VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Sanda Filat

Sanda Filat

Comentează

Zodia: Gemeni în anul Şobolanului

Studii: Facultatea de Psihologie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (Iaşi), master în psihologie

Starea civilă: divorţată, doi copii

Pasiuni: psihologia, lecturile, călătoriile, dansul

Psiholog

Cine o cunoaşte mai de-aproape ştie că nu există Geamăn mai vesel ca ea. Că poate fi o confidentă deosebită şi un umăr puternic de sprijin. Că va găsi întotdeauna timp să revină la telefon atunci când ţi-a ratat apelul. Ştie să asculte sufletele. O face prin natura meseriei sale, psihologia, Sanda Filat reuşind să creeze un centru profesionist de psihologie de la noi. Feminitatea şi înţelepciunea vorbesc de multe ori în locul ei.  Datorită Sandei şi sprijinului acordat Festivalului „Bach”, tot mai multă lume a ascultat muzica marelui compozitor la Chişinău.


1. Am ajuns în domeniul psihologiei destul de târziu, în jur de 30 de ani, dar am simţit că e locul meu. Nu prea mă văd activând în alt domeniu. Probabil, aş putea şi mi-ar plăcea să predau limba şi literatura română sau limbi străine. Sau să fac carieră în domeniile legate de comunicarea cu oamenii.

2. La fiecare etapă a vieţii, au apărut oameni care mi-au direcţionat într-un fel sau altul viaţa. Diferite cărţi mi-au deschis ochii şi nu doar m-au influenţat, ci m-au şi educat, m-au ajutat să cresc şi să mă maturizez.

3. Fericirea se măsoară în clipe trăite în afara timpului.

4. Mă simt minunat în compania femeilor. Ele sunt sensibile şi se susţin una pe alta. În compania femeilor mă simt utilă, pot oferi mult în plan emoţional, dar şi primi multă recunoştinţă şi înţelegere. Îmi plac femeile sincere, neprefăcute, vesele, cochete, copilăroase, mature, înţelepte, naive, pline de viaţă, visătoare. Mă simt foarte confortabil şi în compania bărbaţilor. Ei, probabil, ne asigură echilibrul, ei reprezintă partea „terestră” oarecum pentru noi, femeile. Îmi plac bărbaţii sensibili şi inteligenţi, cu simţul umorului şi cel al realităţii bine dezvoltate.

5. Mă pot lipsi uşor de orice lucru material. Nu pot trăi însă fără dragoste şi afecţiune.

6. Viaţa mea este cea mai mare realizare a mea. Mă simt creatoarea propriului meu destin şi îmi place să realizez asta.

7. Dacă dragostea este percepută ca un sentiment care vine şi pleacă, atunci poate dura trei ani sau trei luni, sau trei zile. Dacă dragostea este percepută ca un spaţiu în care trăieşti, atunci ea nu poate pleca, la fel cum nu poate să plece casa fără tine.

8. Cele trei lucruri pe care nu le cunoaşte lumea despre mine… Nu există niciun om căruia să-i port pică, pot să fiu indignată pe moment de comportamentul sau acţiunile cuiva, dar nu mi se „pune pe inimă”. Nu mă uit la televizor de câţiva ani buni. Îmi place fotbalul şi atmosfera de pe stadion.

9. Nu poţi să ştii totul pe lumea asta şi nici nu e necesar. La ce le foloseşte femeilor ca bărbaţii să ştie totul despre ele? Mai bine să le iubească.

10. În ultimul timp, m-am convins încă o dată că nimic nu e întâmplător în viaţa asta. Şi încă ceva am învăţat – că trebuie să fim recunoscători absolut pentru tot ce ne oferă viaţa. Conştientizarea acestor lucruri îţi simplifică enorm existenţa.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău