VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Ludmila Ţiganu

Ludmila Ţiganu

Comentează

Zodia: Vărsător în anul Tigrului

Studii: Facultatea de Limbi Moderne, Universitatea „Alecu Russo” (Bălţi), masterat în jurnalism şi comunicare, USM

Pasiuni: călătoriile, pictura, yoga

Specialist în comunicare, ONU/PNUD

Şi-a început cariera la Radio Moldova Internaţional, traducând texte pentru cei din afară. Acolo s-a îndrăgostit de Tina Turner, Celine Dion şi Norah Jones. Soarta a dus-o apoi la PNUD, aici reuşind  să realizeze strategii şi campanii de comunicare în susţinerea obiectivelor ONU în Moldova. A creat primul Club al Jurnaliştilor ONU şi o revistă de profil. Ludmila e o tânără femeie energică, fascinată de noi experienţe, de floarea de lotus şi culorile pastelate, de Osho,  Haruki Murakami, Rohinton Mistry şi Khaled Hosseini. Îşi doreşte un copil şi ştie că într-o zi acesta va apărea în viaţa ei şi o va transforma ireversibil.


1. Yoga şi meditaţia m-au ajutat să mă cunosc mai bine. Aşa am aflat că noi toţi am putea cânta şi desena şi faptul că la şcoală ni se spunea că nu avem talent era greşit. Astfel am început a picta şi chiar am compus un cântec. Nu e neapărat ceva de mare valoare, însă contează ceea ce simţi în proces.

2. Oamenii se pot obişnui cu orice. (Am mers la oficiile noastre din Pakistan atunci când acestea trebuiau să facă faţă consecinţelor devastatoare ale inundaţiilor.) Primele săptămâni erau de groază: nu aveam voie să ieşim în oraş, hotelul era păzit de oameni înarmaţi, aveam impresia că în orice clipă va începe un război... După câteva săptămâni, nu mă mai înfiorau armele, mă obişnuisem cu cutremurele şi chiar ieşeam în oraş.

3. Dacă ar fi să fac altceva decât ceea ce fac acum, acest lucru ar ţine de armonia şi plăcerea de a trăi şi de a te bucura de viaţă. Mi-ar plăcea să am un restaurant mic, cu puţine bucate, dar speciale, în care să gătesc şi eu, sau un SPA resort, unde lumea ar putea să se revigoreze spiritual şi fizic.

4. Un nivel înalt de dezvoltare a unei ţări nu înseamnă că şi cetăţenii săi sunt fericiţi. Bhutan este prima ţară din lume care a introdus indicele fericirii, care măsoară nivelul de prosperitate prin gradul de fericire al cetăţenilor săi.

5. Pentru mine, fericirea nu este un scop abstract. Fericirea mea constă din micile bucurii şi oamenii cu care comunic în fiecare zi. Mă bucur când, împreună cu colegii, reuşim să creăm nişte condiţii mai bune pentru copiii din satele noastre.

6. Cred că aş putea renunţa la cafea, însă nicidecum nu aş putea trăi fără muzică.

7. Femeia are un rol la fel de important ca şi bărbatul. Din păcate, femeile din Moldova continuă să câştige mai puţin decât bărbaţii şi multe dintre ele sunt expuse diferitor  forme de violenţă şi discriminare. Ar fi bine dacă părinţii şi şcoala ar educa copiii în spiritul unui parteneriat egal dintre femei şi bărbaţi.

8. Răspunsurile la multe întrebări se află în noi. Şi mai trebuie să credem că faptele bune vor fi întotdeauna răsplătite.

9. Comunicarea cu mine însămi se produce oricând: fie că meditez, admir o pictură, ascult muzică sau privesc un film bun. Important e să nu lăsăm emoţiile negative să ne domine.

10. Nu-mi place să trăiesc după anumite modele. Sunt atâţia oameni în lumea asta de la care pot învăţa, încât mi-ar fi greu sa fiu selectivă.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău