VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Valentina Hîncu

Valentina Hîncu

Comentează

Zodia: Vărsător în anul Maimuţei

Studii: Facultatea de Medicină Generală, USMF „N. Testemiţanu”

Starea civilă: căsătorită

Pasiuni: teatrul, plantele de cameră, realizarea surprizelor

Medic obstetrician-ginecolog, categoria superioară  Centrul Medical „Galaxia”

Activează mai bine de 45 de ani în calitate de medic în sistemul ocrotirii sănătăţii şi de 15 ani este medic obstetrician-ginecolog în Centrul Medical „GALAXIA”. Aproximativ de 27 ani efectuază şi examinări ultrasonografice în domeniul obstetricii şi ginecologiei. În tot acest timp a reuşit să rămână la fel de blândă şi răbdătoare. În anul 2004 a fost decorată cu distincţia „Meritul Civic”. Oferă cu dragoste şi dedicare servicii de înaltă calitate, ajutând mii de vieţi să vină sănătoase pe lume. Se consideră cea mai fericită femeie datorită celor trei copii cărora le-a dat naştere.


1.   Am fost printre primele persoane din satul meu de baştină, Coteala, care au ales medicina ca profesie de viitor. Medicina este un domeniu care răpeşte aproape tot timpul, dar asta uneori nu contează, mai ales atunci când eşti conştientă de faptul că ai salvat viaţa unui om. Nu există o bucurie mai mare.

2.  Mi-a plăcut întotdeauna să merg la concerte simfonice, la teatru, iar acum pot spune că îmi fac timp ca să profit din plin de aceste mici plăceri.

3. Fiecare zi nouă o întâlnesc cu bucurie în suflet, deoarece am de rezolvat multiple probleme în diagnosticare şi tratament ale pacienţilor şi doar astfel le pot insufla optimism şi încredere.

4. Relaţia dintre medic şi pacient trebuie să fie una profund umană, medicul având competenţa şi responsabilitatea de a explica pacientului ce drum trebuie parcurs  şi ce obstacole trebuie depăşite.

5. De orice obiect material mă pot lipsi, dar nu aş putea trăi fără dragostea celor apropiaţi. Goana după  lucrurile materiale poate pune complet stăpânire pe om, răpindu-i orice bucurie, pe care, de altfel, ar fi putut s-o aibă. În loc să se bucure de ceea ce au, oamenii ahtiaţi după bogăţii îşi doresc încontinuu mai mult, indiferent de consecinţe.

6. Ocolesc conflictele, mai degrabă las de la mine şi le trec cu vederea.

7. Cea mai mare realizare a mea este familia formată din cei trei copii căsătoriţi şi şase nepoţei.

8. Femeia trebuie să fie responsabilă, punctuală, inteligentă, îmbrăcată cu bun-gust, profesionistă, să cunoască limbile străine şi tehnologiile contemporane şi neapărat să aibă grijă de starea sănătăţii sale.

9. Îmi este frică de calamităţile naturale. Marea schimbare se întâmplă treptat şi poate fi observată prin modificările produse pe o scară largă, precum creşterea temperaturilor, topirea zăpezilor şi îmbolnăvirea în masă a populaţiei.

10. Cred în Dumnezeu şi într-un viitor mai bun.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău