VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Galyna Pînzari

Galyna Pînzari

Comentează

Zodia: Săgetător în anul Iepurelui

Studii: Facultatea de Jurnalism, USM

Starea civilă: necăsătorită

Pasiuni: modă, design, lecturi

designer vestimentar

Puţini ştiu că Galyna a realizat prima sa rochiţă la maşina de cusut pe când avea 13 ani, însă prima schiţă adevărată a creat-o mult mai târziu, în timp ce studia la Instituto Europeo di Design. În timpul liber îi place să se refugieze în lecturi ce tratează istoria modei. Este interesată de succesiunea idealurilor estetice în istorie şi de felul în care moştenirea folclorică şi cultura elevată se intrepătrund spre a crea noi stiluri. E fericită când termină schiţele unei colecţii, când poate mulţumi printr-o reverenţă publicului şi când se îndrăgosteşte.


1. Oricât am dori să credem că putem stăpâni destinul, dincolo de acţiunile noastre se află influenţa unei forţe măreţe. Dacă e să privesc asupra drumului meu, nu-mi dau seama câţi dintre paşii mei reprezintă aportul propriu şi cât a fost dictat de destin.

2. Maşina de cusut a bunicii mele - instrument ce-mi era strict interzis şi spre care mă furişam spre a recrea diverse lucruşoare din hainele mamei... E ciudat cum fructul interzis te apropie de ceea ce ajunge mai târziu să te definească.

3. Îmi doresc să adorm cu zâmbetul mulţumirii pe buze, să-mi pot fixa propriii ochi în oglindă şi, privind spre drumul meu, să simt că nu aş schimba nimic. Nu am căutat niciodată vizibilitatea, mi-am dorit să trăiesc într-o stare de pace interioară şi de discreţie, dar am înţeles că pentru a putea continua să creez, este necesară şi expunerea publică. Mi-am limitat apariţiile doar pentru a canaliza atenţia strict pe munca mea, singurul atribut prin care doresc să fiu văzută.

4. Nu am regretat niciun pas făcut, ci doar am simţit o tristeţe la finalul dureros al unor etape, pentru care am optat cu inima.

5. Femeile în lumea afacerilor sau bărbaţii? Napoleon spunea că o armată de boi condusă de un leu este la fel de slabă ca una de lei condusă de un bou. Din păcate, convenţiile sociale fac să existe delimitări între cum sunt percepuţi bărbaţii şi femeile în plan profesional.

6. Cea mai mare realizare a mea a fost să-mi clădesc un viitor pe meleaguri străine, fără a avea nimic într-o ţară în care oamenii privesc cu scepticism spre şansele lor şi s-au resemnat în faţa nedreptăţii sociale.

7. Indiferent că ne destăinuim lui Dumnezeu, Îi căutăm ajutorul sau Îi urmăm cuvântul, ar trebui să păstrăm discreţia, fiindcă în fond şi făţărnicia este un grav păcat.

8. Dragostea durează atâta vreme cât va exista respectul, încrederea şi comunicarea în cuplu, iar prin aceste valori nu doresc să mă arunc în clişee. Un cuplu este, în primul rând, o echipă, nu armistiţiul între două orgolii.

9. Din proprie observaţie, ştiu că bărbatul va dori întotdeauna să-şi exercite rolul de protector, aşadar cea mai mare greşeală a unei femei ar fi să-l inhibe cu o independenţă declarată mult prea strident.   

10. Cea mai mare greşeală a unui om ar fi să divulge ce anume îl face vulnerabil.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău