VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2012   |  2011   |  2010   |  2009   |  2008   |  2007   |  2006   |  2005
Nadejda Savcova. Pe podiumurile mondiale
Locul 0

Nadejda Savcova. Pe podiumurile mondiale

Comentează

model, Agenţia ELITE (Milano)

Vârstă: 25 de ani
Data, locul naşterii: 25 ianuarie 1981, Chişinău
Zodie: Vărsător
Studii: superioare, neterminate
Stare civilă: necăsătorită
Premii: Miss Moldova (1998), Modelul anului (1999)
Pasiuni, hobby: plimbări în natură, cinema, teatru
Principiu de viaţă: viaţa e prea scurtă ca s-o trăieşti pur şi simplu

Nadejda Savcova este la ora actuală cel mai cotat model de la Chişinău, cu o carieră internaţională excepţională. Nimeni nu se poate compara cu succesele ei pe podiumurile din Paris, Milano, New York. A avut semnate contracte cu prestigioase agenţii de profil – L’Agence Lisbon, LA Models Los Angeles, Next Miami, Storm London, Tony Jones Amsterdam.

Am reuşit să vorbim cu Nadia într-o seară târzie, ea fiind epuizată după o zi de muncă. Se întâmpla exact în săptămâna modei de la New York. Ne spunea, de la celălalt capăt al mobilului, că se trezise la cinci dimineaţa ca să reuşească să-şi facă machiajul, să consulte agenda zilei. Sinceră, recunoştea că sunt zile în care nu mănâncă nimic, bea doar apă. Am zis în sinea mea, gata, nu avem interviul, cu un asemenea orar poţi să-ţi ieşi din minţi. Nadia însă este o persoană principială, foarte corectă şi dacă promite un lucru, se ţine de cuvânt. „Pentru mine, succesul şi cariera sunt strâns legate. Cel mai important e să crezi în propriile forţe şi să nu te opreşti”, recunoaşte bruneta cu ochi albaştri.

Cariera ei a început total neplanificat: nu va uita niciodată ziua când mama ei a adus-o la o preselecţie anunţată de  Valentina Radcenco. Era foarte ruşinoasă şi nu credea că va reuşi vreodată. Feelingul dnei Radcenco nu a dat-o de gol nici de data asta: Nadia avea viitor. Prima ei ieşire a fost pentru colecţia Olgăi Osoianu. Pe urmă, după o preselecţie, a fost angajată la Agenţia MRA din România, prezentând toate colecţiile lui Cătălin Botezatu, după care a plecat la Paris. „Cel mai greu în modelling e faptul că eşti nevoită să te muţi dintr-un loc în altul şi să fii departe de prieteni şi familie”. În puţinul ei timp liber, îi place să se întâlnească cu cei apropiaţi, să meargă la film sau la teatru.

„Am călătorit foarte mult. E dificil să încerci să te simţi ca acasă. Îmi plac Italia şi Brazilia – sunt două ţări aproape sufletului. New York-ul este un oraş extraordinar, cred că nu mai există un alt oraş atât de special. Este un megapolis în permanentă mişcare, un oraş ce nu doarme niciodată şi în care poţi să te realizezi pe deplin”, ne povesteşte Nadia. Preferă să lucreze cu John Galliano, despre care spune că este designer extravagant şi talentat. Nu în ultimul rând, îi plac Diana von Fustenberg, Ralph Rucci, Jeane Paul Gaultier. Îşi trăieşte din plin orice apariţie, pentru că tot ceea ce face, o face din inimă. Este o fată care iubeşte – „dragostea este sentimentul care îţi aduce fericirea şi succesul”. Îi place să viseze până când dorinţele devin realitate. Nu uită niciodată de unde a pornit şi de cei care au sprijinit-o. Şi când se iveşte o mică ocazie să vină acasă la Chişinău, o face întotdeauna cu mare plăcere. „În viaţă trebuie să rămâi tu însuţi, indiferent dacă viaţa ar încerca să te schimbe”. (rodica trofimov)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău