VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Daniela Terzi-Barbăroşie

Daniela Terzi-Barbăroşie

Comentează

Zodia: Vărsător în anul Şarpelui

Studii: Facultatea de Psihologie, USM

Starea civilă: căsătorită

Pasiuni: Orice fac îmi place, pentru că, de obicei, nu fac ceea ce-mi displace

Psiholog, psihoterapeut de familie şi cuplu

Există un personaj pe care toată lumea îl ştie: blând, sensibil şi un bun interlocutor şi ăsta este psihologul. Ca psiholog, Daniela Terzi-Barbăroşie nu face diferenţa între oameni în funcţie de genul persoanei, în viziunea ei doar calităţile lor umane fac diferenţa. Te invităm să citeşti poveştile secrete ale unei femei frumoase pe care ţi-ai dori s-o ai drept cea mai bună prietenă. Acestei femei ţi-ai destăinui toate secretele şi ea de fiecare dată, te-ar îndruma să-ţi defineşti propria fericire şi împlinire, ca apoi să te însoţească pe drumul către acestea.


1. Misiunea mea este să pun în valoare unicitatea fiecărui om şi importanţa găsirii acelei căi către fericire care să-i conducă din anticamera schimbării în miezul realizării de sine. Voi continua să caut misiuni toată viaţa.

2. Ideea unui destin profesional alternativ o am mereu în minte, ştiind că orice  abilităţi îţi poţi dezvolta atunci când îţi doreşti ceva foarte mult. Diferenţa o face doar harul.

3. Defectele au o mare valoare pentru mine: le cercetez, încercând să le înţeleg originea şi le recadrez, încercând să le găsesc un rost. Defectele mele sunt un bun semn al creşterii mele. Şi acest drum are un farmec aparte.

4. Starea de beatitudine nu este un dar, un noroc sau un destin, ci o alegere pentru care munceşti. Nimeni însă nu alege în mod intenţionat nefericirea. Unii o acceptă pentru că pur şi simplu nu au cunoscut fericirea. Totul se învaţă. Există întotdeauna şansa că viaţa se poate schimba, deoarece mereu putem învăţa. Totul depinde de cât de decişi suntem.

5. Mulţi interlocutori nu ar observa că nu port verighetă; nici nu ar bănui că plâng cu uşurinţă şi cu plăcere când citesc versuri; nu ar şti cum îmi trăiesc iubirile.

6. Eu cred că toate fiinţele umane se nasc cu potenţialul de a fi „de succes” şi asta pentru că propensiunea pentru fericire este caracteristică tuturor fiinţelor umane, iar pentru mine „de succes” tocmai asta înseamnă: o persoană fericită, cu o viaţă împlinită, doar că „fericirea” şi „împlinirea” diferă de la un om la altul.

7. Conflictele sunt oportunităţi de a învăţa lucruri noi, şi nu scuze pentru despărţiri sau animozităţi. Din fericire, putem învăţa cum să facem ca diferenţele să lucreze pentru noi, şi nu împotriva noastră.

8. Dragostea durează atât cât vrem noi, iar a vrea aici înseamnă a munci. Iubirea e anevoioasă, dar e şi cea mai frumoasă stare şi doar de cei doi depinde dacă se permanentizează. Ea apare între doi şi tot în doi se făureşte.

9. Nu-mi este frică să îmbătrânesc.

10. Am trăit şi am văzut multe. Aşa am înţeles că deseori, când pierzi ceva, de fapt tocmai ai câştigat.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău