VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2012   |  2011   |  2010   |  2009   |  2008   |  2007   |  2006   |  2005
NATA ALBOT. Cetăţeană a lumii, reinventînd adevăratul patriotism
Locul 46

NATA ALBOT. Cetăţeană a lumii, reinventînd adevăratul patriotism

Comentează

Nata Albot
Jurnalist

Vîrstă: 30 de ani
Data şi locul naşterii: 26 octombrie 1979, or. Chişinău
Studii: Facultatea de drept a Universităţii de Stat din Moldova
Stare civilă: căsătorită, doi copii

O prezenţă rebelă, nonconformistă, cultivînd o atitudine activă faţă de viaţă şi faţă de semeni. Mereu setoasă de experienţe noi, de tărîmuri noi, de oameni noi, se simte la fel de firesc la New York, Amsterdam, Bucureşti ori Saharna şi îi învaţă pe moldoveni cum să fie, ca şi ea, „cetăţeni ai lumii”.

Nata Albot îţi lasă impresia că poate reuşi orice de ce s-ar apuca –  radio, televiziune, showbiz, afaceri. Şi dacă alţii s-ar mulţumi să reuşească doar în una din aceste sfere, ea vrea să încerce şi să poată totul. Este o perfecţionistă plină de proiecte, încît uneori ţi se pare că Moldova este prea mică pentru energia ei clocotitoare. Din cauza aceasta, nu aşteaptă niciodată oferte şi oportunităţi, şi le creează singură. Tot ce a realizat pînă acum poartă amprenta lucrului bine făcut şi a unei înalte responsabilităţii. O poţi întîlni în locuri şi la reuniuni foarte diferite, de la manifestări serioase în apărarea unor valori şi libertăţi, pînă la şuete mondene.

Mai presus de orice manifestă o poziţie socială activă, vrea să-şi facă auzită vocea şi are întotdeauna opinia sa despre subiectele sociale cele mai sensibile. Deţinătoare a unui spirit critic acut, este preocupată mereu să descopere partea bună a lucrurilor şi oamenilor, să făurească, nu să demoleze. Îşi iubeşte sincer ţara şi doreşte să reinventeze adevăratul patriotism. Vocea sa plină de o feminitate tulburătoare, una din cele mai celebre în Moldova, este ascultată şi respectată.

Nata Albot îmbină atracţia pentru nou, gustul pentru aventură şi risc cu calculul rece şi lucid. Nu se teme să facă ceva ce n-a mai făcut nimeni ori ce au făcut foarte puţini, iar dacă o activitate o plictiseşte, se grăbeşte să o abandoneze. A fost mulţi ani directorul postului de radio PRO FM, pe care a ştiut să-l menţină în topul instituţiilor de profil. A  inventat emisiuni şi show-uri în premieră, a iniţiat primul top muzical al anului, a fost prezentatoarea primei şcoli de vedete „Moldstar” şi directorul  celei de a doua, „Fabrica de staruri”, care rămîn pînă astăzi nişte exemple unice de acest gen.
 
Ascandalizat spiritele conservatoare atunci cînd s-a decis să nască acasă, dar şi atunci cînd s-a declarat o promotoare înfocată a acestui gen de naşteri. În ultimul an s-a aflat în prim-planul atenţiei publice prin trei mari proiecte – „Fabrica de staruri”, proiectul de televiziune „Aventura americană” şi lansarea blogului www.nataalbot.md, ultimul devenind una din paginile personale cele mai vizitate din Moldova.

La „Fabrica de staruri” am văzut-o în postura directorului-prieten al participanţilor, în cea a psihologului „de serviciu”, dar şi în cea a prezentatoarei inteligente, elegante, pline de graţie. În „Aventura americană”, un proiect de o ţinută profesională cum rar întîlneşti în Moldova, Nata Albot este o jurnalistă fără inhibiţii, dinamică şi plină de inventivitate. Iar pe blogul ei, frecventat de mii de vizitatori, denotă o maturitate intelectuală şi omenească remarcabile, ştiind, totodată, să le vorbească cititorilor săi cu o sinceritate cuceritoare.

Întruchipează genul nou de moldoveancă – deschisă, emancipată, responsabilă, plină de demnitate.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău