VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2012   |  2011   |  2010   |  2009   |  2008   |  2007   |  2006   |  2005
Angela Gonţa. Între principiu şi toleranţă
Locul 4

Angela Gonţa. Între principiu şi toleranţă

Comentează

reporter, prezentator ştiri PRO TV Chişinău

Vârstă: 27 de ani
Data, locul naşterii: 16 august 1978, Bardar, Ialoveni
Zodie: Leu
Studii: Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării (USM)
Stare civilă: necăsătorită

Pe micul ecran curg ştirile despre şcolile româneşti din Transnistria, despre gerurile năpraznice din ultimii 30 de ani, despre vizita delegaţiei R. Moldova la Londra. Angela Gonţa trăieşte drama sau bucuria tuturor celor care sunt captaţi de camera de filmat. PRO TV Chişinău i-a oferit şansa să devină una dintre cele mai apreciate prezentatoare de ştiri de la noi.

Uneori este încăpăţânată şi principială, altădată - tolerantă şi iertătoare. Dar întotdeauna muncitoare. Angela Gonţa a găsit formula succesului, îmbinând jurnalistica cu prezentarea ştirilor. Nu a putut să renunţe la ştiri nici în ruptul capului: „În munca de reporter este imposibil să te plictiseşti – să faci ştiri înseamnă să te mişti continuu, să vezi lucruri, situaţii şi oameni noi. Cariera nu este un scop în sine, dar deoarece petrec la serviciu jumătate din timpul meu, este foarte importantă. Încerc să petrec acest timp cât mai util şi să învăţ cât mai multe”, recunoaşte Angela.

Îşi aminteşte cu umor despre anii de facultate perioadă în care a început să lucreze la Radio d’Or, iar mai târziu a fost angajată la PRO TV: „Anii de student se asociază la început cu lipsa cronică de bani. Ulterior, cu petreceri şi chefuri. Şi pe urmă cu munca. M-am angajat destul de devreme, ca să acumulez experienţă, dar şi pentru ca să am bani. În consecinţă, s-a redus numărul petrecerilor şi s-au diluat impresiile rămase din anii studenţiei”. Mi-o aduc aminte: înaltă, slabă, într-o pereche de blugi bleu şi cu o geantă lungă pe umăr. O prezenţă întotdeauna plăcută.

În meserie, Angela este directă, combativă chiar, ştirile nu doar se fac, ci se şi trăiesc. „În fiecare zi cunosc oameni noi şi fiecare are povestea sa. Unele cazuri mă impresionează şi-mi rămân în cap pentru mai mult timp. În funcţie de acestea, devin sau mai indulgentă sau mai dură”. PRO TV a învăţat-o să „atace” cu profesionalism subiectele media. Debutul la televiziune a fost o perioadă frumoasă din viaţa ei, pentru că lucra într-o echipă tânără, în stare să schimbe lumea, gata să înfrunte orice clişeu TV înrădăcinat în mintea telespectatorului. A învăţat foarte repede ce înseamnă cameră, stand-up, prompter şi alte şmecherii de-ale televiziunii. Ne spune că ţine mult la primele jurnale „de perete” nedifuzate, dar care sunt mărturii vii ale acelor vremuri de cândva. De aceea, rămâne fidelă acestei televiziuni, a cărei imagine a devenit între timp.

Cât priveşte personalul, zice că poate o invită Natalia Cheptene la o emisiune. Ceea ce ştim noi e că-i plac blue-jeanşii, culoarea neagră, urăşte să aştepte şi-i place să joace volei. Este o persoană cu picioarele pe pământ, nu-şi face iluzii şi nu are visuri măreţe. Important e să aibă linişte şi echilibru în toate, astfel e mai uşor să eviţi problemele şi conflictele. (rodica trofimov)


Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

FII CORECTA LA STIRI
DAN   -  
25 Septembrie 2010, 23:46
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău