VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Valentina Ursu

Valentina Ursu

Comentează

Zodia: Balanţă în anul Iepurelui

Studii: Facultatea de Jurnalism a USM

Starea civilă: căsătorită, doi copii – Irinuca şi Cristian

Pasiuni: călătoriile, bisericile, cărţile de psihologie şi dezvoltare spirituală

Jurnalist, radio „Europa Liberă”

Şi-a câştigat pe bună dreptate imaginea şi autoritatea jurnalistului fără cusur, fără urmă de îndoială cât priveşte profesionalismul şi cumsecădenia sa. Cei 17 ani de muncă la „Radio Moldova” i-au întărit convingerea că un bun jurnalist trebuie să  fie înzestrat cu bun-simţ şi o aplecare către dreptate şi adevăr, iar după încă nouă ani la „Radio Europa Liberă”, şi-a dat seama că doar această meserie îi aduce deplina satisfacţie, aici a înţeles că libertatea e cea mai de preţ valoare.


1. A fost un rod al întâmplării să ajung cunoscută. Eram printre puţinele jurnaliste care au relatat despre războiul de la Nistru, tragicul eveniment din 1992.

2. L-am făcut dobitoc pe un fost ministru în vara lui 1992, care a trimis la moarte tineri ostaşi care nici măcar arme nu aveau.

3. Prefer să demonstrez ceva negru pe alb prin cuvinte, nu să mă contrazic cu capete prea tari! Astea rămân, de multe ori, oferte pentru ca unii să profite… Eu mă retrag, dar nu renunţ. Niciodată!

4. Sunt, poate, un cocktail de sentimente pentru cine ajunge să mă cunoască. Mă înfurii şi eu, mai ţip (când alţii se aşteaptă mai puţin), deşi sunt calmă mai tot timpul.

5. Modelul meu profesional rămâne Oana Serafim, directorul serviciului România-Moldova al postului de radio „Europa Liberă”. De la ea am învăţat să trăiesc pentru ceilalţi, să caut perfecţiunea în profesie şi să-I las lui Dumnezeu grija vieţii mele. Modelul meu de femeie rămâne mama, de la care am învăţat care sunt responsabilităţile şi bucuriile femeii în cuplul unit prin taina căsătoriei în Biserica Ortodoxă.  

6. Încă mai avem bărbaţi care consideră că locul femeii este la cratiţă. Poate de aceea masculinitatea a devenit idealul societăţii noastre. Dar femeia de azi poate să le aibă pe toate… şi merită să aibă tot ce îşi doreşte. Carieră, familie, dragoste, succes.

7. Femeia nu trebuie să facă nimic altceva decât să-i lase bărbatului impresia că poate prelua oricând conducerea, doar că nu o face tocmai pentru a-i respecta rolul aparent important pe care i l-a încredinţat Divinitatea.

8. Urăsc când despre femeile de succes se spune deseori că nu pot avea şi carieră, şi familie. Nu poţi să-ţi sacrifici viaţa personală pentru job şi nici invers –  trebuie să găseşti momente de respiro.

9. În ultima perioadă, am început să simt rezistenţa la suferinţa de orice fel, încăpăţânarea şi puterea personalităţii mele, care constă în demnitate.

10. Când îmi voi permite să dau sfaturi, voi scrie o carte. Dar asta va însemna că m-am pensionat.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău