VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Nicoleta Stati

Nicoleta Stati

Comentează

Zodia: Gemeni în anul Cocoşului

Studii: licenţă şi master în pictură

Copii: un fecior pe nume Dumitru

Pasiuni: pictura

Directorul Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”, Artist plastic. Profesor de pictură

Femeia puternică şi femeia firavă se împletesc cu măiestrie în persoana Nicoletei Stati, la fel cum se îmbrăţişează culorile pe pânza tablourilor sale. Este în acelaşi timp sensibilă la fiece formă a frumosului, dar şi corectă, categorică, realistă şi perfecţionistă când vine vorba de „a trăi”. Membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, Nicoleta şi-a asumat  cu încredere la o vârstă la care alţii încă îşi mai fac studiile responsabilitatea de a administra Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”, al cărui director este.


1. Să fiu un om al artei… nu aş spune că a fost un plan, mai degrabă un mare noroc că mama, care este pictoriţă, mi-a descoperit aptitudinile artistice.

2. Fiecare om îşi vede fericirea prin prisma atitudinii sale faţă de viaţă. Îi dau dreptate lui J. Kant, fericirea este un ideal de neatins. Fericirea nu se poate măsura în bani, sănătate, timp sau numărul copiilor în familie.

3. În momentul în care am devenit mamă, viaţa mea a căpătat alt sens, am înţeles cât de minunat este să fii nu pur şi simplu femeie, ci femeie-mamă. Am cunoscut un sentiment nou şi important – dragostea maternă.

4. În funcţie de circumstanţe, îmi sunt diferite şi gândurile cu care încep o nouă zi. Spunând  „Bună dimineaţa”, de cele mai multe ori le doresc celor din jur pur şi simplu să le fie dimineaţa frumoasă. Uneori, afirm că dimineaţa este bună orice ar crede ceilalţi despre ea, alteori am în vedere că totul trebuie să fie bine, chiar dacă în realitate nu e chiar aşa.

5. O femeie înseamnă gingăşie, naturaleţe, sensibilitate, frumuseţe, un stimulent al vieţii – anume aşa vreau să fiu văzută de cei din jur.

6.  Cele mai puternice trăsături de caracter pe care le posed sunt nu doar moştenite de la tatăl meu, ci transmise şi educate cu dăruire de către el.  

7.  Mândria este o noţiune negativă, malefică, un defect. Dacă aş afirma că mă mândresc cu o oarecare calitate de-a mea, aş presupune că această calitate mă face superioară altor persoane, ceea ce, din punctul meu de vedere, nu este corect.

8. Maximalism în toate – iată trăsătura ce mă caracterizează.

9.  M-aş putea lipsi uşor sau aş renunţa la viciile mele atunci când ele ar reprezenta un impediment în calea aspiraţiilor şi realizărilor mele. Nu aş putea însă trăi fără tot ceea ce iubesc cu adevărat.

10. Comunic la fel de bine cu persoane de ambele sexe. Nu genul persoanei contează, ci felul său de a fi. Prefer să mă aflu lângă personalităţi de la care aş putea învăţa multe lucruri şi cărora le-ar fi interesante ideile şi opiniile mele.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

E splendida
Corpocian   -  
22 Februarie 2016, 21:48
Sus ↑
Maestru in arta
G.V   -  
22 Februarie 2016, 22:05
Sus ↑
I gears
Moises   -  
23 Februarie 2016, 08:52
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău