurul său o echipă profesionistă, împreună cu care, de regulă, orice idee, orice proiect nou de afaceri devin realitate într-un termen record. Ultimul record a fost relansarea Centrului Comercial „Grand Hall”. În doar câteva luni, această unitate comercială a căpătat o înfăţişare inedită, ca design şi utilitate.

În douăzeci de ani de muncă şi nedormire, Alexandru Pincevschii a demonstrat că şi aici, în Moldova, este loc pentru succes şi acest mare succes poate fi atins nu neapărat prin fraudă sau găinărie. Este adeptul paşilor mici, dar siguri. Îi învaţă pe toţi, mai bine zis pe acei care vor să ştie, că bucatele gustoase se fac la foc încet. Dincolo de teorie, Alexandru Pincevschii reuşeste să gestioneze mai multe afaceri, toate reuşite, fapt pentru care deseori culege roadele invidiei.

Debutul în businessul mare s-a produs în 1993, orchestrând „Elita-5”, companie care făcea importul şi distribuţia carburanţilor pe piaţa internă. Putem spune că Alexandru Pincevschii este unul dintre primii petrolişti în Republica Moldova. Şi când te gândeşti că toate au pornit de la o amărâtă staţie PECO, undeva pe la o margine de Anenii Noi. Businessul a pornit, a crescut repede, iar peste cinci ani „Elita 5” devine cea mai mare retea de distribuţie a petrolului şi a gazului lichefiat. În 1999, „Elita-5” avea la activ 42 de staţii PECO, marea lor majoritate fiind complexe specializate – spălătorii auto, staţii de deservire tehnică, terminale şi depozite.

Astăzi, „Elita-5 Group”, fondată , reorganizată şi condusă de Alexandru Pincevschii, reprezintă un Elita-5 Group cu cele mai largi activităţi: construcţii, centre comerciale, cluburi de fitness, dealer auto pentru cele mai prestigioase modele, securitate fizică şi electronică ,produse alimentare şi băuturi răcoritoare, proiecte ecologice . Este un mecanism complex mereu în mişcare, care necesită multă dăruire, consum de nervi şi de timp, dar merită, pentru că în spatele acestor eforturi stă rezultatul.     

Preşedintele Consiliului de directori  „Elita-5 Group”, Alexandru Pincevschii, an de an, de obicei în ianuarie, merge cu familia sa în Austria, la o staţiune-bijuterie de lângă Salzburg. Din când în când, încearcă patinele la „Niagara Club”. Inspirat de Salzburg, acum doi ani a pornit complexul rezidenţial „Renaissance City”, amplasat la doi kilometri de capitală şi care include 54 de vile. Complexul este dat în exploatare şi se deosebeşte prin stil şi eleganţă architecturală, preluat din sudul fermecător al Austriei. Pincevschii este omul pentru care frumosul e un atribut necesar. Mulţi au mers peste hotare, dar au venit acasă doar cu fotografii şi cu impresii frumoase. Alexandru Pincevschii a fost, a văzut, a venit şi a făcut dintr-o fotografie un „Renaissance City”.

Alexandru Pincevschii are noroc în toate. Numai că norocul nu vine aşa simplu. El trebuie muncit şi dorit, chemat ceea ce ar însemna probleme, riscuri, responsabilitate. Pincevschii se ţine departe de politică, cu toate că s-a întâmplat ca unele partide să-l tragă de mânecă. El însă vrea să fie acolo unde poate fi util, şi-l dă ca exemplu pe celebrul Bill Gates. Puţin se cere, spune Pincevschii, fiecare trebuie să-şi facă meseria. Despre toate acestea va scrie o carte, însă poate ceva mai târziu. 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+25°