VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2012   |  2011   |  2010   |  2009   |  2008   |  2007   |  2006   |  2005
Constantin Cuiumju. Managerul de succes
Locul 40

Constantin Cuiumju. Managerul de succes

Comentează

Constantin Cuiumju
Director S.R.L. „Chişinău-Gaz”

Vârstă: 40 de ani
Data şi locul naşterii: 19 iulie 1972, s. Ustia, r-l Dubăsari
Studii: ASEM (Contabilitate şi Audit), USM (Facultatea de Drept), UTM (Alimentări cu Căldură şi Gaze, Ventilare)
Stare civilă: căsătorit, doi copii

Conduce o întreprindere de o importanţă majoră în complexul energetic al capitalei, dar şi al ţării. De fapt, e cea mai mare instituţie din republică ce se ocupă cu furnizarea şi distribuţia gazelor naturale.

La SRL „Chişinău-Gaz” a venit în decembrie 2008, în funcţia de director-adjunct, apoi a fost învestit în funcţia de director pe care o exercită până în prezent. Conduce o întreprindere cu peste 900 de angajaţi calificaţi, pe care ştie să-i motiveze şi să-i îndrume spre atingerea obiectivelor propuse şi obţinerea rezultatelor dorite. Astfel, pentru el şi echipa sa, scopurile prioritare sunt asigurarea municipiului Chişinău cu gaze naturale şi deservirea a 262.120 de consumatori.

Chiar din momentul învestirii sale în această funcţie, Constantin Cuiumju şi-a propus să schimbe imaginea „Chişinău-Gaz”, aceasta urmând să devină o întreprindere deschisă în care orice problemă să-şi găsească imediat soluţia, prestând servicii de calitate, transparente, care ar elimina orice discuţie.  Şi aşa cum se spune ,,Clienţii vor să ştie ce au de câştigat!”, directorul a făcut paşi mari în acest context, inclusiv prin inaugurarea Centrului de deservire a consumatorilor – unul dintre cele mai performante oficii de profil, care activează conform principiului „ghişeu unic” şi care scuteşte lumea de alergătură pe coridoare şi aşteptări la uşă pentru a soluţiona o problemă oarecare.

Un pas important al întreprinderii a fost implementarea unui şir de standarde internaţionale, cum ar fi ISO 9001:2008 - „Sistemul de management al calităţii”; OHSAS 18001:2007 - de management al sănătăţii şi securităţii ocupaţionale şi ISO 14001:2004 -
de management al mediului. Implementarea lor a determinat aprobarea şi realizarea obiectivelor de performanţă şi anume îmbunătăţirea calităţii serviciilor prestate, securitatea angajaţilor, a proceselor tehnologice, precum şi a impactului asupra mediului.

Pe parcursul aflării sale în acest post, au fost executate cu succes obiectele de amploare la nivel de municipiu – construcţia gazoductului de presiune medie 325 mm. de la str. Ialoveni până la str. Dimo, Durleşti; construcţia gazoductului de presiune medie 200 mm. de pe str. Bucovinei; construcţia gazoductului de presiune medie 325 mm. de la str. T. Vladimirescu, Durleşti, până la str. Muşatinilor. Totodată, a fost construit gazoductul de presiune medie 500 mm. direct de la SDC 1„Chişinău” până la CET 1. Prin realizarea acestui proiect a fost sporit nivelul de securitate a aprovizionării cu gaze pentru consumatorii Chişinăului în orele de vârf. Or, iarna anului 2011-2012 a arătat că direcţia aleasă de cei de la „Chişinău-Gaz” este una corectă – ca rezultat, consumatorii nu au îngheţat la temperaturile exagerat de scăzute.

Ca rezultat al realizării programului investiţional, au fost finisate în anul 2012 lucrările de gazificare în com. Ciorescu, au fost luate un şir de măsuri pentru a crea posibilitatea conectării instalaţiilor autonome în apartamentele locatarilor din sectoarele Ciocana, Botanica, Buiucani, Centru. Toate aceste măsuri urmează a fi petrecute şi în următorii ani pentru că obiectivul final este de a menţine siguranţa securităţii aprovizionării cu gaze naturale. Cariera de succes se construieşte cu multă muncă asiduă, riscuri asumate şi o echipă de profesionişti, iar valoarea acestui manager se datorează: respectului impus celorlalţi, experienţei sale în domeniu, tăriei de caracter, capacităţii de coordonare şi supraveghere, viziunii clare şi abilităţii de a lucra cu oamenii. 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău