VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2012   |  2011   |  2010   |  2009   |  2008   |  2007   |  2006   |  2005
Angela Gonţa. Fata care aduce ştirile
Locul 0

Angela Gonţa. Fata care aduce ştirile

Comentează

reporter, prezentator ştiri PRO TV

Data, locul naşterii: 16 august, s. Bardar, r-nul Ialoveni
Profesia:  jurnalist  
Semn zodiacal: Leu

De circa 10 ani este „faţa” PRO TV–ului  moldovenesc. Este ambiţioasă şi obţine ceea ce îşi doreşte de la viaţă. Nu-i este frică să înceapă totul de la zero, dacă ar fi nevoită să o facă şi este convinsă că o să se descurce la fel de bine şi într-o altă postură decît cea de ziarist.

> Copilăria mea a fost frumoasă. Deşi nu am avut parte de zeci de jucării şi nu primeam de ziua mea cadouri, am avut în schimb toată libertatea din lume. Am făcut nebunii ca orice copil, am colindat desculţă zeci de kilometri, am fost la furat cireşe şi m-am scăldat în toate băltoacele care-mi ieşeau în cale.
> Am ales să fiu jurnalist pentru că mi-a fost frică că nu voi trece concursul la facultatea de drept.  Erau atît de mulţi tineri care îşi doreau să devină jurişti încît mi-am zis că nu am nici o şansă să fiu printre ei. După ce am făcut un an de jurnalism mi-am luat inima în dinţi, am depus totuşi actele la facultatea de drept şi am fost admisă. Pînă la urmă însă am rămas în ziaristică.
> Îmi place să fiu jurnalist şi sînt fericită că am şansa să spun. E extraordinar cînd oamenii te percep ca pe un ziarist şi nu o păpuşă tv sau cînd te opresc pe stradă şi îţi strîng mîna în semn de mulţumire. Sînt gesturi care îţi dau putere, curaj şi care te obligă să fii şi mai responsabil.
> Prietenii mei sînt puţini la număr şi din păcate mulţi dintre ei au decis să plece din ţară. Ne cunoaştem deja de peste 10 ani şi am trecut prin atîtea împreună, încît pot spune cu siguranţă că prietenia noastră este adevărată.
> Vălul de mireasă se pare că nu mi se potriveşte. Deşi am avut cîteva cereri în căsătorie, aşa şi nu am reuşit să ajung în faţa altarului.
> Întotdeauna am visat să pot să călătoresc ori de cîte ori am chef, să văd lumea cu ochii mei, fără a aduna teancuri de acte ca să obţin o viză. Dacă nu ies din ţară cel puţin de cîteva ori pe an, încep să mă sufoc.
> Concurenţa înseamnă progres. Cînd ai concurenţi pe măsură îţi dai seama cît de bun eşti şi ştii ce ai de făcut ca să ajungi în top. Doar că regula e valabilă atunci cînd concurenţa este loială, onestă şi nu una artificială, aşa cum se întîmplă des pe la noi.   
> Jurnalismul din Moldova este încă în fază incipientă. Unor ziarişti le lipsesc banii ca să facă un produs mai bun, altora – ideile, iar celorlalţi – libertatea. Fără unul dintre aceste ingrediente media moldovenească va bate pasul pe loc încă mult timp.
> Nivelul de trai al moldovenilor este aproape de nivelul sărăciei. Vorbim despre asta în fiecare zi, ne plîngem continuu, dar nu facem nimic ca să schimbăm lucrurile. Nici măcar atunci cînd îi putem sancţiona pe cei care fac legi sau iau decizii şi ne dictează viaţa. Sîntem atît de indiferenţi, încît nici nu simţim cît de săraci devenim.
> Să fii celebru nu este doar un avantaj. Notorietatea aduce cu ea invidie, bîrfe, îţi răpeşte din intimitate, iar viaţa personală devine un subiect public. Nu întîmplător se spune că o celebritate este o persoană care a muncit din greu toată viaţa pentru a fi cunoscută, apoi poartă ochelari negri pentru a evita să fie recunoscută.
> Copiii sînt sensul vieţii. Aşa spune mama mea,  aşa spun prietenele mele care sînt mame. Poate aşa voi spune şi eu.  
> Cel mai mult am învăţat de la oameni. De la cei pe care îi apreciez şi îi admir sau de la cei pe care i-am văzut o singură dată, dar povestea cărora m-a impresionat.
> Mama este alături de mine întotdeauna şi m-a susţinut chiar şi atunci cînd am dezamăgit-o.
> Visez să am o familie fericită şi discernămînt să păstrez ce am reuşit să obţin pînă acum.


chestionar

1. Principala trăsătură: perseverenţa.
2. Principalul defect: credulă.
3. Ocupaţia preferată: mi-ar plăcea să călătoresc.
4. Ce este, pentru mine, fericirea perfectă? O familie fericită. Asta îmi lipseşte acum ca să mă simt împlinită.
5. Care ar fi, pentru mine, cea mai mare nenorocire?  Să pierd pe cineva drag.
6. Ce urăsc cel mai mult?  Lipsa de demnitate.
7. Cea mai importantă reuşită:  abia urmează.
8. Cel mai mare regret: fără regrete.
9. Cea mai mare teamă pe care o am?  Să mă dezamăgesc pe mine însămi.
10. Cu ce personaj istoric aş vrea să stau de vorbă? Cu Karl Marx sau Friedrich Engels. Sînt curioasă ce argumente ar mai avea acum?  
11. Personaj istoric care vă trezeşte cel mai mult antipatie:  dictatorii.
12. Culoarea preferată: negru.
13. Floarea preferată: lalelele.
14. Parfumul preferat:  nu sînt fidelă unui parfum. Le schimb destul de des.  
15. Maşina preferată: încă nu ştiu.
16. Brandul de îmbrăcăminte preferat: nu am un brand anume.
17. Magazinul preferat: nu am nici un magazin preferat.
18. Băutura preferată: vinul roşu.
19. Scriitorul preferat: Marin Preda.
20. Eroii preferaţi din literatură:  unul dintre ei e Scarlett O’ Hara.
21. Cartea preferată: „Cel mai iubit dintre pămînteni”.
22. Muzica mea preferată: ascult muzică de toate genurile. Îmi place Sting, Madonna.
23. Filmul care mi-a plăcut cel mai mult: sînt mai multe, dar de fiecare dată plîng cînd mă uit la „City of Angels”. L-am văzut cred că de zeci de ori.
24. Deviza mea: dacă dragoste nu e, nimic nu e…

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău