VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Sorina Ştefârţă

Sorina Ştefârţă

Comentează

Zodia: Săgetător în anul Taurului

Studii: Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USM; Comunicare şi Relaţii Publice, SNSPA Bucureşti

Starea civilă: în căutare de poveşti. Pasiuni: teatrul

 

Consultant în comunicare într-un proiect al Băncii Mondiale, pentru Cancelaria de Stat a Republicii Moldova, editorialist „Ziarul naţional”

În adolescenţă se gândea să dea la Limbi Străine – la Jora de Mijloc se preda o franceză excelentă, dar a ajuns la Jurnalism. Cineva poate invoca soarta. Probabil că aşa şi este...Cu toate acestea, nu crede că oamenii nu pot învăţa şi altceva pe parcursul vieţii. Poate că ar fi mici excepţii de genul cusut-croşetat-brodat, cum e în cazul ei. În rest, s-ar fi descurcat şi pe alte tărâmuri… Şi-a făcut şi rămâne un nume de referinţă în mass-media de la Chişinău, chiar dacă, pentru ea, acum accentul profesional se pune mai mult pe comunicarea făcută, „din umbră”, în sectorul guvernamental. Dar pentru că sângele apă nu se face, Sorina nu poate renunţa nici la ceea ce a făcut întreaga sa viaţă – să scrie.


1.   Rareori gândesc mai devreme de ora nouă – de regulă, număr minutele.

2.   Cred că sunt femeia-vânător – am tot vânat mii de litere scăpate de alţii. Şi nu o dată gândurile (lor) lipsă.

3.   Nu fac faţă conflictelor. Mă îmbolnăvesc, la modul cel mai direct. Dacă vreţi să mă omorâţi, inventaţi-mi un conflict non-stop.

4.   La anul trei de facultate mă bătea gândul să mă fac… chirurg. Din fericire, mi-a fost lene.

5.  Dragostea e o cruce şi durează atât cât putem noi să o ducem. Eu am dus una timp de zece ani, plus o „codiţă” de vreo trei. Acum îmi trag sufletul… Există o carte - o bijuterie de text, după mine – care anunţă în titlu că dragostea durează trei ani. Dar, de fapt, ea demonstrează tocmai contrariul.

6.    Lumea întotdeauna cunoaşte despre noi mai multe chiar decât ştim noi înşine.

7.   Viorel, colegul meu de birou, zice că bărbaţii le ştiu pe toate despre femei. Adică femeia nu mai rămâne o enigmă. Dar asta o spune Viorel…

8.   Cel mai mult mă tem de mine. Uneori mă îngrozesc de câtă renunţare sunt în stare.

9.  Marea nebunie a vieţii constă în faptul că până şi marile dezamăgiri se pot transforma în, fie şi mici, succese. Prietenii, vorba unui fost prieten, ştiu de ce.

10.   Îmi place în continuare teatrul – cu care m-am şi lansat în presă, de altfel -, chiar dacă demult nu s-a mai întâmplat la Chişinău un spectacol care să mă lase mută pentru o săptămână.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău