VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2012   |  2011   |  2010   |  2009   |  2008   |  2007   |  2006   |  2005
Vera Terentiev. Fascinată de succes
Locul 0

Vera Terentiev. Fascinată de succes

Comentează

prezentator ştiri „NIT TV”Data, locul naşterii:
9 martie 1984, s. Ordăşei, r-nul Teleneşti
Profesia: jurnalist
Semn zodiacal: Peşti

De cînd a păşit pe tărîmul televiziunii, de vreo trei ani încoace, a reuşit să se impună în topul simpatiilor telespectatorilor – îi merge mintea, plus că şi exteriorul o ajută. Or, în meseria ei acesta are o importanţă aparte. Rezultatele sale sînt bazate şi pe multă muncă, Vera fiind licenţiată în jurnalism şi magistru în Jurnalism şi Comunicare Publică – ambele la ULIM. Pentru ea, 2008 a fost anul schimbării, ceea ce a însemnat trecerea de la „TV 7”  la „NIT”, moment ce nu a rămas fără numeroase comentarii…

> Mereu am fost fascinată de istoriile de succes ale diferitelor personalităţi. Foarte mulţi oameni care au dat strălucire domeniilor lor de activitate au depus un efort susţinut pentru a-şi face un nume şi o carieră. Talentul, voinţa şi realizările lor m-au impresionat întotdeauna şi mă motivează şi în prezent, făcîndu-mă să aspir la mai mult.  
> Pentru mine, televiziunea este acel loc care îmi permite să-mi dezvălui cel mai bine aptitudinile. Orice om are aptitudini native pentru un anumit domeniu; dacă şi-l găseşte de timpuriu – are noroc. Pledez aici pentru ideea că lucrurile evoluează atunci cînd „omul potrivit este la locul potrivit”. Dacă ai reuşit să-ţi găseşti domeniul care te reprezintă ca personalitate, vei reuşi şi să te afirmi în acel domeniu, să devii un adevărat profesionist. Am impresia că televiziunea este pentru mine „locul potrivit”, ale cărui oportunităţi încă urmează să le valorific pe deplin.  
> Trecerea de la „TV 7” la „NIT” a semnificat o trecere de la o treaptă la alta, iar o schimbare calitativă este întotdeauna binevenită în carieră. Altfel, rişti să devii o victimă a stagnării şi a unor standarde fixe în activitate. Alături de aceste considerente, ceea ce m-a făcut să iau respectiva decizie au fost şi anumite motive profesionale, dar şi o ofertă avantajoasă de lucru din partea „NIT”, care este un post tv de perspectivă şi bine poziţionat pe piaţa media autohtonă.
> Ştiu că, de partea cealaltă a ecranului, cineva mă admiră, dar asta mă face să fiu şi mai exigentă faţă de mine însămi. Simpatia telespectatorilor trebuie întreţinută printr-o calitate înaltă a prestaţiei. Trebuie, deci, să te străduieşti să fii mereu în formă, cu buna dispoziţie pe faţă, cu voce calmă, cu vestimentaţia îngrijită. Încerc să fiu credibilă pentru telespectator, pentru că, dacă este credibil prezentatorul, sînt credibile şi ştirile transmise de el.  
> Statutul de vedetă tv, care mi se atribuie, mă jenează puţin. Am o proprie caracteristică a statului de vedetă şi îmi pare că la noi acest calificativ este utilizat mult prea des, fără a fi justificat de cele mai multe ori.
> Exteriorul m-a ajutat în viaţă în măsura în care exteriorul contează în relaţiile cu ceilalţi. Şi se ştie – contează; dar numai pînă la prima impresie. Ulterior, concluzia finală se face în raport cu alte criterii. Pot să zic doar că, indiscutabil, trăsăturile fizice agreabile sînt un avantaj evident pentru cineva care doreşte să facă jurnalism tv. A nega acest lucru ar fi o naivitate. Fără o imagine telegenică e dificil să „faci faţă” cerinţelor înaintate de televiziune.

chestionar

1. Principala trăsătură: voinţa.
2. Principalul defect: am prea multă încredere în unii oameni care mă înconjoară.
3. Ocupaţia preferată: comunicarea.
4. Ce este, pentru mine, fericirea perfectă? Raiul pe pămînt.
5. Care ar fi, pentru mine, cea mai mare nenorocire? Să pierd pe cineva foarte apropiat.
6. Ce urăsc cel mai mult? Făţărnicia.
7. Cea mai importantă reuşită: cariera de prezentator TV.
8. Cel mai mare regret: nu-mi ajunge timp pentu a realiza anumite idei şi proiecte.
9. Cea mai mare teamă pe care o am: de răutatea unor oameni.
10. Cu ce personaj istoric aş vrea să stau de vorbă? Cu Iisus Hristos.
11. Personaj istoric care îmi trezeşte cel mai mult antipatie: trădătorii de neam.
12. Culoarea preferată: toate. Nu-mi place să mă limitez la o singură culoare.
13. Floarea preferată: florile de cîmp.
14. Parfumul preferat: mai multe, dar mai puţin cele dulcii.
15. Maşina preferată: urmează să o cumpăr, poate.
16. Brand de îmbrăcăminte preferat: acum îmi procur haine de la „Motivi”, „Sinequanone” şi „Mango”.
17. Magazinul preferat: încă nu am ajuns să am aşa preferinţe.
18. Băutura preferată: coniacul.
19. Scriitorul preferat: în diferite perioade, au fost diferiţi.
20. Eroii preferaţi din literatură: cei din „Capra cu trei iezi”.
21. Cartea preferată: recent am citit „Vocile puterii: de vorbă cu purtătorii de cuvînt”, de Adriana Săftoiu. Cărţile preferate sînt cele utile.
22. Muzica preferată: în funcţie de dispoziţie, ascult diferite genuri de muzică – de la instrumentală la rock-and-roll. Îmi place Leonard Cohen, care mă fascinează prin timbrul vocii. Îl recomand celor care încă nu l-au descoperit.
23. Filmul care mi-a plăcut cel mai mult: îmi plac, în special, filmele istorice şi dramele psihologice.
24. Deviza: Nu există nu pot, există nu vreau! 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău